Sony bekræfter hacking

To gange på få måneder er elektronikkæmpen Sony blevet hacket.

PlayStation 5 (Foto: Sony)
Personlige oplysninger om omkring 6.800 Sony-ansatte er hentet af hackere. (Foto: Sony)

Sony blev hacket i maj, og advarer nu en række tidligere og nuværende medarbejdere om, at deres personlige oplysninger kan være blevet lækket.

Det bekræfter den japanske elektronikkæmpe, og ifølge mediet Bleeping Computer skulle der være udsendt cirka 6.800 mails til de berørte personer.

I mailen fremgår det, at personoplysninger skal være blevet kompromitteret.

Hackerne var på spil den 28. maj, men det omfattende læk blev først opdaget i begyndelsen af ​​juni.

– “Den 2. juni 2023 opdagede [vi] de uautoriserede downloads, og tog straks platformen offline og fiksede sårbarheden,” lyder det i mailen.

Ikke kun én gang, men …

Angrebet er knyttet til filsendingsprogrammet MOVEit, som Progress Software står bag. Det var ifølge Bleeping Computer også Progress Software, der henvendte sig til Sony om angrebet. Sony kunne efterfølgende konstatere, at der var downloadet data fra serverne.

Sony har samtidig konstateret, at angrebet alene relaterer til programmet MOVEit.

Men det stopper åbenbart ikke her for Sony. Ifølge Bleeping Computer har Sony også bekræftet at have været under angreb for nogle få uger siden.

Her skulle hackere have formået at hente 3,14 GB data fra Sonys servere. Disse data er dog isoleret til en intern test af Sonys tjenester. Ikke desto mindre har Sony også lukket denne server ned for få klarlagt hændelsesforløbet, skriver Bleeping Computer.

På smartphone-delen har Sony også udfordringer. Læs f.eks. vores test af Xperia 5 V, som bliver mega varm – mega hurtigt.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Hackere er ikke kun interesseret i data fra store internationale virksomheder, men går som bekendt også efter menigmand. Således hackes den ene Faceook-konto efter den anden, og det er et problem for brugeren. Facebook gør nemlig intet ved det. Det har vores egen John G. skrevet om. Læs om det her

Min mening om Sony Xperia 1 VI | Test

TEST: Xperia 1 VI er på rette spor, men tilbyder ikke noget særligt i forhold til konkurrenterne – og så er den DYR! Her er min test af Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram