Googles robot vil læse dine mails

Googles chatrobot Bard får adgang til alt – selv hvor de mest personlige oplysninger er.

KORT UDGAVE
Googles chatrobot Bard vil snart kunne få adgang til brugernes mest personlige oplysninger via Gmail, Google Drev og Docs1. Bard vil kunne svare på spørgsmål, der er baseret på oplysninger, som den finder i disse tjenester.
Bard AI Google
Google Bard får snart adgang til dine mest personlige oplysninger via Gmail, Google Drev og Docs. (Foto: Mojahid Mottakin)

Googles konkurrent til ChatGPT hedder Bard og har aldrig helt fået så meget opmærksomhed, som netop ChatGPT.

Opmærksomheden kommer dog nu. Google har nemlig oplyst, at Google Bard vil kunne svare på spørgsmål, der er baseret på oplysninger, som den finder i din Gmail, Google Drev og Docs.

Bart har tidligere fået sine oplysninger fra internettet, men nu vil Google Bard kunne søge på tværs af din Google-konto. Det betyder også, at den vil kunne scanne dine mails, Docs-dokumenter og dit Drev, når den skal finde oplysninger. Det skriver The Verge.

Da Bard blev introduceret først på året forlød det allerede dengang, at Bard faktisk “lurede” lidt i din mail. Men dengang blev det benægtet.

Det bliver muligt med integrationen, at få Bard til at skrive mails eller fremhæve de vigtigste ting i dine mails, dokumenter og lignende.

Og det stopper heller ikke ved Gmail, Docs og Drev. Google har nemlig oplyst, at Bard også senere vil blive forbundet med Maps, YouTube og Google Flight.

Her vil man kunne få oplysninger om en seværdighed ud fra Google Maps eller få Bard til at finde YouTube-videoer om et specifikt emne.

Mange vil måske ”panikke” lidt, når de hører, at Google vil gøre det muligt for chatrobotten at få adgang til noget af det mest personlige, men Google forsikrer, at de ikke har planer om materialet bruges til at udvikle chatrobotten, samt materialet heller ikke ses af mennesker.

Brugerne vil også blive spurgt om de vil forbinde Bard til Gmail, Docs, Drev m.m. Google fortæller også, at det altid vil kunne slås fra igen.

Google Bard blev tilgængelig i Europa i juli måned.

LÆS OGSÅ: Google vil snart slette din gamle Gmail

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Google afslører de nye Pixel 8 og Pixel 8 Pro modeller den 4. oktober. Du kan se en lækket video af dem her.

Læs også:
Vil du slette chatrobotten My AI på Snapchat?

AI kan “smage” sig frem til din næste flaske vin

Forskere har fodret kunstig intelligens med menneskers sanseoplevelser. Vi vil se mere af det, er forudsigelsen.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram