Bilen kan advare mod trafikuheld forude

Advarsler om trafikuheld forude bliver nu integreret direkte i de første biler.

Trafikalarm dashboard of Volvo EX40
Eksempel på en trafikalarm i dashboard på Volvo EX40 (Foto: Volvo)

Det er i dag muligt at se kødannelser og uheld forude, hvis Apple Maps eller Google Maps er aktiveret på telefonen eller i bilens infotainmentsystem.

Enheder som Saphe og Drive One, der er bedst kendt for advarsler mod politiets fartkontroller, kan også bippe, når man kører hen mod et uheldssted.

Volvo Cars har netop annonceret, at de som den første bilproducent kommer med funktionen “Accident Ahead Alert”, hvor førere kan se, hvad der sker forude.

Hvis der er sket en ulykke, vises en advarselstrekant i bilens system et par hundrede meter før uheldet.

Dataene kommer i realtid fra Vejdirektoratet og partnere i “Data for Road Safety”. Dataene kommer ind i dataskyen hos Volvo Cars, hvor Volvos biler kan kommunikere med hinanden og advare om glatte veje og nu også ulykker forude.

GUIDE: Fartkontrol-gadgets – hvilken er bedst?

DISSE BILER KAN ADVARE MOD UHELD: ‘Accident Ahead Alert’ er tilgængelig i Danmark i alle biler i Volvo-serierne 90, 60 og 40 fra modelår 2016 og frem. Funktionen bliver snart tilgængelig i flere europæiske markeder.

-“En hurtig advarsel om en ulykke forude giver føreren mere tid til at sænke hastigheden og øge afstanden til bilen foran. Det hjælper med at reducere risikoen for følgeulykker og øger sikkerheden for de mennesker, der arbejder med at rydde vejen,” siger Stine Bendsen, der er afdelingsleder for Vejdirektoratets Trafikcenter, i en pressemeddelelse.

Trafikcenteret hos Vejdirektoratet indsamler trafikdata året rundt, hele døgnet, via alarmcentralen, opkald fra bilister, DR P4 og overvågningskameraer langs vejene.

Volvo Cars opfordrer alle vejmyndigheder til at dele anonyme trafikdata og håber, at andre bilproducenter vil samarbejde med lignende teknologier.

Sikkerhedsdata fra Volvo Cars har producenten forpligtet sig til at dele med andre bilproducenter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I “Connected Safety”-funktionen kan Volvo-ejere vælge at dele anonyme trafikdata med andre biler.

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram