Sådan tjekker du batteriet på din iPad

TIP: Læs her hvordan du tjekker om batteriet i din iPad er dårligt. Se også restkapaciteten på batteriet.

iPadOS 17 (Foto: Apple)
KORT VERSION: For at tjekke batteritilstanden og restkapaciteten på din iPad, skal du bruge et program kaldet iMazing, som skal installeres på en computer. Det kræver en computer, kabel og et program for at afsløre, om du har et dårligt batteri i din iPad (Foto: Apple)

På iPhone er det let at se batteritilstanden og udlæse, hvor meget af batteriets maksimumkapacitet der er tilbage.

Disse oplysninger er tilgængelige under Indstillinger > Batteri > Batteritilstand og opladning.

Apple har på iPad skjult denne information for brugerne, og jeg er ikke stødt på en app, som kan udlæse den resterede batterikapacitet direkte på en iPad.

Det kræver en computer – Windows eller Mac – at hente oplysningerne ud. Heldigvis er det let.

Find batterihelbredet på iPad

For at finde din iPads batteritilstand, skal du have fat i programmet iMazing, der skal installeres på computeren.

  1. Installer iMazing på Windows eller Mac
  2. Når iMazing starter, skal du vælge ”trial”
  3. Tilslut en iPad med kabel til computeren
  4. Godkendt tilslutningen på din iPad

Nederst i højre hjørne ses den aktuelle batterikapacitet. Klik på det grønne felt der åbner detaljerede informationer om batteriet.

Eksempler på batterikapacitet, iPad

Sådan aflæser du tallet korrekt

Du kan se, hvilket kapacitet at batteriet er designet til at have, men den vigtige information er ”Battery Effective Max. Charge”, der angives i procent. 90 procent betyder, at batteriet har 90 procent af sin oprindelige kapacitet tilbage.

Tallet er vigtig information at have, hvis du oplever, at din iPad holder strøm i meget kort tid. Har du f.eks. kun 60 procent tilbage i kapacitet, vil du skulle oplade betydeligt oftere, end da din iPad var ny.

Løsningen på problemet er udskifte batteriet på din iPad.

Se også efter tallet i ”Battery Charge Cycles”. Apple angiver 1.000 cycles, som grænsen for et fuldt fungerede batteri i en iPad.

TIP: Sådan fjerner du støjen fra samtalerne på din iPhone

OM CHARGE CYCLES: En opladningscyklus er processen med at oplade et genopladeligt batteri og aflade det efter behov. Generelt indikerer antallet af cyklusser, hvor mange gange det kan gennemgå processen med fuld opladning og afladning, indtil det fejler eller begynder at miste kapacitet. Apple præciserer, at en opladningscyklus betyder at bruge hele batteriets kapacitet, men ikke nødvendigvis ved at aflade det fra 100 % til 0 %. Du gennemfører en opladningscyklus, når du har brugt (afladet) en mængde, der svarer til 100 % af din batterikapacitet – men ikke nødvendigvis fra én opladning. For eksempel kan du bruge 75 % af din batterikapacitet en dag og derefter genoplade den helt natten over. Hvis du bruger 25 % den næste dag, vil du have afladet i alt 100 %, og de to dage vil tilsammen udgøre én opladningscyklus.


NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Et slidt batteri kan få din iPad, iPhone eller Mac til at køre vildt langsomt. Jeg har engang haft en MacBook, hvor batteriet var virkelig dårligt. Efter en udskiftning af batteriet var computeren igen fuldt brugbar.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram