Apple sidder solidt på unge forbrugere

Generation Z er Apples sikre vej til, at afvise konkurrenterne, men Apples produkter skaber sociale problemer for netop Generation Z.

iPhone foto computer
Generation Z er storforbrugere af Apples produkter. (Foto: Cottonbro)

Apple har godt fat i de unge og nyvoksne på hjemmemarkedet i USA. Det skriver den britiske erhvervsavis Financial Times.

Avisen er dykket ned i en rapport fra annonceplatformen Attain. Rapporten viser, at 34 procent af iPhone-ejerne i USA er født mellem 1997 og 2010.

Det er således en gruppe der tilhører Generation Z (født mellem 1995 til 2014) og dermed personer, som er født ind i en verden af let tilgængelig teknologi. De har for eksempel ikke oplevet en verden uden internettet.

Samsung halter efter

Mens Apple altså har fat i hver tredje i den gruppe, så halter Samsung efter med bare hver tiende.

Det kan de så glæde sig over på gangene i Apples hovedkvarter i Cupertino i Californien. Bagsiden af den medalje er dog, at successen ifølge Attain-rapporten er baseret på, at køberne i høj grad er bekymrede over de sociale konsekvenser ved ikke, at kunne flashe en iPhone.

De er bange for at blive socialt udstødt, så de køber Apple-produkter- og tjenester, hvilket så fører til stigende markedsandele på tværs af flere produktkategorier for Apple. Gruppen er nemlig også mere tilbøjelige til at købe AirPods, Apple Watches og Mac-computere.

Det er en tendens, som også popper ud af analysefirmaet Canalys’ tal.

Sælger sig selv

Canalys’ tal viser, at for hver 100 iPhones, Apple sælger rundt om i verden, sælges der også 26 iPads, 17 Apple Watches og 35 par AirPods.

Sammenligner man de tal med Samsung, er tallene 11 tablets, seks smartwatches og seks par trådløse øretelefoner.

Apples styrke som mærke skal ses i lyset af, at den gennemsnitlige salgspris for en ‌iPhone‌ er næsten tre gange højere end en Android-enhed.

Kigger man på køberne i Vesteuropa, så viser Canalys’ tal, at 83 procent af Apple-brugere under 25 år vil holde fast i en iPhone.

Således tyder alt på, at Generation Z i årene fremover vil forankre Apples markedsandel og gøre det vanskeligere for konkurrerende tech-virksomheder, at få fat i nye kunder og tage markedsandele.

GUIDE: Sådan beskytter du dine Apple-data bedre

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Ifølge Attain-rapporten er de sociale konsekvenser, hvis man som Generation Z ikke har en iPhone, at det kan være svært at få en date. En mandlig Android-bruger bliver nemlig ofte sorteret fra af kvindelige iPhone-brugere. Om det også gælder den anden vej, melder historien ikke noget om …

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Den næste store iPhone-opdatering er vist frem

Her kan du læse om de kommende nyheder i iOS 18 til din iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram