Sony Xperia 10 V – mellemklassemobil til en skarp pris

Sony en ny i telefon mellemklassen. Vi ser her nærmere på Sony Xperia 10 V. Se pris og tilgængelighed.

Sony Xperia 10 V-2023
Sony Xperia 10 V koster vejledende 3.499 kroner (Foto: Sony)

Sony er klar med en ny mellemklassetelefon. Navnet er Sony Xperia 10 V. Der er tale om en kompakt telefon med en vægt på 159 gram. Sony oplyser, at det er den letteste smartphone med et 5.000 mAh batteri.

Xperia 10 V har en OLED-skærm på 6,1 tommer med Full HD+ opløsning. Sony gør ogå brug af Triluminos Display for mobile, hvor de trækker på deres mange års erfaring fra TV-skærmene.

Sony Xperia 10 V kommer også med stereohøjttalere, der er placeret på fronten. Derudover er der et 3,5 mm jackstik, som understøtter LDAC (codec-teknologi certificeret som ”Hi-Res Audio Wireless”).

Kameraet i Xperia 10 V anvender detekteringsteknologi til at registrere forholdene for lokation, omgivelser og motiv. Ud fra det vælger det så de rette indstillinger til at tage det bedste billede i momentet, skriver Sony i en pressemeddelelse.

Frontkameraet er på 8 megapixels og har en udløser funktion, som gør det muligt, at tage håndfrie selfies ved automatisk at aktivere udløseren, når håndfladen peges mod enheden.

Så har den selvfølgelig også Optical SteadyShot, der ”på dansk” er Sonys billedestabilisator til videooptagelser.

Skærmen er beskyttet med Corning Gorilla Glass Victus og så har Xperia 10 V også IP65- og IP68-certificering, hvilket gør telefonen vand- og støvtæt.

Xperia 10 V kommer med 6 GB RAM og 128 GB intern hukommelse (understøtter op til 1TB microSD-kort).

Sony Xperia 10 V specifikationer

  • Skærm: 6,1 tommer OLED-skærm med Full HD+ opløsning, 21:9 format
  • Processor: Snapdragon 695 5G
  • Frontkamera: 8 megapixels – gør ansigter skarpere ved brug af AI
  • RAM: 6 GB RAM
  • Lagerplads: 128 GB (understøtter op til 1 TB microSD-kort)
  • Batteri: 5.000 mAh
  • Andet: IP65/IP68 certificering, Corning Gorilla Glass Victus
  • Vægt: 159 gram
  • Fysiske mål: 155 x 68 x 8,3 mm

Sony Xperia 10 V: Pris og tilgængelighed

Prissætningen er umiddelbart rigtig skarp på Xperia 10 V. Den får en vejledende pris på 3.499 kroner uden abonnement. Dette er 500 kroner mindre end, hvad sidste års model kom i handlen til.

Umiddelbart et klogt træk fra Sonys side, selvom vi i øjeblikket er vant til, at ting stiger. I øvrigt er prisen på Xperia 10 V den samme, som Xperia 10 III havde i 2021.

Xperia 10 V og bliver tilgængelig i farverne lavendel, salvie grøn, hvid og sort. Xperia 10 V lander i butikkerne i midten af juni måned.

Samtidigt med lanceringen af Xperia 10 V har Sony også præsenteret en ny topmodel. Her kan du læse mere om Sony Xperia 1 V.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Sony oplyser også, at det er muligt at købe et cover til Xperia 10 V (XQZ-CBDC). Det bliver tilgængeligt i samme farver som telefonen. Coveret har en støttefod, så den kan stå selv, når du ser indhold på telefonen. Her er det praktisk, at højttalerne er på fronten.

Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Officielle billeder afsløret af kommende Sony-modeller

Senere i maj afholder Sony event, hvor det ventes de lancerer Xperia 1 VI og Xperia 10 VI. Officielle billeder er lækket. Se dem her.

(mere…)
Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram