Elbil og campingvogn – dette skal du huske

Når landets elbilister triller campingvognen frem fra vinterhiet, skal de især være opmærksomme på én ting.

en campingvogn læsses på en autohjælp-bil
Påsken er årets første store ferie for campisterne. Og det skal gerne ende med at blive en fornøjelsestur. Foto: SOS Dansk Autohjælp

Tusindvis af danske campister er ved at gøre klar til påsken, hvor kursen sættes mod den første større ferie.

Men hvis man er blandt de mange nybagte elbilsejere, der spænder campingvognen bag elbilen, så er der især én ting man skal være ekstra opmærksom på.

Det er nemlig ikke alle, der er indehaver af et kørerkort der giver lov til, at lade elbilen trække afsted med en campingvogn.

Således gør SOS Dansk Autohjælp opmærksom på et relativt nyt punkt på tjeklisten til klargøringen til turen.

– “Elbiler er ofte tungere på grund af batteriet, og jo større elbil desto tungere. Derfor anbefaler vi, at man har helt styr på, hvor meget totalvægten er, når campingvognen er tilkoblet elbilen,” siger Jeppe Damgaard, teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp, og uddyber:

– “Overstiger summen af bilens tilladte totalvægt og campingvognens tilladte totalvægt 3.500 kilo, så er det normale kørekort ikke længere nok, og man skal i stedet have et B+ eller BE-kørekort.”

Han forklarer videre, at man udover at have styr på totalvægten af elbil og campingvogn også skal være opmærksom på batteriets rækkevidde med en campingvogn tilkoblet.

Uden campingvogn kan man typisk køre et mellem 300 og 500 kilometer på en fuld opladning. Men med en campingvogn på trækkrogen, bliver rækkevidden reduceret, så forårsturen til for eksempel Sverige, Tyskland eller fra Gedser til Skagen kræver ekstra planlægning.

LÆS OGSÅ: VW er snart klar med meget billig elbil

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I løbet af 2022 blev der registreret 49.200 nye og importerede elbiler på de danske veje. Det er en stigning på 37 procent sammenlignet med 2021. Læs mere om elbiler her

Danske priser afsløret på Volkswagen ID.7 med længere rækkevidde

Volkswagen er klar med de danske priser på ID.7-modellerne, som kommer med et større batteri og længere rækkevidde. Salget starter senere i år.

(mere…)
Dette kan du forvente af CarPlay på iOS 18

Mens bilfolket fortsat venter på næste generation af CarPlay, så er der nedtælling til iOS 18.

(mere…)
Volkswagen på vej med ID.1

Volkswagen har netop afsløret, at de er i gang med at udvikle en billig elbil, som vil få en pris omkring 150.000 kroner. Den ventes at hedde ID.1.

(mere…)
Tesla skuffer fortsat med salget – særligt i Europa

Nedgangen i salget af biler fortsætter for Tesla, som i april solgte 32 procent færre biler end i marts.

(mere…)
Postnummeret afslører store forskelle i lysten til elbil

Danskernes holdninger til elbiler og opladning viser betydelige regionale forskelle i præferencer for deres næste bilkøb.

(mere…)
Ekspert: Elbiler ruster og skaber udfordringer

Elbiler ruster mindst lige så meget som fossilbiler, men elbilejerne tøver.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram