Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

Galaxy S23 Ultra med Snapdragon
(Grafik: MereMobil.dk)

Gennem årene har Samsung-fans set slukøret efter de amerikanske udgaver af Samsung-topmodellerne, der kom med Qualcomm-processor og chipset. I vores markedsområde har vi måtte nøjes med Samsungs egen Exynos.

ANMELDELSE: Her kan du læse testen af Samsung Galaxy S23 Ultra

Et langt stykke hen ad vejen har de fleste ikke mærket, at der ikke sad en Qualcomm-processor i maven på deres Samsung-mobil. Alligevel har nogen følt, at de fik en ”discount-variant”.

I år er den diskussion lagt på hylden. Samsung har nemlig indgået en aftale med Qualcomm om at bruge Snapdragon 8 Gen2-chipsettet på hele Galaxy S23-serien.

OVERBLIK: Se Galaxy S23-serien her

Den ikoniske Samsung Galaxy er udvidet og S23-serien er NU landet hos 3. Den er udstyret med Samsungs bedste kamera og et kraftoverskud, som kan mærkes. Tjek prisen hos 3 her

Hi3G linje

Producerer dem selv

Samsung har selv fabrikker til at fremstille processorer og chipsets. Det er her, at Exynos-serien er produceret.

Produktionskapaciteten bruges nu på at producere Snapdragon-chipsettet. Til MereMobil.dk fortæller Samsung, at de har fået licens af Qualcomm til selv at stå for produktionen.

Desuden har Samsung i samarbejde med Qualcomm boostet Snapdragon 8 Gen2 en smule, så den ikke kun kører 3,2 GHz – som vi hidtil har set. Faktisk kører versionen i Galaxy S23-telefonerne 3,36 GHz.

Samsung omtaler selv processoren som ”Snapdragon 9 Gen2 Mobile Platform for Galaxy”. Vi har også set, at den omtales som ”Snapdragon 8 Gen2 Pro”.

LÆS OGSÅ: Samsung er først med Gorilla Glass Victus 2

Mere til historien

I Galaxy S23-serien anvendes lagerchips med UFC 4.0 på modellerne fra 256 GB og op efter.

Mine første indtryk af Samsung Galaxy Z Fold6

PRE-TEST: Jeg er i gang med testen af Samsung Galaxy Z Fold6. Her får du mine første indtryk.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram