Skattesmæk eller ... Sådan får du et bud på årsopgørelsen

Kan du ikke vente til Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen, så er der her en mulighed for at få et estimat.

grafik med visning af sider i app
Appen Skatteguiden fås både til Android og iOS. Grafik: Skatteguiden

Mandag den 13. marts åbner Skattestyrelsen officielt for adgangen til årsopgørelsen for 2022.

Kan du - som mange andre danskere - ikke vente, så er der mulighed for, at få et kvalificeret bud på, hvor det bærer hen med den skat du har betalt 2022.

Så hvis du i disse nætter ligger søvnløs af spænding om du står foran et skattesmæk eller om du skal have penge tilbage, så læs med her.

Skatteguidens app, som mange nok genkender fra DR-programmet "Løvens Hule", giver dig mulighed for at få styr på nattesøvnen.

I appen vil du med dit MitID få adgang til at hente en såkaldt "tidlig årsopgørelse" for 2022.

Systemet bag er simpelt, sikkert og godkendt ved brug af en sikret adgang til Skattestyrelsens oplysninger.

Dertil kommer en række spørgsmål, som kan fodre Skatteguiden til at hjælpe dig med at finde glemte fradrag.

Med andre ord, så kan appen altså give dig et estimat af din årsopgørelsen.

Klassiske skattesmæk

Ifølge Kristoffer S. Olesen, skatteekspert hos Skatteguiden, er der tre klassiske fodfejl, som giver skattesmæk. Det drejer sig både om glemte og forkert indberettede fradrag og så, at man skal sætte lønindkomsten højt, når man skal fastsætte sin lønindkomst.

Han uddyber fodfejlene her:

  1. Glemt indberetningen af fradrag: Man skal for eksempel manuelt indberette rejse- og kørselsfradraget. Og selvom man har indberettet dem i sin forskudsopgørelse, så kommer de ikke automatisk med i årsopgørelsen.
  2. Forkert indberettede fradrag: Med kørselsfradraget gælder det eksempelvis, at man kan få fradrag for de faktiske, kørte kilometer på en dag - enten hvis man kører en længere rute, eller hvis man kører fra bopæl til arbejdsplads flere gange på en dag.
  3. Tommelfingerregel om lønindkomst: Reglen er forbundet med usikkerhed. Hvis man i løbet af 2022 tjente mellem omkring 46.000 og 408.000 kroner, så var det faktisk bedre at sætte sin forventede lønindkomst lavere end højere på sin forskudsopgørelse. Det skyldes beskæftigelsesfradraget, som varierer alt efter ens lønindkomst.

Sådan beregnes den tidlige årsopgørelse

Ifølge Skatteguiden beregnes "Tidlig Årsopgørelse" ud fra dine skattetekniske informationer. Det er informationer, som du giver samtykke til at lade Skatteguiden beregne opgørelsen ud fra.

Ud fra sidste års data, havde servicen en nøjagtighed på 93 procent inden for +/- 1.000 kroner og 80 procent inden for +/- 10 kroner, oplyser Skatteguiden.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Går det som det har gjort i en årrække, så kan du faktisk allerede fra på fredag - altså den 10. marts - få udløst spændingen og se din årsopgørelse via TastSelv på skat.dk. Du skal dog formentlig væbne dig med tålmodighed. Køen kan være lang …

Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Digitalt EU-kørekort måske på vej

Europa-Kommissionen ønsker et digitalt EU-kørekort, som en del af et nyt udspil, der skal styrke trafiksikkerheden i EU.

(mere…)
Call of Duty: Warzone kommer til iOS

Det blev teaset ved Apples gaming-event - og nu er Call of Duty snart klar med Warzone til iOS.

(mere…)
Her er alternativerne til lukket fartkontrol-app

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Afstemnings-app droppes til børne-MGP

MGP bliver uden DR's afstemnings-app, som følge af stemmekaos ved Dansk Melodi Grand Prix.

(mere…)
Fartkontrol-apps: Hvilken er bedst?

OVERBLIK: De mest præcise meldinger om fartkontrol i Danmark... Er det Trafik Alarm, Ooono, Saphe eller Drive One, som er bedst? Svaret blafrer i vinden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram