Bruger du YouTube gratis? Nu vil Google spænde ben

Det skal ikke være gratis at bruge YouTube. Nogle brugere skal måske snart til lommerne.

YouTube
Gratister på YouTube går en fremtid i møde, hvor det er “betal eller forsvind” (Foto: Tymon Oziemblewski)

Bruger du adblocker på YouTube, er der nye tider i vente. Den Google-ejede platform tester lige nu en løsning, der skal spænde ben for brugere, som anvender adblockere til at forhindre reklamerne.

Det skriver Flatpanels.

– “Vi kører et lille eksperiment globalt, der opfordrer seere med adblockere til at tillade annoncer på YouTube eller prøve YouTube Premium,” lyder det i et statement fra en talsperson hos Google til IGN.

Det er uklart hvornår, eller om, blokeringen rulles ud globalt.

Det koster fra 69 kroner om måneden at se YouTube uden reklamer. For 119 kroner fås den store pakke med afspilning i baggrunden og adgang til YouTube Music Premium.

DU ER BETALINGEN: Gratis tjenester som Gmail, YouTube eller Facebook er gratis fordi der kan vises reklamer omkring indholdet. Desuden indsamles et bjerg af adfærdsdata om brugerne både fra selve platformen men også via reklamerne du ser. Det er dig, som er betalingen.

Er YouTube da ikke gratis?

Gennem tiden har YouTube været gratis for slutbrugerne, der betaler med deres data om adfærd samt den forhindring, at der er reklamer i videoerne.

I dag kan du heller ikke afspille YouTube-indhold i baggrunden medmindre du betaler for premium. Tidligere var denne funktion også gratis.

Indholdsudgiverne som f.eks. os på MereMobil.dk modtager en procentdel af omsætningen, når der vises reklamer. YouTube er dog den store vinder, da der skal rigtigt mange videovisninger til inden reklameindtægterne batter noget for en indholdsproducent.

Senest har YouTube indført “Super Tak”-funktionen, hvor brugerne kan anerkende en video ved at betale f.eks. 20 kroner. Ifølge Google går 70 procent af indtægterne fra ”Super Tak” til udgiverne.

TECHVIDEOER PÅ DANSK: Vil du se videoer på dansk om ny teknologi? På vores YouTube-kanal har vi test af telefoner og ny teknologi Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Mere til historien

Ifølge en rapport fra rådgivningsfirmaet Oxford Economics vurderes det, at YouTube har fire millioner brugere i Danmark om måneden. Det skrev Kristeligt Dagblad i efteråret 2022.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
YouTube-videoer med AI skal mærkes

YouTube er klar med strengere regler, hvis brugerne gør brug af kunstig intelligens i videoerne. Fremover skal det mærkes tydeligt.

(mere…)
YouTube-kanalen på mobil og tech som du har manglet

Jeg er ikke ligefrem MrWhoseTheBoss eller Marques Brownlee, men jeg tror på, at mine techvideoer på DANSK har en plads.

(mere…)
YouTube driller adblockere med en pause

Bruger du adblocker på YouTube møder du endnu et benspænd.

(mere…)
YouTube slår ned på ad-blockere

Ad-blockere har længe været et kendt værktøj, der kan fjerne reklamer. Nu er YouTube godt i gang med at ændre dette.

(mere…)
YouTube dropper reklamefrit billigabonnement

YouTube stopper med at tilbyde billigere abonnement uden reklamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram