Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

iPhone 15 Pro action knap
Sådan en iPhone 15 er det man kalder IP68-klassificeret i henhold til IEC-standard 60529. Det betyder, at den kan gå med dig ned til maksimum seks meters dybde i op til 30 minutter. Det skriver Apple. (Foto: Apple)

Der er nok mange som gennem tiden, har slået korsets tegn og nedsunken sin iPhone i ukogte ris, når – eller hvis – uheldet var ude, og den elskede mobiltelefon på den ene eller anden måde var druknet.

Og det har hjulpet. Mange gange. Men nu skal det være slut med dette mormor-trick anno det 21. århundrede. Det mener Apple.

I en opdateret guide ud i livreddende forsøg på at redde våde iPhones advarer Apple nemlig mod de ukogte ris.

– “Læg ikke din iPhone i en pose med ris. Hvis du gør det, kan små rispartikler beskadige din iPhone.”

Så simpel lyder advarslen!

Men hva’ så?

Inden du kaster dig over den buldrende trykluftsmaskine eller husets hårtørrer, så stop op og læs Apples andre advarsler:

  • Du må ikke tørre din iPhone ved hjælp af en ekstern varmekilde eller trykluft.

Og:

  • Du må ikke stikke fremmedlegemer som for eksempel vatpinde eller papirservietter ind i stikket.

Gør dette i stedet:

Forsøg at banke væsken ud af telefonen ved at “slå” mobilen – vendt med ladestikket nedad – mod hånden. Det kan få (noget af) væsken ud af telefonen.

Efterfølgende efterlades mobiltelefonen et tørt – og ventileret – sted. Vent herefter mindst en halv time, hvorefter man kan forsøge at oplade telefonen igen.

Den der med ventetiden, er der dog mange og delte meninger om. En halv time synes, at være for kort tid. Vent gerne op til et døgn før ladestikket sættes i mobilen.

Uanset hvad, så skal iphonen tørre yderligere, hvis telefonen viser en advarsel om væske. Sker det, så begynd forfra. Og slå korsets tegn igen.

Er der grund til panik?

Men måske skal man ikke gå i panik, hvis mobilen bliver våd. Panikken bør først indtræde, hvis telefonen melder om væske.

De fleste nyere modeller holder vand ude, og kan sågar holde sig vandtætte i op 30 minutter. Det gælder for eksempel iPhone 13 og nyere. Se Apples liste her.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Apropos Apple, så er der gode nyheder til ejerne af iPhone 15. De nyeste telefoner kan nemlig beholde hele 80 procent af deres oprindelige batterikapacitet efter 1.000 opladninger. Det er dobbelt så meget som Apples tidligere estimat. Læs mere om det her

Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Apple Vision Pro salget skuffer

Vision Pro fra Apple har været hypet, men salget af headsettet er yderst skuffende. Nu nedjusteres forventningerne markant.

(mere…)
Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram