EU: Nu skal iPhone være mere åben

EU har strammet reglerne. Det betyder, at Apple skal åbne for andre app-butikker end App Store. Andre teknologier er også i spil.

iPhone X
Det lukkede iOS-system er ikk noget, at EU er fan af (Foto: Torsten Dettlaff)

Apple sendte den første iPhone på markedet i 2007 og åbnede i 2008 App Store. Siden dengang har App Store været eneste sted, at iOS-brugere kunne downloade apps, hvis ikke de havde jailbreaket enheden.

Apple er kendte for deres stramme økosystem, som roses også for, at det selvfølgelig er nemmere for Apple at få ting til at fungere 100 procent.

LÆS OGSÅ: Apple på vej med stærkere kryptering

EU er ikke tilfreds med Apple

EU ikke været tilfredse med Apples lukkede system.

I sommer vedtog EU en ny forordning om det digitale marked (Digital Markets Act). Den er vedtaget for at regulere markedet for onlineplatforme. Den gør sig gældende for virksomheder med en markedsværdi på minimum 75 milliarder euro og med mindst 45 millioner månedlige brugere (inden for EU).

EU har beordret Apple til at “åbne App Store”. Apple har hidtil nægtet og meldt ud, at det vil gøre iPhones og iPads mere usikre.

Ifølge Bloomberg er Apple nu parate til at rykke sig på området.

Vil beskytte brugerne og tale betaling

Rygterne svirrer og det forlyder, at Apple undersøger mulighederne for at beskytte brugerne af deres enheder mod usikre apps, der er installeret andre steder fra end App Store.

Det vil måske ske ved at stille nogle konkrete sikkerhedskrav til apps. Der tales om, at Apple fortsat vil tage gebyr for apps, der kommer uden om deres egen butik.

Apple vil fra 2024 benytte chips fra USA og Europa

Apple skal måske åbne andre teknologier

Digital Markets Act har også betydning for, at andre teknologier skal åbnes mere, forlyder det. Det kan dermed betyde, at NFC-chippen i iPhones og iPads også skal ”åbnes”. ”Find”-netværket og kamerateknologier tales der også om.

Disse ændringer gælder, i første omgang, EU og ikke andre markeder, men andre områder ønsker måske en lignende forordning.

Ifølge 9to5mac.com kan iPhone-brugerne måske allerede fra iOS 17 glæde sig til, at de kan downloade apps fra alternative app stores.

Skal du have Apple Watch Ultra?


NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Det med de 30 procent af indtægterne fra App Store går til Apple, sådan er det også ved Google. Derfor har nogle app- og spilproducenter lanceret spil og lignende udenom Google Play Store.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
151 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram