Hvordan er det lige med den elektroniske p-skive …?

Søndag går vi over til sommertid. Det kan koste i husholdningsbudgettet.

p-skive
En elektronisk p-skive kan også fejle. Foto: Peter Bergman

Er du også en af de mange, der for længst har skiftet den analog p-skive ud med en noget mere bekvemmelig digital udgave, så læs med her.

Der er nemlig ikke bare fælder ved bekvemmeligheden. Det kan også hurtigt koste noget, der ligner to gange den investering, du har lavet i en elektronisk p-skive.

Forklaringen er simpel: Også teknologi kan fejle.

Så ligegyldigt hvilken parkeringsskive du har investeret i, er det klogt at tjekke p-skiven, når du parkerer.

Kostede mig to p-afgifter

Undertegnede har kørt rundt med en elektronisk udgave af en p-skive fra stort set den gang, det var en landvinding.

Og sløseri har to gange kostet en parkeringsafgift, som en parkeringsbøde rettelig hedder.

For går uret forkert eller er p-skiven løbet tør for strøm, så er der ikke meget andet at gøre end at betale ved kasse 1, hvis der sidder en afgift under vinduesviskeren.

LÆS OGSÅ: Du skal ikke regne med noget fra Tesla

Dit eget ansvar

Reglerne er nemlig klokkeklare: Det er dit eget ansvar, at p-skiven fungerer, som den skal – uanset om fejlen skyldes at p-skiven er løbet tør for strøm eller at du liiiige havde glemt, at vi var gået over til sommertid – eller for den sags skyld vintertid.

Apropos sommertid, så bør du notere datoerne den 26. marts og 29. oktober 2023. Begge dage er søndag og det er der vi danskere i 2023 går over til henholdsvis sommertid og vintertid.

Jamen, jeg har en af de mere avancerede elektroniske p-skiver, der selv stiller uret en time frem natten mellem lørdag og søndag, tænker du …

Sådan et par selvjusterende p-skiver har undertegnede to styk af. Alligevel tjekker jeg om alt er i orden, hver gang jeg parkerer på en parkeringsplads med tidsbegrænsning.

LÆS OGSÅ: VW-elbil til under 200.000 kroner


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

En parkeringsbøde er som skrevet en afgift. Og mange med firma tror fejlagtigt, at man kan trække sin parkeringsfadæse fra som en driftsomkostning. Det er ifølge Skat for år tilbage blevet afgjort ved landsretten, at “en erhvervsdrivende kunne ikke trække en parkeringsafgift fra som driftsudgift, fordi udgiften ikke var erhvervsmæssigt begrundet”.

Elbilen er langt fra et gennembrud som firmabil

Firmaelbilisterne savner lovgivning, der gør et skifte til elbiler økonomisk attraktivt. 

(mere…)
Strømspild: Får du strøm nok, for det du betaler?

Når du lader din elbil, så spilder du faktisk en del strøm. Og du betaler selv for det. Det varierer meget fra model til model og fra mærke til mærke.

(mere…)
Skoda har afsløret ny model – mød Skoda Epiq

Den nye ventede Skoda-model er afsløret. Der er tale om en lille SUV med fin rækkevidde og skarp pris.

(mere…)
Det koster Polestar 3

Polestar 3 kan bestilles nu. Her er prisen.

(mere…)
Fisker forbereder mulig konkurs

Skal man tro de mange rygter, så forbereder elbilfirmaet Fisker Inc., med danske Henrik Fisker i front, sig på en mulig konkurs.

(mere…)
Tesla-ejere går glip af tusindvis af kroner

Snyder kunderne for elrefusion! Teslas ladeboks til hjemmebrug er 'katten i sækken'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram