Hvorfor til- eller fravælger du podcasts?

Hører du podcasts? Hvorfor vælger eller fravælger du? Det har DR Medieforskning undersøgt.

Podcast meremobil
Nichepodcasts som f.eks. vores techpodcast på MereMobil.dk er noget som interesserer podcastlytterne (Grafik: MereMobil.dk)

Podcasts. Engang en niche hvor kun få lyttede med. Nu er podcasts blevet alle mandseje og noget, som hver tredje dansker nu hører. Det skriver DR Medieforskning.

Det er også blevet populært, at producere podcasts og en række influencers er endt med at lave egne podcasts.

Podcasts er ret nyt. I løbet af de seneste 10 år er lytning af podcasts gået fra nærmest ikke eksisterende til at være noget for hver tredje dansker.

Men hvad er det egentlig, der får os til at til- eller fravælge podcasts?

Det vigtigste er, at podcasten kan integreres i hverdagen. Du kan nemlig benytte den som ”baggrund” i løbet af dagligdagen. Det kan være under transporten om morgenen, under madlavningen eller andet. Podcast lyttes oftest via et headset.

Tager vi to ud af de tre mest lyttede podcasts i Danmark, så er det radioprogrammerne ”Genstart” og ”Sara & Monopolet”. Disse kommer enten dagligt eller ugentligt.

Netop fordi mange lytter til podcasts via headset, så er det også helt tydeligt personlige interesser, der gør, at man vælger en podcasts fremfor en anden. Så podcasts hvor der nørdes detaljer omkring ting, som man selv finder interessant – det er godt.

Du kan høre vores podcast på Apple Podcasts, Spotify og alle andre podcastapps. Lyt også online her.

Mere til historien

Har du hørt MereMobil.dk’s podcast? Hvis ja, hvad er godt og hvad er skidt? Skriv gerne ris og ros i kommentarfeltet herunder – vi vil altid gerne være bedre.

Podimo får ny AI-funktion

Er du til podcasts? Så kender du måske også Podimo. De er nu klar med ny AI-funktion, der skal hjælpe brugeren med at opdage nye podcasts.

(mere…)
Spillemaskinerne i hjemmet forsvinder

EP132: PlayStation, Nintendo og Xbox forsvinder som konsoller, forudser ekspert. Fremtidens gaming foregår i ’skyen’.

(mere…)
Hvabehar? Høreapparater er fantastiske supergadgets

EP131: Moderne høreapparater er spækket med digital superteknologi, der giver dig superhørelse og funktioner som normalthørende vil misunde.

(mere…)
Podcast app lukker
(mere…)
’Sara & Monopolet’ taber lyttere, men det er IKKE hele historien
(mere…)
Prisen stiger på dit Podimo abonnement

Du skal snart betale en tredjedel mere for dit abonnement på podcasttjenesten Podimo.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram