Apple Cash kommer med virtuelle kortnumre

Der introduceres snart nye funktioner i Apple Cash, der udvider brugen til flere onlinebutikker.

Apple Cash
Apple Cash har ikke et kortnummer. Apple Cash er et debitkort (Foto: Apple)

Snart kommer Apple Cash med muligheden for at generere et virtuelt kortnummer til betalinger online, hvor Apple Pay ikke er tilgængelig. Det skriver Engadget med kilde i Reddit.

Den nye funktion skaber en ny sikkerhedskode til hver overførsel. Dette bliver en del af Safari-browserens autoudfyldfunktion.

Funktionen er lige nu i betatest via iOS 17.4 beta. Hvornår iOS 17.4 forlader betatestfasen, er uvist. Sandsynligvis i marts ifølge rygterne.

Apple Cash har siden 2022 været opereret af Visa. Tidligere brugte Apple Discover Network til deres kort- og betalingshåndtering.

Apple Cash har ikke som standard indbygget et kortnummer, som det kendes fra traditionelle betalingskort, da Apple Cash anvender tokenisering.

Apple siger, at 15 procent af onlinebutikkerne stadig ikke accepterer Apple Pay. Derfor vil muligheden for at skabe virtuelle kortnumre kunne åbne for at anvende Apple Pay på sådanne sider.

LÆS OGSÅ: Apple Pay sætter Dankort under pres

HVAD ER TOKENISERING?

Tokenisering i forbindelse med betalingsløsninger er en sikkerhedsmetode, der erstatter dine følsomme betalingsoplysninger med et unikt token.

Forestil dig, at tokenet er en hemmelig kode, der kun kan bruges én gang. Når du foretager en betaling, sendes tokenet til sælgeren i stedet for dine reelle kortdata.

Dette gør det mere vanskeligt for hackere at stjæle dine betalingsoplysninger, da de ikke kan bruge tokenet til at foretage uautoriserede køb.

Kilde: Mastercard og Visa

Mere til historien

Apple Cash er ikke tilgængeligt i Danmark. Aktuelt har Apple ikke offentliggjort oplysninger om, hvorvidt muligheden åbner i vores markedsområde.

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram