Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

Det gamle Nokia-logoe vil fremover være på telefoner fra HMD Global. Det nye på aktiviteter fra Nokia Oyj (Grafik: MereMobil.dk)

For første gang i tæt ved 60 år er Nokia klar til en radikal ændring af deres ikoniske logo. Dette blev afsløret lige inden den officielle start på Mobile World Congress, der afholdes i Barcelona disse dage.Gr

Har du bare haft lidt ”følelser” for Nokia gennem dit liv, så er der tale om en DRASTISK ændring.

Den ikoniske skrifttype og hvide/blå farver er nu ændret. Nokia selv forklarer, at det er en ændring, som er mere moderne og digital.

Pekka Lundmark er administrerende direktør for Nokia telecom. Lundmark har også sagt, at Nokia ikke længere kun er en smartphone-virksomhed, men en ”business teknologi virksomhed”.

To logoer for Nokia

Nokia har fået nyt logo (Foto: Nokia)
Nokia har fået nyt logo (Foto: Nokia)

Med den nye udtryksændring rykker hovedselskabet Nokia Oyj sig længere væk fra licenstagere som HMD Global, der på licens anvender Nokia-navnet på smartphones.

Til MereMobil.dk bekræftes det, at “Nokia Corp” fremover vil anvende det nye logo, mens telefonerne fra HMD Global, vil bære den gamle kendte identitet.

Foruden ”telecom-delen”, så vil Nokia (Nokia Oyj, red.) fokusere på at sælge udstyr til andre virksomheder. Disse omfatter private 5G-netværk og udstyr til automatiserede fabrikker, som ville positionere virksomheden som en konkurrent til Microsoft og Amazon på området.

Pekka Lundmark nævnte, at Nokia overvejer at udvikle sig og vokse også på andre områder. Du kan læse mere i den officielle pressemeddelelse fra Nokia.

Mere til historien

Der er forskel på “Nokia” og “HMD Global”, som har købt licens-rettighederne til brug af smartphone-brandet.

Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Nokia G42 5G klar i ny farve

Den reparationsvenlige smartphone, Nokia G42 5G, er kommet i en ny smart farve. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram