Disney taber 2,4 millioner abonnenter

Disney fyrer 7.000 medarbejdere i større omstrukturering, oplyses det. Denne melding kommer samtidig med, at det meldes ud at Disney+ mistede 2,4 millioner kunder i 4. kvartal 2022.

Disney+ streaming
Disney jagter 5,5 milliarder dollar efter et dårligt fjerde kvartal. (Foto: MereMobil.dk)

The Walt Disney Company er gået på jagt efter 5,5 milliarder dollar efter datterselskabet Disney Streaming har tabt ikke færre end 2,4 millioner abonnenter alene i sidste kvartal af 2022.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters i forlængelse af The Walt Disney Companys offentliggørelse af kvartalsregnskabet.

Disney Streaming, med streamingflagskibet Disney+, mærker således konsekvensen af den benhårde streaming-krig, som de seneste år kun er tiltaget mellem markedets absolut største tjenester som netop Disney, Amazon, Netflix og HBO.

Ifølge Reuters er det første gang, at Disney+ mister abonnenter. Selskabet er indtil fjerde kvartal 2022 ellers kun gået frem i antal af abonnenter.

Med til den ligning hører også, at nedgangen meget vel kan tilskrives, at Disney for nylig hævede priserne.

Det Los Angeles-baserede Disney landede i fjerde kvartal en omsætning på 23,5 milliarder dollar (163 milliarder kroner, red.) og Disney+ har stadig 161,8 millioner abonnenter.

Det forhindrer ikke selskabet i at iværksætte en større omstrukturering, som skal skaffe 5,5 milliarder dollar. Det sker ved blandt andet at fyre 7.000 medarbejdere.

Samtidig deles forretningen op i tre; et for medie og streaming, et for sportsstationen ESPN og dens streamingtjeneste, og et for forlystelser og oplevelser, skriver Reuters.

Mere til historien

Til sammenligning havde Netflix i fjerde kvartal af 2022 op på flere end 230 millioner abonnenter. Amazons Prime Video har også over 200 millioner abonnenter, mens Warner Bros. Discovery, der tæller streamingtjenesterne HBO Max og Discovery+, har omtrent 95 millioner abonnenter.

Telmore indfører større ”valgfrihed”

Valgfrihed… lyder det fra Telmore, men er det reelt det?

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Netflix lader dig tilpasse underteksterne

KORT NYT: I dag kan du ændre underteksterne på web-versionen af Netflix, men ikke direkte på TV’et. Den funktion er klar nu.

(mere…)
Spotify-appen får en stor overhaling

Spotify har startet udrulningen med en række nyheder til den populære musik-app.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Spotify klar med en DJ i din lomme

KORT NYT: Du kan få din egen personlige DJ på Spotify med den nye AI DJ.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram