Brugte telefoner? Nej tak!

Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.

OnePlus 8 Pro
Hvis alle europæere beholdte deres telefon i ét år mere end nu, så vil der kunne spares lige så meget CO2, som hvis der blev fjernet to mio. biler fra vejene (Foto: MereMobil.dk)

Det er ikke alt danskerne er villige til at gå på kompromis med i miljøets hellige navn.

En undersøgelse viser, at danskerne hellere vil spare på strømmen og beholde deres tøj i længere tid end de vil genbruge elektronik.

67 procent af danskerne vælger at slukke for lyset og 57 procent genbruger deres tøj, så de aktivt kan reducere deres CO2-aftryk – kun 24 procent køber brugt elektronik.

Danskerne skifter mobilen oftere end gennemsnittet på verdensplan. Ifølge undersøgelsen har 56 procent opgraderet deres smartphone efter to til tre år. Særligt mændene udskifter telefonen ofte, da 50 procent opgraderer indenfor to år, mens det kun er 31 procent af kvinderne.

Vi kan ofte læse, at man kan reducere mængden af CO2, hvis mængden af elektronikaffald reduceres, men det er kun de færreste, som ønsker det.

Tallene stammer fra en undersøgelse, som OnePoll har foretaget for OnePlus. I undersøgelsen har 1.000 danskere i alderen 16-65 år deltaget.

Behold telefonen i længere tid – giver gevinst

En ældre undersøgelse fra Det Europæiske Miljøkontor (EEB) har vist, at hvis alle europæere har deres mobiltelefon i ét år mere, så vil der kunne spares lige så meget CO2, som hvis der blev fjernet to millioner biler fra vejene.

Det vil svare til en årlig CO2-besparelse på 4 millioner tons. Undersøgelsen er fra 2019, så tallene kan se anderledes ud i dag.

Nogle af de mest miljøvenlige smartphones er telefonerne fra Fairphone, men det er ikke noget, der har hittet hos den brede befolkning.

HMD Global har ved dette års Mobile World Congress præsenteret en meget reparationsvenlig smartphone Nokia G22. Du kan læse mere om Nokia G22 her.

Mere til historien

Generelt viste undersøgelsen, at kvinderne har en mere aktiv adfærd end mændene, når det handler om de bæredygtige valg.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram