Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

Sony Xperia X Performance (Foto: Sony Mobile)
Der streames på farten. F.eks. når vi er på ferie hvor Tour de France blandt andet trak meget data (Foto: Sony Mobile)

Igen i 2022 har danskerne sat nye rekorder i dataforbruget på mobile enheder. Det viser en ny opgørelse fra Telenor.

I tallene ses det, at kundernes dataforbrug steg 24 procent i 2022 sammenlignet med 2021. Telenor skriver i en pressemeddelelse, at det samlede dataforbrug for 2022 endte på svimlende 180.050.000 GB.

Det har de omregnet til at svare til Teams-møder uafbrudt i mere end 10.276 år eller Netflix-streaming i 3.334.146 døgn.

LÆS OGSÅ: Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Årets rekord blev sat søndag den 18. december i timerne, hvor VM-finalen i fodbold fandt sted. Dette til trods for Danmark altså ikke var i finalen.

Denne finale-dag og 4. søndag i advent slog tidligere rekorder fra året der er gået. Ellers var 1. november med folketingsvalget og 3. juli med skyderiet i Fields dage, hvor der blev noteret rekorder.

LÆS OGSÅ: 3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

-”Forbruget bliver boostet af, at flere og flere deler indhold på sociale medier og ’indtager’ nyheder på flere skærme samtidig. Vores kunder bruger data som aldrig før, og der er ikke noget, der tyder på, at vi har set toppen endnu. Næste år vil vi se nye rekorder, når flere går over til at få internet leveret til deres hjem via 5G i stedet for kablet bredbånd og fiber,” siger Jesper Mølbak, som er netværksekspert i Telenor. 

Sportsbegivenheder sætter gang i streaming

Tallene fra Telenor viser også tydeligt, at danskerne er glade for store sportsbegivenheder – og de sætter ekstra gang i dataforbruget.

Tour de France 2022 blev også fulgt tæt på mobilen, hvor særligt etapen over Storebælt kan aflæses i forbruget. Tallene viser også, at danskere på sommerferie i udlandet fulgte afslutningen på etaperne. Her ses det tydeligt, at roaming-trafikken peaker.

Fremtidssikrer hele tiden netværket

Ligesom forbruget af data hele tiden overvåges, så arbejder teleselskaberne også hele tiden på at fremtidssikre deres netvæk.

Telenor er i gang med en større opgradering og modernisering af mobilnetværket, som med 4.200 mastepositioner rundt i Danmark, er det største herhjemme, oplyser Telenor.

Denne iPad er vild til streaming

Højdepunkter i netværkstrafikken hos Telenor (CBB ikke medregnet)

 • Sammenlignet med 2021 er kundernes dataforbrug steget 24 %, antal minutter på telefonopkald er faldet 7 % og antallet af sms’er er på samme niveau. Sidstnævnte kan skyldes, at mange i dag bruger beskedtjenester såsom iMessage og Messenger, som i stedet forbruger data.
 • Dage med højest antal minutter brugt på telefonopkald var:
  • 1), 31. januar
  • 2) 3. januar
  • 3) 17. januar 
 • Dage med flest sendte sms’er (inkl. MMS) var:
  • 25. november
  • 7. marts
  • 30. november 
 • De tre største peaks i dataforbruget fandt sted:
  • 18. december
  • 1.  november
  • 3. juli

Mere til historien

Teleselskaberne følger mobilbrugernes dataforbrug tæt så de er sikre på, at netværkene er gearet til dette. F.eks. havde Telenor inden VM sørget for at indkøbe og implementere ekstra kapacitet på serverne, så kunderne var sikret en stabil streaming i god kvalitet.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram