Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

Google Pixel Fold 2023
Google Pixel Fold 2023 kommer i første omgang ikke til Norden (Foto: Google)

Inden Google afholdte deres årlige Google I/O 2023, var noget af det, som havde fyldt mest på rygtebørsen, den kommende foldbare smartphone Google Pixel Fold.

Og Google præsenterede da også Pixel Fold, men for mobilkøberne på det danske og nordiske marked, så blev præsentationen en skuffelse. Pixel Fold kommer nemlig ikke til vores område.

LÆS OGSÅ: Ingen foldbar i Danmark: Pixel Fold kommer ikke

Det kan dog sagtens tænkes, at det bliver muligt at købe telefonen hos mobilforhandlere, der har parallelimporteret den. Det må tiden vise. I første omgang kommer den kun officielt til salg i USA, Storbritannien, Japan og Tyskland.

Google Pixel Pixel 7a: Ny mellemklasse telefon

Pixel 7a serie
Google Pixel 7a kommer i fire forskellige farver (Grafik: MereMobil.dk / Google)

Sidste år lancerede Google telefonen Pixel 6a. Efterfølgeren i år hedder Google Pixel 7a. Da Google officielt fik Pixel-telefonerne til salg på det danske marked i efteråret 2022, var Pixel 6a en af modellerne.

Og vi får glæde af efterfølgeren Google Pixel 7a på det danske marked.

LÆS OGSÅ: Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Skærmen er en OLED-type på 6,1 tommer med Full HD-opløsning. Den kommer med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads

Pixel 7a er baseret på med Google Tensor G2-chippen, der også findes i Google Pixel 7 Pro.

Telefonen har en vejledende pris på 3.999 kroner uden abonnement. Pixel 7 af bliver tilgængelig i farverne Charcoal (gråsort), Snow (snehvid), Sea (havblå) og Coral (koralrød). Derudover kan der købes originale covers i farverne Charcoal, Snow, Sea, Seafoam og Coral.

På MereMobil.dk havde vi telefonen før lanceringen og kunne lige efter præsentationen bringe en anmeldelse.

LÆS TESTEN: Google Pixel 7a kommer med minimale nyheder

Google Pixel Tablet kommer i juni

Pixel 7a, Pixel Tablet 2023
Google Pixel Tablet (Grafik: MereMobil.dk / Google)

Der har længe floreret rygter om, at Google ville lancere en tablet. Der har ellers været meget stille fra Google på tablet-fronten i mange år. Men rygterne holdt altså stik. Google Pixel Tablet blev en realitet.

Pixel Tablet kommer med en 10,96 tommer LCD-skærm med en opløsning på 2.560 x 1.600 pixels. Opdateringshastigheden på skærmen er 60 Hz.

Ligesom på Pixel 7a har den også en Google Tensor G2-processor.

Pixel Tablet kommer i farverne Porcelain (råhvid) og Hazel (grågrøn). Den kan fås med enten 128 eller 256 GB lagerplads.

Salget af Pixel Tablet starter den 20. juni 2023. Priserne er 5.299 kroner (128 GB) eller 5.999 kroner (256 GB). Opladestationen med indbygget højttaler er inkluderet i prisen.

Du kan blive klogere på, hvordan Google designede Pixel Fold, Pixel 7a og Pixel Tablet. Det kan du læse nærmere om på den officielle blog.

Fokus på AI (kunstig intelligens)

Foruden produktlanceringerne af nye hardware-produkter, så fyldte AI også rigtigt meget på Googles keynote.

En række af nye Google produkter eller funktioner gør brug af netop AI.

Google præsenterede blandt andet ”Help me write”-funktionen i Gmail. Den kan nu forfatte et svar fra start til slut, som var det dig selv, der havde skrevet det. Man skal blot give lidt inputs til, hvad den skal skrive. Derefter laver ”AI-algoritmen” et svar. Du kan redigere i svaret og tilføje eller fjerne tekst. Funktionen udrulles inden længe, som en del af Googles Workspace-opdateringer.

Der er også en ny funktion klar til Google Maps. Her kan du via Street View-billeder og AI få en meget ”livagtig” rute. Denne funktion bliver tilgængelig i de første byer i løbet af sommeren. Inden årets udgang er den klar i Amsterdam, Berlin, Dublin, Firenze, Las Vegas, London, Los Angeles, New York, Miami, Paris, Seattle, San Francisco, San Jose, Tokyo og Venedig.

Google Fotos får også AI-boosts i form af et nyt ”Magic Editor”-værktøj. Her kan dele af et billede, som ikke kom med på billede, genskabes via AI. Du kan læse mere om Magic Editor her.

Google mener også, at efterhånden som AI-genereret indhold i alle former fylder mere og mere, så er det nødvendigt, at det får et ”vandmærke”, så det på den måde er muligt at skelne ægte indhold fra AI-genereret indhold.

Google Bard

Googles konkurrent til ChatGPT hedder Bard. Den er ikke længere kun til de særligt inviterede, men nu tilgængelig for brugere i 180 lande. De nordiske lande er dog endnu ikke iblandt de heldige, som kan prøve funktionen.

Googles søgeresultater får superpower

Også søgeresultaterne på Google får superpower med AI.

Google afslørede deres bud på en AI-drevne søgeresultater. Denne teknologi hedder Search Generative Experience (SGE) eller AI Snapshot. Her kommer AI-genererede svar frem øverst på listen. Se videoen herunder.

Hvis du kunne tænke dig at se – eller gense – hele præsentationen til Google I/O 2023. Så kan du se den på Googles officielle YouTube-kanal.

Mere til historien

Ifølge Cnet.com, så fyldte AI faktisk så meget, at Google under præsentationen fik sagt ”AI” mere end 140 gange på de to timer, som keynoten til Google I/O 2023 varede.

Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram