Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

Det gamle Nokia-logoe vil fremover være på telefoner fra HMD Global. Det nye på aktiviteter fra Nokia Oyj (Grafik: MereMobil.dk)

For første gang i tæt ved 60 år er Nokia klar til en radikal ændring af deres ikoniske logo. Dette blev afsløret lige inden den officielle start på Mobile World Congress, der afholdes i Barcelona disse dage.Gr

Har du bare haft lidt ”følelser” for Nokia gennem dit liv, så er der tale om en DRASTISK ændring.

Den ikoniske skrifttype og hvide/blå farver er nu ændret. Nokia selv forklarer, at det er en ændring, som er mere moderne og digital.

Pekka Lundmark er administrerende direktør for Nokia telecom. Lundmark har også sagt, at Nokia ikke længere kun er en smartphone-virksomhed, men en ”business teknologi virksomhed”.

To logoer for Nokia

Nokia har fået nyt logo (Foto: Nokia)
Nokia har fået nyt logo (Foto: Nokia)

Med den nye udtryksændring rykker hovedselskabet Nokia Oyj sig længere væk fra licenstagere som HMD Global, der på licens anvender Nokia-navnet på smartphones.

Til MereMobil.dk bekræftes det, at "Nokia Corp" fremover vil anvende det nye logo, mens telefonerne fra HMD Global, vil bære den gamle kendte identitet.

Foruden ”telecom-delen”, så vil Nokia (Nokia Oyj, red.) fokusere på at sælge udstyr til andre virksomheder. Disse omfatter private 5G-netværk og udstyr til automatiserede fabrikker, som ville positionere virksomheden som en konkurrent til Microsoft og Amazon på området.

Pekka Lundmark nævnte, at Nokia overvejer at udvikle sig og vokse også på andre områder. Du kan læse mere i den officielle pressemeddelelse fra Nokia.

Mere til historien

Der er forskel på "Nokia" og "HMD Global", som har købt licens-rettighederne til brug af smartphone-brandet.

Ny reparationsvenlig smartphone – mød Nokia G22

Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone, hvor der er mulighed for udskiftning af skærm og batteri.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
Nokia X30 5G er i handlen – se pris og tilgængelighed

Salget af Nokia X30 5G er begyndt. Det er en miljøvenlig smartphone med et såkaldt PureView-kamera.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Ingen nye Nokia-topmodeller på vej

Producenten bag Nokia-brandet, HMD Global, bekræfter, at de ikke har nogle topmodeller på vej. I stedet satser på mere budgetvenlige smartphones.

(mere…)
Ny billige Nokia C-modeller kan købes nu

Nokias C-modeller har ret stor succes på verdensplan. Nu er Nokia klar med tre nye C-modeller. To af disse modeller finder også vej til Danmark. Læs om dem her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram