DSB dropper check-ind med mobilen

DSB kommer ikke med check-ind i DSB-appen – funktionen droppes. Check-ind gjorde det muligt at bruge telefonen som rejsekort.

DSB Check-ind (Foto: MereMobil)
DSB Check-ind (Foto: MereMobil)

Tilbage i oktober var vi ude med en tidligt test af betaen for check-ind med mobilen. Denne beta er nu udgået og funktionen bliver ikke lanceret i denne omgang.

Det skriver DSB i en mail til dem, som var betatestere for funktionen. I mailen fremgår det, at funktionen ikke længere er tilgængelig fra d. 9 december 2022.

GUDIE: 6 billige techjulegaver 2022

Der er dog stadig et lille håb. Det skrives nemlig, at DSB i 2023 forventer og teste en check-ind funktion for alle transportmidler vest for Storebælt.

Vi forventer at teste en ny og forbedret version af check ind i starten af det kommende år, hvor check ind kan benyttes i alle transportformer vest for Storebælt. Vi vil invitere DSB’s brugerpanel til at teste løsningen. 

DSB UX Reseacher, Suzanne Eide Mølgaard

Hvilken app der er tale om, er uklart, men i mailen der er udsendt til paneldeltagerne, åbnes der stadig en mulighed for og benytte check-ind med mobilen igen til næste år – vest for Storebælt vel at mærke.

Virkede ikke for alle transportmidler

Under vores test af funktionen virkede den overordnet set godt nok. Det ærgerlige var dog, at den kun virkede for S-tog, regionaltog og fjerntog. Dermed var det udelukket at bruge den i metro og bus.

Det savnede jeg personligt under min anmeldelse, da det alligevel gjorde, at jeg ofte skulle købe billet til en del af rejsen.

LÆS OGSÅ: Sådan googlede vi i 2022

Check-ind virkede ved at bruge lokationen og starte en rejse indenfor den zone man befandt sig i. Ved slutningen af rejsen skulle man swipe sig ud igen, hvorefter appen lavede en beregning for de zoner man havde være i, og gav en pris ud fra det.

Mere til historien

Priserne for check-ind via DSB-appen var på linje med Rejsekort. Derfor var der penge at spare fremfor en almindelig billet.

DSB-tjek ind dukker op i slipvinden på Rejsekortets app

DSB har lanceret en ny funktion på sin app, så man kan tjekke ind og ud via sin mobiltelefon.

(mere…)
Sådan fungerer DSB Check-ind | Test

TIDLIG TEST: Jeg har testet DSB Check-ind. Læs med og få et indblik i hvordan Check-ind i DSB-appen virker.

(mere…)
Endelig bedre dækning i DSBs togsæt

Den uendelige historie er måske ved at få sin lykkelige afslutning. Bedre mobildækning i DSBs togsæt er nu en realitet, men ikke alt er på plads endnu.

(mere…)
DSB: Køb ny telefon eller betal mere for rejsen

DSB’s app understøtter ikke iPhone 4. Kunderne vælge mellem dyrere billetter eller at købe en ny telefon.

(mere…)
Nu skal mobilen fungere i toget

En fælles aftale mellem teleselskaberne, Banedanmark og DSB samt 100 mio. kr. fra regeringen skal give en bedre mobiloplevelse i toget.

(mere…)
DSB har kæmpesucces med MobilePay

Kort nyt: MobilePay i DSBs billet-app er på rekordtid blevet en kæmpe succes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram