Elgiganten kan ende på kinesiske hænder

Kinesere og amerikanere slås om opkøb af ejerne af Elgiganten og de 2.400 danske ansatte.

et varehus set udefra
Måske vil du meget snart shoppe i en kinesisk-ejet butik, hvis du handler i Elgiganten. (Foto: Jens Panduro/Elgiganten/PR)

Butikken er i forvejen fyldt med kinesisk isenkram påklistret betryggende logoer. Men hvad hvis selve butikken ender under kinesisk kontrol?

Det er i hvert fald den vej pilen peger for Elgiganten.

Elgiganten ejes af den britiske varehuskæde Currys, men er ifølge Børsen blevet midtpunkt i en budkrig mellem den kinesiske teknologigigant JD.com og det amerikanske investeringsselskab Elliott Investment Management.

Currys har afvist et bud fra Elliott. Til gengæld bekræfter JD.com, at man er i gang med forhandlinger om opkøb.

Det er den britiske avis The Telegraph, som, med henvisning til unavngivne kilder, beretter om budkrigen.

Ramt af inflation og højre renter

Isoleret set strittede Elgiganten sidste år ikke just ud af stakken som et succesfuldt selskab i Currys stald. Overskuddet var på godt 34 millioner kroner for regnskabsåret 2022/2023.

Til sammenligning tjente kæden cirka 103 millioner kroner året før. Nedgangen var primært et resultat af, at kunderne holdt igen på pengene på grund af stigende inflation og høje renter.

Stærk webshop

Udover at ville overtage de mange fysiske butikker vil JD.com i tilfælde af overtagelse af Elgiganten også erhverve sig en af landet mest populære webshops.

I 2023 lå Elgiganten sammen med blandt andre Zalando, Matas og Nemlig.com i top-10 blandt danskernes foretrukne webshops.

2.400 ansat i Danmark

Currys ejerskab af Elgiganten sker gennem ejerskabet af svenske Elkjøp Nordic, som i Glostrup i 1996 åbnede den første Elgiganten i Danmark.

Elkjøp-koncernen er den største forhandler af forbrugerelektronik og elektroniske husholdningsapparater i Norden. Koncernen ejer 425 butikker fordelt i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island samt på Færøerne. Koncernen har 11.000 ansatte, heraf er omkring 2.400 ansat i Elgiganten Danmark.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Elgiganten er så elektrisk, at der er ved at blive etableret ladestandere til elbiler ved kundeparkeringspladserne. Den første af mange ladestandere etableres i begyndelsen af i år og det er OK, som står for etablering og drift af lyn- og hurtigladepunkterne.

Kineserne kan fange dine mail- og telefon-oplysninger

De kinesiske myndigheder er i stand til, at identificere personer, som har delt indhold over tjenesten AirDrop.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Har du Kina-frygt? Forstå TikTok-sagen

EP126: Er TikTok de nye slemme ’drenge i klassen’ og har vi i vesten misforstået appen og dens hensigter? Jeg pakker TikTok-problemet ud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram