Hvorfor til- eller fravælger du podcasts?

Hører du podcasts? Hvorfor vælger eller fravælger du? Det har DR Medieforskning undersøgt.

Podcast meremobil
Nichepodcasts som f.eks. vores techpodcast på MereMobil.dk er noget som interesserer podcastlytterne (Grafik: MereMobil.dk)

Podcasts. Engang en niche hvor kun få lyttede med. Nu er podcasts blevet alle mandseje og noget, som hver tredje dansker nu hører. Det skriver DR Medieforskning.

Det er også blevet populært, at producere podcasts og en række influencers er endt med at lave egne podcasts.

Podcasts er ret nyt. I løbet af de seneste 10 år er lytning af podcasts gået fra nærmest ikke eksisterende til at være noget for hver tredje dansker.

Men hvad er det egentlig, der får os til at til- eller fravælge podcasts?

Det vigtigste er, at podcasten kan integreres i hverdagen. Du kan nemlig benytte den som ”baggrund” i løbet af dagligdagen. Det kan være under transporten om morgenen, under madlavningen eller andet. Podcast lyttes oftest via et headset.

Tager vi to ud af de tre mest lyttede podcasts i Danmark, så er det radioprogrammerne ”Genstart” og ”Sara & Monopolet”. Disse kommer enten dagligt eller ugentligt.

Netop fordi mange lytter til podcasts via headset, så er det også helt tydeligt personlige interesser, der gør, at man vælger en podcasts fremfor en anden. Så podcasts hvor der nørdes detaljer omkring ting, som man selv finder interessant - det er godt.

Du kan høre vores podcast på Apple Podcasts, Spotify og alle andre podcastapps. Lyt også online her.

Mere til historien

Har du hørt MereMobil.dk’s podcast? Hvis ja, hvad er godt og hvad er skidt? Skriv gerne ris og ros i kommentarfeltet herunder – vi vil altid gerne være bedre.

Oister tilføjer lydunivers

Lyd-platformen Podimo bliver en del af Oistertainment-universet.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Bang & Olufsen: Ting du ikke vidste

EP122: B&O er mere end højttalere til 10-tusindevis af kroner. Det danske luksusbrand er bare rigtigt spændende. Lyt med og hør hvorfor.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Tæt på Apple Watch Ultra – og sirenetest

EP120: Hør min anmeldelse af Apple Watch Ultra hvor jeg også afprøver nødsirenen på 86db.

(mere…)
Lyden er vild i Sonys noise-cancelling headset

EP119: Hør hvor gode mikrofonerne og samtalekvaliteten er på Sony WH-1000XM5. Jeg fortæller også om musik- og lydkvaliteten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram