Medie: ByteDance har adgang til følsom persondata

TikTok-ejeren ByteDance har fuld adgang til persondata, selvom det tidligere er afvist af virksomheden.

TikTok SOME
Svarene fra TikTok holder ikke altid stik. Og formentlig slet ikke med virkeligheden. (Foto: Olivier Bergeron)

Nej. Amerikanske data fra TikTok er ikke “altid blevet lagret i Virginia og Singapore”.

Det skriver det respekterede amerikansk erhvervsmagasin Forbes.

TikTok-topchefen Shou Zi Chew garanterede – under ed – sidst i marts ellers for åben skærm under en høring i den amerikanske Kongres, at de omdiskuterede data ikke blev sendt til Kina.

Nu skriver Forbes, at data “de sidste mange år” “fra “tusindvis af TikTok-skabere og -virksomheder rundt om i verden” er tilflydt TikTok.

Det drejer sig om følsomme økonomiske oplysninger; data som CPR-numre og skatteoplysninger. Dataene er givet til TikTok, så de kan få betaling for deres arbejde og skabelse af indhold på platformen.

Ifølge Forbes har disse leverandører til platformen ikke været orienteret om, at de følsomme og personlige økonomiske oplysninger er landet på servere i Kina, hvor ansatte i TikToks moderselskab ByteDance har adgang til oplysningerne.

– “Opdagelsen rejser også spørgsmål om, hvorvidt medarbejdere, der ikke er autoriseret til at få adgang til disse data, har været i stand til det”, skriver Forbes.

Vil du forstå hvad TikTok-sagen handler om så lyt med her

Det er rigtigt mange data

Og det er tilsyneladende ikke følsomme persondata i småtingsafdelingen, som man i ByteDances hovedkvarter i Beijing har adgang til. Ifølge TikTok har appen 150 millioner brugere i USA. På verdensplan har TikTok over én milliard brugere, og appen er meget populær blandt børn og unge i USA og øvrige lande i Vesten.

At både amerikanske og europæiske følsomme data lander på servere hos ByteDance i Beijing og kan tilgås af virksomhedens ansatte er problematisk.

Det er mere problematisk, hvis der er hold i mistanken om, at ByteDance og den kinesiske regering er knyttet tæt sammen. Men at det skulle være tilfældet, afviste den kinesiske regering – ligeledes i sidst i marts – skulle være tilfældet. Den kinesiske regering afviste, at den beder selskaber om at aflevere data, som er blevet indsamlet uden for landets grænser.

Delstat slår prop i hullet

Den amerikanske delstat Montana forsøger, at slå en prop i det tilsyneladende pivåbne TikTok-hul, og har som den første delstat forsøgt at forbyde TikTok. Det har udløst sagsanlæg mod delstaten fra både TikTok og TikTok-brugere, der tjener penge på at lave indhold på appen.

Montanas lov træder i kraft 1. januar 2024, og den forbyder ganske simpelt TikTok at drive forretning i delstaten. Loven forbyder samtidig Apple og Google at tillade downloads af appen gennem deres tjenester.

LÆS OGSÅ: TikTok har angiveligt flyttet amerikanske data

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

På trods af det stormvejr TikTok har været i de seneste måneder, så viser nye tal fra Dansk Erhverv, at TikTok stormer frem. På et år har TikTok mere end fordoblet andelen af brugere, som følger influencers eller brands. Blandt de unge er der tale om en tredobling fra 14 procent i 2021 over 32 procent i 2022 til 42 procent i 2023. Dermed er TikTok næsten lige så stor som Facebook.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
TikTok på vej med ny app

Der har igennem tiden været meget negativ omtale af TikTok. Nu forsøger de sig med en billede-app, der skal konkurrere mod Instagram.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram