Ny Mac Mini har superkræfter og fornuftig pris

M2 og M2 Pro-chipset forvandler Mac Mini til en lille pro-computer på skrivebordet – uden prisen bliver vanvittig.

Mac Mini med M2 og M2 Pro chipset
Mac Mini med M2 og M2 Pro chipset (Foto: Apple)

Apple har frigivet nye versioner af M2-chipsettet kaldet M2 Pro og M2 Max. Det kommer den kompakte stationære computer, Mac Mini, til gode.

Mac Mini er genfødt i udgaver med M2 og M2 Pro-chipset. Her kunne man tro, at priserne var ”helt væk”, men det er ikke tilfældet. Startprisen for en fornuftig konfiguration med 256 GB lagerplads er 5.499 kroner.

Den hårdt pumpede M2 Pro udgave af Mac Mini koster 11.999 kroner, men så er der også 10-core CPU, 16-core GPU, 16 GB RAM og 512 GB lagerplads.

Pro-ydeevne for første gang

Mac Mini med M2 og M2 Pro chipset samt Studio Display
Mac Mini med M2 og M2 Pro chipset samt Studio Display (Foto: Apple)

Jeg anmeldte tidligere Mac Studio, hvor priserne begynder ved 17.999 kroner. Konklusionen var, at maskinen var ”over min liga”. Ud fra specifikationerne ser det ud til, at Mac Mini er langt mere afbalanceret i ydelse og pris i forhold til en mere gennemsnitlig brugerprofil.

– ”Den nye M2 Pro-chip tilfører Mac Mini professionel ydeevne for første gang,” lyder det i Apples pressemeddelelse. Dermed siger Apple også, at Mac Mini retter sig mod krævende brugere, som ikke vil helt op i ydelsen af Mac Studio.

I forhold til Mac Mini med M1-Chip (8 core CPU og GPU) er den nye konfiguration op mod 50 procent hurtigere til billedredigering Adobe Photoshop. I Final Cut Pro får du op mod dobbelt op i hastighed – alene i udgaven med M2-chip.

Maskinen kan afspille op til 12 samtidige streams af 4K ProRes video (30 fps). Her taler vi ikke engang om M2 Pro chippen.

Flere skærme og mange porte

Mac Mini med M2 og M2 Pro chipset samt Studio Display
Mac Mini med M2 og M2 Pro chipset samt Studio Display (Foto: Apple)

Mac Mini med M2-chip har fire Thunderbolt 4-porte (USB-C) og understøtter to skærme. Pro-modellen klarer op til tre skærme samtidigt.

Begge modeller kommer med USB-A porte, HDMI-stik, jackstik til hovedtelefoner og op til 10 Gigabit Ethernet. Trådløst er Wi-Fi standader op til Wi-Fi 6E understøttet.

Mac Mini med M2 og M2 Pro chipsets kan købes i Danmark fra den 24. januar 2023. 

Se testen af Mac Studio med Studio Display


NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Apple har også lanceret MacBook Pro i udgaver med hhv. 14- og 16”-tommer skærme og mulighed for enten M2 Pro eller M2 Max chipset. Salget starter den 24. januar 2023. Startprisen er 18.999 kroner.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram