Bruger du YouTube gratis? Nu vil Google spænde ben

Det skal ikke være gratis at bruge YouTube. Nogle brugere skal måske snart til lommerne.

YouTube
Gratister på YouTube går en fremtid i møde, hvor det er "betal eller forsvind" (Foto: Tymon Oziemblewski)

Bruger du adblocker på YouTube, er der nye tider i vente. Den Google-ejede platform tester lige nu en løsning, der skal spænde ben for brugere, som anvender adblockere til at forhindre reklamerne.

Det skriver Flatpanels.

- "Vi kører et lille eksperiment globalt, der opfordrer seere med adblockere til at tillade annoncer på YouTube eller prøve YouTube Premium,” lyder det i et statement fra en talsperson hos Google til IGN.

Det er uklart hvornår, eller om, blokeringen rulles ud globalt.

Det koster fra 69 kroner om måneden at se YouTube uden reklamer. For 119 kroner fås den store pakke med afspilning i baggrunden og adgang til YouTube Music Premium.

DU ER BETALINGEN: Gratis tjenester som Gmail, YouTube eller Facebook er gratis fordi der kan vises reklamer omkring indholdet. Desuden indsamles et bjerg af adfærdsdata om brugerne både fra selve platformen men også via reklamerne du ser. Det er dig, som er betalingen.

Er YouTube da ikke gratis?

Gennem tiden har YouTube været gratis for slutbrugerne, der betaler med deres data om adfærd samt den forhindring, at der er reklamer i videoerne.

I dag kan du heller ikke afspille YouTube-indhold i baggrunden medmindre du betaler for premium. Tidligere var denne funktion også gratis.

Indholdsudgiverne som f.eks. os på MereMobil.dk modtager en procentdel af omsætningen, når der vises reklamer. YouTube er dog den store vinder, da der skal rigtigt mange videovisninger til inden reklameindtægterne batter noget for en indholdsproducent.

Senest har YouTube indført “Super Tak”-funktionen, hvor brugerne kan anerkende en video ved at betale f.eks. 20 kroner. Ifølge Google går 70 procent af indtægterne fra ”Super Tak” til udgiverne.

TECHVIDEOER PÅ DANSK: Vil du se videoer på dansk om ny teknologi? På vores YouTube-kanal har vi test af telefoner og ny teknologi Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Mere til historien

Ifølge en rapport fra rådgivningsfirmaet Oxford Economics vurderes det, at YouTube har fire millioner brugere i Danmark om måneden. Det skrev Kristeligt Dagblad i efteråret 2022.

YouTube gør det endnu værre for gratis-brugerne

Nu tages endnu et værktøj i brug for at presse YouTube-brugerne til at betale.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
YouTube sætter prisen op på Premium-abonnementer

Prisen på YouTube Premium siger i en række lande.

(mere…)
YouTube arbejder på ny platform

KORT NYT: En ny platform kan måske snart se dagens lys. Der svirrer i hvert fald rygter om, at YouTube planlægger en nyhed til efteråret.

(mere…)
YouTube vil være den nye Netflix

En ny post på YouTubes officielle blog fortæller, at de nu vil til at streame film og serier. En konkurrent til Netflix?

(mere…)
YouTube får nyt design på Android og iPhone

YouTube er i gang med udrulningen af en designændring til Android og iPhone, der giver nye muligheder i fuldskærmsvisning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram