Skattesmæk eller … Sådan får du et bud på årsopgørelsen

Kan du ikke vente til Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen, så er der her en mulighed for at få et estimat.

grafik med visning af sider i app
Appen Skatteguiden fås både til Android og iOS. Grafik: Skatteguiden

Mandag den 13. marts åbner Skattestyrelsen officielt for adgangen til årsopgørelsen for 2022.

Kan du – som mange andre danskere – ikke vente, så er der mulighed for, at få et kvalificeret bud på, hvor det bærer hen med den skat du har betalt 2022.

Så hvis du i disse nætter ligger søvnløs af spænding om du står foran et skattesmæk eller om du skal have penge tilbage, så læs med her.

Skatteguidens app, som mange nok genkender fra DR-programmet “Løvens Hule”, giver dig mulighed for at få styr på nattesøvnen.

I appen vil du med dit MitID få adgang til at hente en såkaldt “tidlig årsopgørelse” for 2022.

Systemet bag er simpelt, sikkert og godkendt ved brug af en sikret adgang til Skattestyrelsens oplysninger.

Dertil kommer en række spørgsmål, som kan fodre Skatteguiden til at hjælpe dig med at finde glemte fradrag.

Med andre ord, så kan appen altså give dig et estimat af din årsopgørelsen.

Klassiske skattesmæk

Ifølge Kristoffer S. Olesen, skatteekspert hos Skatteguiden, er der tre klassiske fodfejl, som giver skattesmæk. Det drejer sig både om glemte og forkert indberettede fradrag og så, at man skal sætte lønindkomsten højt, når man skal fastsætte sin lønindkomst.

Han uddyber fodfejlene her:

  1. Glemt indberetningen af fradrag: Man skal for eksempel manuelt indberette rejse- og kørselsfradraget. Og selvom man har indberettet dem i sin forskudsopgørelse, så kommer de ikke automatisk med i årsopgørelsen.
  2. Forkert indberettede fradrag: Med kørselsfradraget gælder det eksempelvis, at man kan få fradrag for de faktiske, kørte kilometer på en dag – enten hvis man kører en længere rute, eller hvis man kører fra bopæl til arbejdsplads flere gange på en dag.
  3. Tommelfingerregel om lønindkomst: Reglen er forbundet med usikkerhed. Hvis man i løbet af 2022 tjente mellem omkring 46.000 og 408.000 kroner, så var det faktisk bedre at sætte sin forventede lønindkomst lavere end højere på sin forskudsopgørelse. Det skyldes beskæftigelsesfradraget, som varierer alt efter ens lønindkomst.

Sådan beregnes den tidlige årsopgørelse

Ifølge Skatteguiden beregnes “Tidlig Årsopgørelse” ud fra dine skattetekniske informationer. Det er informationer, som du giver samtykke til at lade Skatteguiden beregne opgørelsen ud fra.

Ud fra sidste års data, havde servicen en nøjagtighed på 93 procent inden for +/- 1.000 kroner og 80 procent inden for +/- 10 kroner, oplyser Skatteguiden.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Går det som det har gjort i en årrække, så kan du faktisk allerede fra på fredag – altså den 10. marts – få udløst spændingen og se din årsopgørelse via TastSelv på skat.dk. Du skal dog formentlig væbne dig med tålmodighed. Køen kan være lang …

Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram