Apple sidder solidt på unge forbrugere

Generation Z er Apples sikre vej til, at afvise konkurrenterne, men Apples produkter skaber sociale problemer for netop Generation Z.

iPhone foto computer
Generation Z er storforbrugere af Apples produkter. (Foto: Cottonbro)

Apple har godt fat i de unge og nyvoksne på hjemmemarkedet i USA. Det skriver den britiske erhvervsavis Financial Times.

Avisen er dykket ned i en rapport fra annonceplatformen Attain. Rapporten viser, at 34 procent af iPhone-ejerne i USA er født mellem 1997 og 2010.

Det er således en gruppe der tilhører Generation Z (født mellem 1995 til 2014) og dermed personer, som er født ind i en verden af let tilgængelig teknologi. De har for eksempel ikke oplevet en verden uden internettet.

Samsung halter efter

Mens Apple altså har fat i hver tredje i den gruppe, så halter Samsung efter med bare hver tiende.

Det kan de så glæde sig over på gangene i Apples hovedkvarter i Cupertino i Californien. Bagsiden af den medalje er dog, at successen ifølge Attain-rapporten er baseret på, at køberne i høj grad er bekymrede over de sociale konsekvenser ved ikke, at kunne flashe en iPhone.

De er bange for at blive socialt udstødt, så de køber Apple-produkter- og tjenester, hvilket så fører til stigende markedsandele på tværs af flere produktkategorier for Apple. Gruppen er nemlig også mere tilbøjelige til at købe AirPods, Apple Watches og Mac-computere.

Det er en tendens, som også popper ud af analysefirmaet Canalys' tal.

Sælger sig selv

Canalys' tal viser, at for hver 100 iPhones, Apple sælger rundt om i verden, sælges der også 26 iPads, 17 Apple Watches og 35 par AirPods.

Sammenligner man de tal med Samsung, er tallene 11 tablets, seks smartwatches og seks par trådløse øretelefoner.

Apples styrke som mærke skal ses i lyset af, at den gennemsnitlige salgspris for en ‌iPhone‌ er næsten tre gange højere end en Android-enhed.

Kigger man på køberne i Vesteuropa, så viser Canalys' tal, at 83 procent af Apple-brugere under 25 år vil holde fast i en iPhone.

Således tyder alt på, at Generation Z i årene fremover vil forankre Apples markedsandel og gøre det vanskeligere for konkurrerende tech-virksomheder, at få fat i nye kunder og tage markedsandele.

GUIDE: Sådan beskytter du dine Apple-data bedre

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Ifølge Attain-rapporten er de sociale konsekvenser, hvis man som Generation Z ikke har en iPhone, at det kan være svært at få en date. En mandlig Android-bruger bliver nemlig ofte sorteret fra af kvindelige iPhone-brugere. Om det også gælder den anden vej, melder historien ikke noget om ...

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram