Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

iPhone 13-serien med alle fire modeller: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 og iPhone 13 Mini (Foto: MereMobil.dk)

Der findes en række interessante kinesiske smartphones, som ofte er ret konkurrencedygtige, når det kommer til specifikationer og pris. Men alligevel sælger Apple iPhone godt på det kinesiske marked.

Herhjemme tager flere og flere afstand mod ”kinesiske”-produkter. Dette startede med at Huawei røg ud af markedet, men nu er der også ”anti-kina” mod diverse sociale medier fra Kina. Senest har det særligt været TikTok og Snapchat, der har været i modvind.

OVERBLIK: TikTok gentager vrøvl igen og igen

Ifølge analysefirmaet Counterpoint Research har kineserne virkelig taget iPhone til sig. I 2022 var Apples iPhone 13 den bedst solgte smartphone. iPhone 13 stod for 37 procent af Apples salg på det kinesiske marked i 2022, ifølge Counterpoint Researchs tal.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den bedste iPhone 13

Samlet stod Apple for 10 procent af det samlede salg af smartphones på det kinesiske marked i 2022.

Top 10 over de mest solgte smartphones på det kinesiske marked i 2022 (Kilde: Counterpoint Research)
Top 10 over de mest solgte smartphones på det kinesiske marked i 2022 (Kilde: Counterpoint Research)

Op til 1000 forskellige

Generelt er kineserne glade for iPhone 13, da den i 2021 var på tredjepladsen med 2,3 procents markedsandel, der i 2022 vækstede til 6,6 procent af markedet. Det skriver Counterpoint Research.

De kinesiske mobilkøbere havde mere end 980 smartphone-modeller at vælge imellem i 2022. Dette er faktisk blevet mindre, da der i 2021 var 1.100 smartphone-modeller at vælge mellem.

Den bedst solgte smartphone på det kinesiske marked i 2022 var Honor X30. Den har en markedsandel på 1,8 procent.

Apple sætter ny vild rekord med iPhone 13-salget

I 2022 var det første gang, at iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro kom ind på top-10-listen over de bedst sælgende smartphones på det kinesiske marked i 2022.

Foruden Apple iPhone 13-modellerne, der indtager de øverste tre pladser, så er de øvrige brands i top-10 ikke nogle, som er på det danske marked. Her ses Honor, Oppo og Vivo.

Det ventes, at andelen af de modeller, som er i top 10, vil øges salgsmæssigt i 2023.

Mere til historien

Counterpoint Research har også tidligere afsløret, at Apple iPhone 13 blev den mest solgte smartphone på verdensplan i 2022.

Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram