Apple Cash kommer med virtuelle kortnumre

Der introduceres snart nye funktioner i Apple Cash, der udvider brugen til flere onlinebutikker.

Apple Cash
Apple Cash har ikke et kortnummer. Apple Cash er et debitkort (Foto: Apple)

Snart kommer Apple Cash med muligheden for at generere et virtuelt kortnummer til betalinger online, hvor Apple Pay ikke er tilgængelig. Det skriver Engadget med kilde i Reddit.

Den nye funktion skaber en ny sikkerhedskode til hver overførsel. Dette bliver en del af Safari-browserens autoudfyldfunktion.

Funktionen er lige nu i betatest via iOS 17.4 beta. Hvornår iOS 17.4 forlader betatestfasen, er uvist. Sandsynligvis i marts ifølge rygterne.

Apple Cash har siden 2022 været opereret af Visa. Tidligere brugte Apple Discover Network til deres kort- og betalingshåndtering.

Apple Cash har ikke som standard indbygget et kortnummer, som det kendes fra traditionelle betalingskort, da Apple Cash anvender tokenisering.

Apple siger, at 15 procent af onlinebutikkerne stadig ikke accepterer Apple Pay. Derfor vil muligheden for at skabe virtuelle kortnumre kunne åbne for at anvende Apple Pay på sådanne sider.

LÆS OGSÅ: Apple Pay sætter Dankort under pres

HVAD ER TOKENISERING?

Tokenisering i forbindelse med betalingsløsninger er en sikkerhedsmetode, der erstatter dine følsomme betalingsoplysninger med et unikt token.

Forestil dig, at tokenet er en hemmelig kode, der kun kan bruges én gang. Når du foretager en betaling, sendes tokenet til sælgeren i stedet for dine reelle kortdata.

Dette gør det mere vanskeligt for hackere at stjæle dine betalingsoplysninger, da de ikke kan bruge tokenet til at foretage uautoriserede køb.

Kilde: Mastercard og Visa

Mere til historien

Apple Cash er ikke tilgængeligt i Danmark. Aktuelt har Apple ikke offentliggjort oplysninger om, hvorvidt muligheden åbner i vores markedsområde.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
MobilePay er tilbage med vigtig funktion

Det er lidt over et år siden, at funktionen blev kaldt for dyr og lukkede ned, men nu er den på vej tilbage i MobilePay.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram