Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro

Måske bliver iPhone 15 Pro overdreven varm for hurtigt, forlyder det.

KORT UDGAVE
Phone 15 Pro bliver for varm ved meget hårdt pres, forlyder det. Årsagen er designkompromis for at spare vægt. Softwareopdateringer kan ikke løse det helt, mener analytiker.
iPhone 15 Pro heat
Ved hårdt pres oplever nogle ejere af iPhone 15 Pro, at telefonen bliver urimelig varm (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

De seneste dage har vi set flere rapporter om, at iPhone 15 Pro ret let overopheder, specielt når den udsættes for stort pres f.eks. i forbindelse med gaming.

Spekulationerne har gået på, at det det nye 3nm A17 Pro chipset, som bærer årsagen.

OPDATERING:
Apple bekræfter overophedning af iPhone 15-serien
Ny iOS-opdatering løser varmefejlen

Nu lyder det fra den altid veloplyste Apple-analytiker, der anses for ret troværdig, Ming-Chi Kuo, at det ikke er chipsettens skyld. Det er derimod Apple, som har truffet nogle kompromisser i designet af telefonens termiske system for at kunne skære ned på vægten.

Det forventes, at Apple kan håndtere nogle af de termiske problemer gennem softwareopdateringer, men Kuo mener ikke, at det kan løses fuldt ud via opdateringer.

Macrumors bemærker de, at problemet ikke er noget, som påvirker telefonen ved almindeligt brug. Det skulle opstå i forbindelse med kraftig belastning.

Apple har lovet, at ejerne senere på året vil kunne køre spil som Resident Evil Village og Death Stranding i konsolkvalitet. Dette vil unægtelig blive en udfordring, hvis det termiske design halter.

Har du haft problemer med at din iPhone 15 Pro bliver meget varm? Smid gerne en kommentar herunder.

VORES TEST: På MereMobil.dk har vi kørt processorkrævende tests på både iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Naturligvis bliver telefonerne varme, men jeg synes ikke, at varmeudviklingen virker problematisk i forhold til andre telefoner. Jeg har tidligere set, hvordan særligt Sony har haft store problemer med det termiske design på nogle af deres modeller. Det er nok det mest ekstreme tilfælde, at jeg kan huske.

Se mine indtryk af iPhone 15 Pro

Mere til historien

iPhone 15 Pro og 15 Pro Max er baseret på et 3nm (nanometer) chipset, som er produceret af Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). iPhone 15 og iPhone 15 Plus anvender A16 Bionic, der debuterede i 2022 på iPhone 14 Pro og 14 Pro Max – ligeledes produceret af TSMC.

Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
iPhone 16-serien får A18-chip

Rygte: Et læk antyder at fire iPhones, der kommer i september, vil have den nye A18-chip.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram