Gammel iPhone ventes at nå over 340.000 kroner

En iPhone fra 2007 er på auktion og vurderes til at være en ligeså sikker investering, som de toneangivende aktier.

SteveJobsiPhone2007
Steve Jobs præsenterer her den første iPhone i 2007. (Foto: YouTube / Apple præsentation)

Interessen for relevante, samtidige samleobjekter er stigende. Også når der er tale om teknologi.

Således har det amerikanske online auktionshus LCG Auctions vurderet en "gammel" iPhone til intet mindre end 50.000 dollar, hvilket rundt regnet svarer til 340.000 kroner.

Der er tale om en iPhone fra 2007. Telefonen er i ubrudt emballage og ligger altså, som da den forlod fabrikken.

Mobilen er oven i købet kategoriseret som en "first-release" og som sådan ikke kun unik, men også enestående, så længe emballagen er ubrudt, skriver auktionshuset.

De 50.000 dollar er vel at mærke auktionshusets forsigtige vurdering. LCG Auctions forventer, at den snart - eller kun - 16 år gamle smartphone vil ende med et hammerslag der ligger højere.

Forsigtige bud

Auktionen er i gang og vil fortsætte de næste 12 dage. Budene er indtil videre en del under vurderingen. Således er højeste bud i skrivende stund godt 15.750 dollar.

Men budene vil formentlig stikke af op til auktionens udløb. To tidligere salg indikerer nemlig at iPhones fra året, hvor afdøde Steve Jobs afslørede iPhone, kan gå til ret høje priser.

I august sidste sidste år blev en 2007-iPhone solgt for 35.414 dollar. To måneder senere gik en tilsvarende iPhone for 39.339 dollar.

Ifølge auktionshuset præsenterer telefonen sig "storslået". Emballagen er uden skader og farverne i trykket er "friske".

Desuden er etiketterne på bagsiden uberørte under forseglingen. Her kan man læse følgende: "Model A1203, ordre MA712LL/A (8 GB)".

En sikker investering?

De gamle iPhones betragtes som et "blue-chip aktiv". Det vil groft sagt sige, at der er tale om en sikker investering, og dermed en investering, som kan kaste penge af sig.

Blue-chip-udtrykket kommer fra aktieverdenen og kan i Danmark sammenlignes med aktierne i OMX C25-indekset, som er et aktieindeks over de 25 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs.

Ændrede smartphoneindustrien

Steve Jobs præsenterede den første iPhone på MacWorld-konferencen i San Fransisco den 9. januar 2007. Den 29. juni var telefonen i handlen to udgaver til henholdsvis 499 dollar og 599 dollar.

iPhone blev hurtigt Apples mest succesrige produkt, og ændrede for altid smartphoneindustrien. I 2007 blev iPhone kåret til årets opfindelse af Time Magazine.

Gense det vigtigste øjeblik fra 2007

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Den originale iPhone inkluderede 4/8 GB lagerplads, en innovativ berøringsskærm, et 2-megapixel kamera og en webbrowser. Den ikoniske boks indeholdt et billede i naturlig størrelse af iPhone med 12 ikoner på skærmen.

Rygterne svirrer om nye iPhone-funktioner

Apple har netop offentliggjort datoen for dette års WWDC, men det er ikke nok, da rygterne svirrer om kommende funktioner i iOS 17.

(mere…)
Apple har oplyst datoen

Nu ved vi, hvornår der skal sættes kryds i kalenderen, hvis du vil følge WWDC 2023-keynoten.

(mere…)
Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram