Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

Galaxy S23 Ultra med Snapdragon
(Grafik: MereMobil.dk)

Gennem årene har Samsung-fans set slukøret efter de amerikanske udgaver af Samsung-topmodellerne, der kom med Qualcomm-processor og chipset. I vores markedsområde har vi måtte nøjes med Samsungs egen Exynos.

ANMELDELSE: Her kan du læse testen af Samsung Galaxy S23 Ultra

Et langt stykke hen ad vejen har de fleste ikke mærket, at der ikke sad en Qualcomm-processor i maven på deres Samsung-mobil. Alligevel har nogen følt, at de fik en ”discount-variant”.

I år er den diskussion lagt på hylden. Samsung har nemlig indgået en aftale med Qualcomm om at bruge Snapdragon 8 Gen2-chipsettet på hele Galaxy S23-serien.

OVERBLIK: Se Galaxy S23-serien her

Den ikoniske Samsung Galaxy er udvidet og S23-serien er NU landet hos 3. Den er udstyret med Samsungs bedste kamera og et kraftoverskud, som kan mærkes. Tjek prisen hos 3 her

Hi3G linje

Producerer dem selv

Samsung har selv fabrikker til at fremstille processorer og chipsets. Det er her, at Exynos-serien er produceret.

Produktionskapaciteten bruges nu på at producere Snapdragon-chipsettet. Til MereMobil.dk fortæller Samsung, at de har fået licens af Qualcomm til selv at stå for produktionen.

Desuden har Samsung i samarbejde med Qualcomm boostet Snapdragon 8 Gen2 en smule, så den ikke kun kører 3,2 GHz – som vi hidtil har set. Faktisk kører versionen i Galaxy S23-telefonerne 3,36 GHz.

Samsung omtaler selv processoren som ”Snapdragon 9 Gen2 Mobile Platform for Galaxy”. Vi har også set, at den omtales som ”Snapdragon 8 Gen2 Pro”.

LÆS OGSÅ: Samsung er først med Gorilla Glass Victus 2

Mere til historien

I Galaxy S23-serien anvendes lagerchips med UFC 4.0 på modellerne fra 256 GB og op efter.

Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor - Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram