Sony bekræfter hacking

To gange på få måneder er elektronikkæmpen Sony blevet hacket.

PlayStation 5 (Foto: Sony)
Personlige oplysninger om omkring 6.800 Sony-ansatte er hentet af hackere. (Foto: Sony)

Sony blev hacket i maj, og advarer nu en række tidligere og nuværende medarbejdere om, at deres personlige oplysninger kan være blevet lækket.

Det bekræfter den japanske elektronikkæmpe, og ifølge mediet Bleeping Computer skulle der være udsendt cirka 6.800 mails til de berørte personer.

I mailen fremgår det, at personoplysninger skal være blevet kompromitteret.

Hackerne var på spil den 28. maj, men det omfattende læk blev først opdaget i begyndelsen af ​​juni.

– “Den 2. juni 2023 opdagede [vi] de uautoriserede downloads, og tog straks platformen offline og fiksede sårbarheden,” lyder det i mailen.

Ikke kun én gang, men …

Angrebet er knyttet til filsendingsprogrammet MOVEit, som Progress Software står bag. Det var ifølge Bleeping Computer også Progress Software, der henvendte sig til Sony om angrebet. Sony kunne efterfølgende konstatere, at der var downloadet data fra serverne.

Sony har samtidig konstateret, at angrebet alene relaterer til programmet MOVEit.

Men det stopper åbenbart ikke her for Sony. Ifølge Bleeping Computer har Sony også bekræftet at have været under angreb for nogle få uger siden.

Her skulle hackere have formået at hente 3,14 GB data fra Sonys servere. Disse data er dog isoleret til en intern test af Sonys tjenester. Ikke desto mindre har Sony også lukket denne server ned for få klarlagt hændelsesforløbet, skriver Bleeping Computer.

På smartphone-delen har Sony også udfordringer. Læs f.eks. vores test af Xperia 5 V, som bliver mega varm – mega hurtigt.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Hackere er ikke kun interesseret i data fra store internationale virksomheder, men går som bekendt også efter menigmand. Således hackes den ene Faceook-konto efter den anden, og det er et problem for brugeren. Facebook gør nemlig intet ved det. Det har vores egen John G. skrevet om. Læs om det her

Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Sonys nye hjemmehøjttalere og soundbars – 2024 lineup

Her er de nye Sony Bravia soundbars til din hjemmebiograf.

(mere…)
Sony bekræfter Xperia-telefon event

Så er det officielt. Der kommer en ny Sony Xperia-telefon. Der er særligt 3 ting, som jeg er meget spændt på.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Billede afsløret af Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI ventes, at være den næste topmodel fra Sony. Nu er et billede lækket. Se billedet her og læs mere om telefonen.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram