Nyt forældreværktøj i Snapchat

Et værktøj skal beskytte børn og unge på Snapchat, men er det nok?

Snapchat Familiecenter, marts 2023

Snapchat-platformen giver nu forældre et ekstra værktøj i hånden, der kan være med til at sikre, at ens børn og teenagere ikke ser ”følsomt indhold”.

- ”Family Center giver forældre mulighed for at bortfiltrere indhold, der kan være blevet identificeret som følsomt eller suggestivt indhold,” står der i en pressemeddelelse.

Det er uklart, hvilket type indhold at funktionen bortcensurerer.

Tiltaget slår kun igennem i Stories og Spotlight. I de almindelige snapsamtaler, kan denne type indhold fortsat fremkomme.

Se hvem barnet har kontakt med

I oktober sidste år kom Familiecenter, hvorfra forældre til børn og unge kan se, hvem barnet har som venner på Snapchat. Indholdet i chatbeskederne kan forældrene dog ikke se.

I forhold til andre chatplatforme har Snapchat det problem for forældre, at chatsamtaler forsvinder fremfor at ligge i en tråd.

Når barnet eller teenageren chatter med andre, er der dermed ingen mulighed for at hjælpe med håndtering af mobning, beskeder af seksuel karakter eller salg af ulovlige ting til teenagere.

Hvem skriver dine børn med?

Snapchats aldersgrænse er 13 år, men reelt er reglen ikke effektiv. Mange børn LANGT under 13 år bruger Snapchat i dag – det kan jeg se alene ved at kigge rundt i vores skole- og vennegrupper.

Der kan oprettes chatgrupper i Snapchat og nogle forældre vil argumentere for, at de har ”styr på det”, da de selv er med i børnenes grupper. Problemet er blot, at mange børn lynhurtigt finder ud af at oprette grupper, som forældrene ikke deltager i.

Når der så flyver grimme og krænkende mobbe-beskriver rundt, er der ingen kontrolmulighed og de færreste børn kan forklare, hvad der præcist er foregået.

De nye forældreværktøjer er velkomne, men reelt løser det ikke de egentlige problemer med, at Snapchat er en ”farlig” chatplatform for børn og unge at anvende, da platformen stort set kan fungere i det skjulte for forældrene.

UNDER 13 ÅR: Det er svært at sige hvor mange under 13 år, som bruger Snapchat, da appen kræver, at brugerne er mindst 13 år. En britisk undersøgelse i 2017 fandt, at 23 procent af de 8-11-årige havde en Snapchat-konto. En undersøgelse fra USA i 2019 viste, at 19 procent af de 10-12-årige brugte Snapchat mindst én gang om ugen. ifølge en undersøgelse foretaget af Medierådet for Børn og Unge i Danmark i 2020 bruger omkring 81 procent af børn og unge i aldersgruppen 9-16 år Snapchat.

Forstå TikTok-sagen

Mere til historien

Snapchat ejes af to af dens grundlæggere, Evan Spiegel og Bobby Murphy. Snapchat er en del af et firma kaldet Snap Inc., som oprindeligt hed Snapchat Inc., men skiftede navn i 2016.

Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Snapchat har lanceret ny chatbot

OpenAI's GPT-teknologi er nu klar til Snapchat. Bliv klogere på, hvordan du kan få adgang til det her.

(mere…)
Snapchat runder stor milepæl

Snapchat oplyser, at de har rundet en kæmpestor milepæl.

(mere…)
Snapchat: Her er de mest brugte filtre

Bruger du Snapchat, har du garanteret set disse filtre før. Her er listen over de mest brugte Snapchat filtre i 2022.

(mere…)
SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram