Disney taber 2,4 millioner abonnenter

Disney fyrer 7.000 medarbejdere i større omstrukturering, oplyses det. Denne melding kommer samtidig med, at det meldes ud at Disney+ mistede 2,4 millioner kunder i 4. kvartal 2022.

Disney+ streaming
Disney jagter 5,5 milliarder dollar efter et dårligt fjerde kvartal. (Foto: MereMobil.dk)

The Walt Disney Company er gået på jagt efter 5,5 milliarder dollar efter datterselskabet Disney Streaming har tabt ikke færre end 2,4 millioner abonnenter alene i sidste kvartal af 2022.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters i forlængelse af The Walt Disney Companys offentliggørelse af kvartalsregnskabet.

Disney Streaming, med streamingflagskibet Disney+, mærker således konsekvensen af den benhårde streaming-krig, som de seneste år kun er tiltaget mellem markedets absolut største tjenester som netop Disney, Amazon, Netflix og HBO.

Ifølge Reuters er det første gang, at Disney+ mister abonnenter. Selskabet er indtil fjerde kvartal 2022 ellers kun gået frem i antal af abonnenter.

Med til den ligning hører også, at nedgangen meget vel kan tilskrives, at Disney for nylig hævede priserne.

Det Los Angeles-baserede Disney landede i fjerde kvartal en omsætning på 23,5 milliarder dollar (163 milliarder kroner, red.) og Disney+ har stadig 161,8 millioner abonnenter.

Det forhindrer ikke selskabet i at iværksætte en større omstrukturering, som skal skaffe 5,5 milliarder dollar. Det sker ved blandt andet at fyre 7.000 medarbejdere.

Samtidig deles forretningen op i tre; et for medie og streaming, et for sportsstationen ESPN og dens streamingtjeneste, og et for forlystelser og oplevelser, skriver Reuters.

Mere til historien

Til sammenligning havde Netflix i fjerde kvartal af 2022 op på flere end 230 millioner abonnenter. Amazons Prime Video har også over 200 millioner abonnenter, mens Warner Bros. Discovery, der tæller streamingtjenesterne HBO Max og Discovery+, har omtrent 95 millioner abonnenter.

Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
Adgangen til dine købte film og spil slettes måske

TENDENS: Et onlinekøb af film og spil er måske slet ikke et ”køb”.

(mere…)
Atter prisstigninger på TV 2 Play

Det er blevet dyrere for nye abonnenter på TV 2 Play på udvalgte pakker, men eksisterende kunder er ikke fredet.

(mere…)
Viaplay sætter hårdt ind mod kontodeling

Nu vil Viaplay også forsøge, at stoppe kontodeling med nye tiltag, som starter i juni.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Netflix vækster i første kvartal 2024

KORT NYT: Netflix har haft en god start på 2024, hvor første kvartal viste større vækst i abonnenter end forventningerne havde været.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram