TikTok indrømmer: Brugerdata gemt i Kina

TikTok mener der er forskel på data, og forklarer sig i brev til det amerikanske senat.

TikTok er havnet i voldsom modvind (Foto: konkarampelas / pixabay.com)
Data fra TikTok er gemt i Kina. (Foto: konkarampelas/ pixabay.com)

Med det amerikanske erhvervsmagasin Forbes som kilde, skriver Ekstra Bladet søndag aften, at TikToks kinesiske ejere i et brev til det amerikanske senat fortæller, at de opbevarer amerikansk data i Kina.

Ifølge Forbes drejer det sig om data fra de amerikanske indholdsskabere, der bliver betalt af TikTok for at tjene penge gennem appen.

Sidst i maj kunne vi med Bloomberg som kilde fortælle, at TikTok – eller nærmere ejerne Bytedance – havde indgået en aftale med det amerikanske softwarefirma Oracle, om at være en “pålidelig teknologipartner” for TikTok i USA.

Ifølge aftalen vil Oracle opbevare alle TikToks amerikanske brugeres data på sine cloudservere og have adgang til at gennemgå TikToks kildekode.

I brevet til senatet giver TikTok udtryk for, at virksomheden ser en klar skillelinje mellem amerikansk brugerdata i almindelighed, og så data fra indholdsleverandørerne.

En tidligere ansatte hos Bytedance har for nylig fortalt, at det kommunistiske parti i Kina har haft ubegrænset adgang til al data på det sociale medie.

Mere til historien

Delstaten Montana indførte for en måned siden et forbud mod TikTok. Læs om sagen her.

Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram