Gammel iPhone opnår vildt hammerslag

Interessen for relevante, samtidige samleobjekter er stigende. Også når der er tale om teknologi fra Apple.

SteveJobsiPhone2007
Steve Jobs præsenterer her den første iPhone i 2007 (Foto: YouTube / Apple præsentation)

Endnu engang opnår en gammel iPhone en skyhøj pris ved hammerslag på en netauktion.

Det er det amerikanske online auktionshus LCG Auctions som opnåede hammerslag på godt 190.000 dollar – altså vilde 1.263.000 kroner.

Men det er også fordi det ikke kun er en yderst sjælden genstand, men også fordi interessen – og således ikke mindst betalingsvilligheden – for relevante, samtidige samleobjekter er stigende. Og altså også når der er tale om teknologi.

Uåbnet pakke

Den solgte mobiltelefon er en iPhone fra 2007 i en uåbnet indpakning. Enheden blev lanceret i 2007 under afdøde Steve Jobs’ mindeværdige keynote.

Der sælges en del af netop den version af iPhone i 4GB- og 8GB-udgaver. De opnår rask væk hammerslag på adskillige tusind dollars, men den netop solgte er af LCG Auctions kategoriseret som en “first-release” og er som sådan ikke kun unik, men også enestående, fordi den fortsat ligger i den originale og fabriksforseglede indpakning.

Introduceret og overhalet

Dertil kommer, at Apple solgte en iPhone-version med 4GB i 2007 i en begrænset periode. Da en 8GB-variant blev introduceret, og hurtigt blev mere populær takket være den dobbelte lagerplads, så udgik den billigere 4GB-verion kort efter.

Således er der et begrænsede antal 4GB-enheder, der så opnår svimlende priser.

Den netop solgte iPhone anno 2007 var sat til på auktion af en person fra det team, som udviklede mobilen. Udvikleren har med stor sandsynlighed fået smartphonen stukket i hånden som et personalegode, mens 4GB-versionen i almindelig handel kostede 499 dollar og 8GB-versionen blev lanceret til 599 dollar.

Mere til historien

De gamle iPhones betragtes som et “blue-chip aktiv”. Det vil groft sagt sige, at der er tale om en sikker investering, og dermed en investering, som kan kaste penge af sig. Blue-chip-udtrykket kommer fra aktieverdenen og kan i Danmark sammenlignes med aktierne i OMX C25-indekset, som er et aktieindeks over de 25 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs.

Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram