Tjek Lenovos 2023-nyheder

OVERBLIK: Lenovo fremviste på CES spændende nyheder, der bød på en digital notesbog, en bærbar med to OLED-skærme og naturligvis gaming-maskiner.

Lenovo_CES_2023
Lenovo havde masser af spændende nyheder med på CES 2023 (Foto: Lenovo)

 

CES i Las Vegas er stedet hvor elektronikproducenter typisk tager hen en gang om året for at vise deres nyeste produkter frem. Og Lenovo har da heller ikke holdt sig tilbage med spændende nyheder.

Yoga-computer med to skærme

Yoga Book 9i
Yoga Book 9i har hele 2 skærme, med en opløsning på 2,8K (Foto: Lenovo)

Lenovos Yoga-computere er henvendt til den almindelige forbruger, men med muligheden for også at bruge den til arbejde. I år præsenterede Lenovo Yoga Book 9i; en bærbar computer med to skærme, der hver især måler 13,3 tommer og byder på 2,8K opløsning.

Det giver mulighed for at bruge computeren i flere forskellige stillinger. For eksempel som en klassisk bærbar, en tablet eller stående som et telt, afhængig af brugssituationen.

Til at drive de to skærme er Yoga Book 9i udstyret med seneste generations Intel Core-processor og er bygget på Intel Evo-platformen.

Den er samtidig udstyret med et aftageligt Bluetooth-tastatur og en Smart Pen.

Yoga-computer til skrivebordet

Yoga AIO 9i Desktop
Yoga AIO 9i Desktop er 31,5 tommer stor alt-i-en computer (Foto: Lenovo)

Er du mere til stationære computere, kan Yoga AIO 9i Desktop være et spændende bud. Denne alt-i-en computer har 31,5 tommer stor, 4K-skærm og gemmer på en 13. generations Intel Core i9-processor med mulighed for NVIDIA GeForce NextGen-grafikkort i maven.

I computerens fod er syv porte er placeret, samt en trådløs oplader til smartphones.

Indbygget er også fire Harman Kardon-højttalere og et 5 megapixels infrarødt webkamera med elektronisk lukker, så du kan se, hvornår kameraet er i brug.

Derudover kan den også fungere som ekstern skærm for en bærbar computer blot ved hjælp af et USB-C-kabel.

En ekstrem tablet

Lenovo Tab Extreme
På bagsiden af Lenovo Tab Extreme, sidder en stander der gør det nemt at holde tabletten, stille den fra sig eller fastgøre et tastatur (Foto: Lenovo)

Lenovo benyttede og CES til at præsentere deres største og højest ydende tablet til dato i form af den 14,5 tommer store Lenovo Tab Extreme.

Tabletten har en 3K OLED-skærm og drives af en MediaTek Dimensity 9000-processor. Tabletten har 12 timers batteritid.

På bagsiden sidder en stander, som gør det nemt at holde tabletten, stille den fra sig eller fastgøre et tastatur, så den kan fungere som en bærbar computer med Android 13.

Ved hjælp af Lenovos eget brugerinterface kan man have op til ti programvinduer åbne samtidig og flytte rundt på dem – præcis som man kender det fra en klassisk computer. Med understøttelse af en digital pen og USB-C-porten er det desuden muligt at bruge tabletten som ekstern tegne- og notesblok til en computer.

Lenovo Smart Paper

Lenovo Smart Paper
Lenovo Smart Paper kan gemme og administrere mere end 50.000 sider (Foto: Lenovo)

Er du til håndskrevne noter så er Lenovo Smart Paper et nærmere kig værd.

Det er en 10,3 tommer stor digital notesblok, med en touch-baseret E-Ink-skærm og medfølgende Smart Paper Pen.

Den kan gemme og administrere flere end 50.000 sider med noter på de 50 GB lagerplads. Med en tilhørende app kan du også synkronisere noter på tværs af Windows-, Android- og iOS-enheder.

Thinkbook med et twist

ThinkBook Plus Twist
ThinkBook Plus Twist har 13,3 tommer OLED på forsiden og e-ink på “bagsiden” (Foto: Lenovo)

Lenovos Thinkbooks er typisk henvendt til erhvervslivet, men det behøver ikke gøre dem kedelige.

Lenovos nye ThinkBook Plus Twist byder på en vendbar dual-skærm, som på den ene side er en 13,3 tommer OLED-skærm med 2,8K-opløsning og touch-betjening, mens den på ”bagsiden” har en 12 tommer e-Ink-skærm, som bruger mindre batteri og er mere skånsom mod øjnene end en traditionel skærm ved flere timers brug.

Det vendbare hængsel kan let skifte mellem de to skærme.

Den har desuden også Wi-Fi 6E kan udstyres med den seneste 13. generations Intel Core-processor og en pen til begge skærme.

Masser af kræfter og ekstraudstyr

ThinkBook 16p Gen 4
ThinkBook 16p kan med Magic Bay-systemet let tilpasse ekstraudstyr som eksempelvis kamera, lys eller LTE antenne (Foto: Lenovo)

ThinkBook 16p Gen 4 er en rigtig arbejdshest, med seneste generations Intel Core H-processor og muligheden for et NVIDIA GeForce Next-Gen grafikkort, DDR5-hukommelse samt mulighed for to SSD’er på samlede 2 TB lagerplads.

Der også blevet plads til et 80 Wh batteri med hurtig opladning, en stor touchpad i glas og mikrofoner med støjreducering til videomøder.

Som noget nyt understøtter computeren det modulære Magic Bay-system, hvor brugeren løbende kan tilpasse ekstraudstyr som eksempelvis det nye Lenovo Magic Bay 4K-webkamera, Lenovo Magic Bay Light eller Magic Bay LTE. Disse kan udskiftes afhængig af situationen, så du altid kan have det bedste kamera, lys eller hurtigste internet på farten.

Verdens første gaming-bærbar med dedikeret AI-chip  

Legion Pro 7
Den bærbare Legion serie, har fået AI optimering, der kan forhøje ydelsen med op til 15 procent (Foto: Lenovo)

Lenovo benyttede også CES til at præsentere deres nye AI-optimering, der består af den nye LA AI-chip, der under spil monitorerer FPS og dynamisk tilpasser ydeevnen med op til 15 procent.

Den nye chip findes i Legion Pro 7, Legion 7i, Legion Pro 5 og Legion 5i.

Pro 7 og Legion 7i er toppen af poppen Lenovos Legion-serie og kan fås med seneste generations NVIDIA GeForce RTX-GPU’er og henholdsvis 13. generations Intel Core-processor og AMD Ryzen 7000-serien.

Til at holde det hele køligt og effektivt benyttes det nye kølesystem ColdFront 5.0, der med et ekstra bredt køleement kan dække både CPU og GPU.

Derudover byder den 16 tommer store computer på en skærm i 16:10-format med en opløsning på 2560 x 1600 pixels og op til et 99,99 Wh-batteri med Super Rapid Charge, så du kan lade fra 0 til 80 procent på 30 minutter, mens en fuld opladning opnås på en time.

Legion Pro 5i og Legion Pro 5 byder på mange af de samme fortræffeligheder som Legion-flagskibet og kan udstyres med de seneste generationers processorer fra Intel, AMD og NVIDIA.

Den stationære PC er ikke passé

Den stationære computer er ikke passé, hvis du spørger Lenovo. Særligt ikke når vi snakker gaming. Med Legion Tower 7i, har de brugt den ekstra plads i kabinettet til at presse flere kræfter ind.

Legion Tower 7i kan udstyres med op til 13. generations Intel Core-processor, op til seneste generations NVIDIA GeForce RTX-GPU og op til 64 GB DDR5-hukommelse. Eller sagt på en anden måde, ydelse nok til selv de mest krævende spil.

Tårnet køles af seks blæsere, har mulighed for vandkøling og kan udstyres med op til tre 2 TB SSD’er.

Skærme til spil og arbejde

I forbindelse med lanceringen af de nye Legion-computere præsenterede Lenovo også to nye 27 tommer-skærme til både spil og arbejde.

Lenovo Legion Y27qf-30, en QHD-skærm med en opløsning på 2560 x 1440 pixels og en responstid på 0,5 sekunder, samt AMD FreeSync. Og Lenovo Legion Y27f-30, en FHD-skærm med en opløsning på 1920 x 1080 pixels, en opdateringsfrekvens på 240 Hz og AMD FreeSync Premium.

Der er i skrivende stund ingen information om danske priser og tilgængelighed.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det første Consumer Electronics Show (CES) blev afholdt i 1967 og havde 17.500 deltagere og 100 udstillere. Det har siden da været en årligt tilbagevendende begivenhed.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Apple: Ingen planer om 27-tommer iMac

Apple iMac får ingen 27 tommer model, som mange ellers havde håbet.

(mere…)
Den to år gamle iMac får kraftigere ydelse

Apples desktopcomputer iMac opgraderes nu til det nye M3-chipset, der fordobler ydelsen på iMac.

(mere…)
Ny MacBook Pro med M3-chip – dette skal du vide
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram