Overraskelse: Apple bakker pludselig op om reparationsret

En vedtaget lovpakke i en amerikansk delstat har fået Apple til ændre kurs.

Indtil nu har forbrugerelektronik ifølge blandt andre Apple været for avanceret til, at forbrugerne selv kunne reparere det.

I årevis har Apple nægtet at gøre sine enheder åbne for reparation, men nu synes der at være åbnet en dør.

Døren åbnes efter interessent på flere fronter – blandt andet fra forbrugersiden – og ikke mindst efter en lovpakke i den amerikanske delstat Californien er blevet vedtaget.

Den korte version er Apple nu bakker op om den såkaldte “reparationsret”, som i bund og grund går ud på, at brugerne skal have ret til selv at reparere deres enheder.

Det skriver Computerworld i sit nyhedsbrev.

Alt fra reparationsindustrien, forbrugerrettighedsorganisationer og gør-det-selv-fixere har gennem årene opbygget en et pres på teknologi-, hvidevare- og bilvirksomheder for, at deres enheder mulig at reparere. Samtidig har presset også indeholdt et krav om, at elektronikken skal være mere tilgængelig og bæredygtig, men gang på gang er de blevet mødt med et stålsat nej fra blandt andre Apple.

Men nu er Apple altså vendt på en tallerken og går pludselig – og ikke mindst overraskende – ind for den lovpakke, som er vedtaget i Californien. Lovpakken vil garantere forbrugerne adgang til dele og instruktioner, der gør dem i stand til selv at reparere deres ting.

Med Apples støtte åbnes der stort set for sluserne for retten til at reparere stort set alt – i hvert fald når det kommer til forbrugerelektronik. Samtidig er der nu en forventning, reparationsretten ophøjes til lov på føderalt niveau, skriver Yahoo.

Apple, og andre teknologivirksomheder som Microsoft, har i årevis argumenteret for, at forbrugerelektronik er så komplekst, at man kun kan stole på licenserede specialister til at reparere dem. Og at privat reparation udgør en sikkerhedsrisiko.

Mere til historien

I juli 2020 skrev vi om, at danske mobilværksteder fik adgang til originale iPhone-reservedele, reparationsmanualer og uddannelse i iPhone-reparationer. Men det var ikke uden krav fra Apple. Læs mere om det her

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram