Google slører sex og vold

Google varsler et værktøj, der giver dig besked om søgeresultater, der indeholder dine personlige oplysninger.

grafik
Funktionen er standard, men brugerne kan justere indstillingerne og eventuelt slå funktionen helt fra. Grafik: Google

Google vil fremover sløre billeder, som ikke er til at misforstå og som for eksempel viser seksuelt eller voldeligt indhold.

Det skriver Google i en pressemeddelelse, hvor Google anvender ordet “eksplicitte” om billederne, og hvor det fremgår, at billederne “bliver sløret som standard, når de vises i søgeresultaterne”.

– “Det gør det endnu nemmere at fjerne personligt indhold og endnu mere sikkert for især yngre mennesker at surfe rundt,” skriver Google.

Sløringen kommer sammen med udrulningen af nye privatlivsopdateringer i søgemaskinen.

Eksplicitte billeder sløres

Opdateringen skal altså beskytte brugerne mod uventet at møde eksplicitte billeder i søgemaskinen.

Opdateringen rulles ud i løbet af august, men mange brugere vil allerede nu opleve, at funktionen er trådt i kraft.

Funktionen er standard, men kan justeres og eventuelt helt slås fra.

Ikke nyt, men …

Funktionen er som ikke udgangspunkt ikke ny, men er et tilbud om, at filtrere hårdere. Google har nemlig længe givet mulighed for at fjerne intime billeder, som er blevet delt uden samtykke.

Nu bliver det også muligt at få fjernet intime, personlige billeder, som du ikke længere ønsker skal være synlige i søgemaskinen – også selvom du tidligere har givet samtykke, fremgår det af pressemeddelelsen.

Hvis du for eksempel uploader eksplicit indhold til et websted og derefter sletter det, kan du anmode om, at det fjernes fra søgeresultaterne, hvis det offentliggøres andre steder.

– “Vi arbejder hele tiden med at gøre det let for folk at styre deres onlineoplevelse med værktøjer, der er intuitive og nemme at bruge. De nye opdateringer, som vi lancerer, vil hjælpe brugerne med at bevare kontrollen over deres sikkerhed, personlige oplysninger og privatliv på nettet”, udtaler Googles danske kommunikationschef Jesper Vangkilde.

Han tilføjer, at i og med at næsten alle danskere søger på nettet hver eneste dag, så har det at have kontrol over den digitale tilstedeværelse høj prioritet for mange.

Funktionen udvides yderligere

Google varsler desuden, at funktionen bliver udvidet yderligere. Du vil nemlig få mulighed for, at få besked om søgeresultater med personlige oplysninger.

Værktøjet blev sidste år introduceret i USA og hedder “Results about you”. Det hjælper brugere med at fjerne personlige oplysninger, de finder om sig selv online.

– “Der arbejdes nu på at gøre værktøjet tilgængeligt i flere lande, og værktøjet får samtidig en opgradering. Du vil nemlig kunne få direkte besked, når søgeresultater med dine oplysninger popper op, så du endnu nemmere kan få dem fjernet,” skriver Google.

Opgraderingen rulles først ud i USA, men vil senere komme til Danmark.

Mere til historien

Apropos Google, så vil Datatilsynet i løbet af de kommende uger afgøre om 53 danske kommuners brug af Chromebooks og Google Workspace i undervisningen i folkeskolen er lovlig eller ej. Læs mere om sagen her

Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram