EU: Nu skal iPhone være mere åben

EU har strammet reglerne. Det betyder, at Apple skal åbne for andre app-butikker end App Store. Andre teknologier er også i spil.

iPhone X
Det lukkede iOS-system er ikk noget, at EU er fan af (Foto: Torsten Dettlaff)

Apple sendte den første iPhone på markedet i 2007 og åbnede i 2008 App Store. Siden dengang har App Store været eneste sted, at iOS-brugere kunne downloade apps, hvis ikke de havde jailbreaket enheden.

Apple er kendte for deres stramme økosystem, som roses også for, at det selvfølgelig er nemmere for Apple at få ting til at fungere 100 procent.

LÆS OGSÅ: Apple på vej med stærkere kryptering

EU er ikke tilfreds med Apple

EU ikke været tilfredse med Apples lukkede system.

I sommer vedtog EU en ny forordning om det digitale marked (Digital Markets Act). Den er vedtaget for at regulere markedet for onlineplatforme. Den gør sig gældende for virksomheder med en markedsværdi på minimum 75 milliarder euro og med mindst 45 millioner månedlige brugere (inden for EU).

EU har beordret Apple til at "åbne App Store". Apple har hidtil nægtet og meldt ud, at det vil gøre iPhones og iPads mere usikre.

Ifølge Bloomberg er Apple nu parate til at rykke sig på området.

Vil beskytte brugerne og tale betaling

Rygterne svirrer og det forlyder, at Apple undersøger mulighederne for at beskytte brugerne af deres enheder mod usikre apps, der er installeret andre steder fra end App Store.

Det vil måske ske ved at stille nogle konkrete sikkerhedskrav til apps. Der tales om, at Apple fortsat vil tage gebyr for apps, der kommer uden om deres egen butik.

Apple vil fra 2024 benytte chips fra USA og Europa

Apple skal måske åbne andre teknologier

Digital Markets Act har også betydning for, at andre teknologier skal åbnes mere, forlyder det. Det kan dermed betyde, at NFC-chippen i iPhones og iPads også skal ”åbnes”. ”Find”-netværket og kamerateknologier tales der også om.

Disse ændringer gælder, i første omgang, EU og ikke andre markeder, men andre områder ønsker måske en lignende forordning.

Ifølge 9to5mac.com kan iPhone-brugerne måske allerede fra iOS 17 glæde sig til, at de kan downloade apps fra alternative app stores.

Skal du have Apple Watch Ultra?


NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

Mere til historien

Det med de 30 procent af indtægterne fra App Store går til Apple, sådan er det også ved Google. Derfor har nogle app- og spilproducenter lanceret spil og lignende udenom Google Play Store.

Apple overvejer high-end iPhone

RYGTER: Apple overvejer en high-high-end iPhone, der skal ligge over Pro og Pro Max.

(mere…)
Gammel iPhone ventes at nå over 340.000 kroner

En iPhone fra 2007 er på auktion og vurderes til at være en ligeså sikker investering, som de toneangivende aktier.

(mere…)
Saphe har lukket fartkontrol app – her er alternativerne

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
151 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram