Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

iPhone Xr
iPhone Xr fra 2018 har 6,1 tommer LCD-skærm, men også TrueDepth kamera, som gør Face ID muligt. iPhone Xr er efterfølger til iPhone X (Foto: Apple)

En iPhone er populær men også dyr. Hvis du gerne vil have en iPhone, men ikke har lyst til at betale fuld pris for den nyeste model, kan du overveje at købe en brugt iPhone.

Hvordan finder du en god brugt iPhone, og hvad skal du være opmærksom på, når du køber den?

Det giver denne guide svar på.

Brugt iPhone hos en forhandler

Flere forhandlere har brugte telefoner i sortimentet. Fordelen er, at du ofte sparer en del penge sammenlignet med nyprisen. Desuden er en brugt iPhone, købt hos en forhandler, omfattet af reklamationsret og garanti.

Selvom telefonen er billigere, kan du derfor stadig reklamere over den.

Brugte iPhones kaldes også ”refurbished”. Et udtryk for at telefonen er ”renoveret” og gennemtjekket. Hvis f.eks. et stik er i stykker, vil det være skiftet på en refurbished telefon.

Her kan du se et opdateret udvalg af brugte iPhones Sponseret link

Fordele og ulemper

  • Du skåner miljøet: Når du køber en brugt iPhone, bidrager du til at reducere elektronikaffald og CO2-udledning. Det skyldes, at produktionen af nye iPhones kræver mange ressourcer og energi.
  • Du får ikke den nyeste teknologi: En brugt iPhone vil typisk være en ældre model, som ikke har de nyeste funktioner som en ny model. Det kan betyde, at den er langsommere eller har dårligere kamera.

Køb en brugt iPhone hos en privat

Brugte telefoner, der sælges via Facebook, Gul & Gratis eller DBA, kan være udmærkede. Du kan sagtens gøre et godt køb. I nogle tilfælde er en brugt iPhone billigere på de private brugtsalgs-portaler end hos forhandlere.

Ulempen er, at produktet er ”købt som beset”. Er der noget galt hæfter du selv for udgifter en eventuelt reparation.

Køb aldrig en brugt iPhone, som du ikke har haft i hånden og set fungerer. Bedøm standen og køb i øvrigt ikke en iPhone, hvor skærmen er skiftet på et uautoriseret værksted.

Kan det betale sig at købe en brugt iPhone?

Ja! Hvis prisen er rigtig, er en brugt iPhone en fremragende idé. Selvom de miljømæssige perspektiver er vigtige, så er økonomien nok vigtigst.

Tjek brugtprisen op mod nyprisen via f.eks. Pricerunner, hvis det er en model, som stadig kan købes fabriksny.

Modeller som iPhone X og iPhone XR er stadig ret gode telefoner – og de har endda FaceTime til oplåsning og databeskyttelse. Desuden understøtter de den nuværende softwareversion iOS 16.

Generelt er udviklingen fra generation til generation forholdsvis lille. Derfor kan en iPhone med to-tre år på bagen stadig være en glimrende smartphone.

Sælg igen til en god pris

Hvis du passer godt på telefonen, er der en ret god chance for, at du om seks eller 12 måneder, kan høste en god pris, hvis du sælger den brugt.

Personligt vil jeg være varsom med at købe iPhone 8- og iPhone 7-serierne medmindre du ikke stiller de store krav til telefonen. Begge serier er så gamle, at de skal være meget prismæssigt attraktive, hvis du skal købe dem.

Det gode ved, at købe en iPhone er, at telefonerne er ret gode til at opretholde en forholdsvis høj pris, hvis vi sammenligner med produkter fra andre telefonproducenter.

VIDEO: Her kan du se den påskegule iPhone 14

Sådan genanvender Apple gamle iPhones

Mere til historien

Uanset om du køber ved forhandlere eller private skal du ikke købe iPhones, der ikke kan køre iOS 16. Du kan se listen over iOS 16-understøttede telefoner her.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
CAD-billeder afslører designet på iPhone SE 4

En række 3D-renderinger afslører (måske) designet på den fjerde generation af iPhone SE.

(mere…)
Med ny iPhone-opdatering bliver App Store og browsere friere

Apple låser nu iPhone lidt mere op, men kun for EU-borgere. De nye muligheder kommer dog ikke uden begrænsninger. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram