Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

foxconn fabrik
Ansatte på Foxconn flygter fra den enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou (Foto: Foxconn/PR

Ifølge de internationale nyhedsbureauer er der store protester hos en af Kinas allerstørste producenter af blandt andet smartphones.

Protesterne foregår ifølge blandt andet nyhedsbureauet AFP på Foxconns største iPhone-fabrik i Zhengzhou i det centrale Kina.

AFP skriver, at flere hundrede arbejdere i panik flygtede til fods efter Foxconn besluttede at isolere fabrikskomplekset på grund af corona.

Blandt andet viser en video på Twitter ansatte i hundredvis på en vej. De ansatte konfronteres af politi og personer i beskyttelsesdragter.

Videoen understøttes af billeder på Twitter, hvor man ligeledes kan se de protesterende arbejdere i direkte konfrontation med personer iført hvide beskyttelsesdragter.

AFP beretter også om en video, der er optaget i mørke. Den viser, at fabriksarbejdere konfronterer politiet med blinkende lygter, mens de råber “beskyt vores rettigheder, beskyt vores rettigheder”. På en anden video tales der om tåregas og røgbomber.

Desuden er hashtagget “Foxconn Riots” ifølge AFP tilsyneladende blevet censureret på Weibo.

Strikse coronanedlukninger

For en uge siden kunne erhvervsmediet Bloomberg fortælle, at antallet af smittetilfælde i Kina er det højeste i flere måneder.

Millioner af kinesere må derfor holde sig hjemme i karantæne, og der meldes om rekordhøjre smittetal i Beijing og netop millionbyen Zhengzhou. Smittetallene lå ifølge Bloomberg på landsplan på 17.298 nye tilfælde – det højeste siden sidst i april.

Blandt andet tegnede den 15 millioner indbyggere store by Guangzhou for en uge siden sig for 5.124 tilfælde. Og det på trods af at nedlukninger er blevet forlænget i tre af byens distrikter.

600.000 skulle isoleres

Tidligere på måneden ville de kinesiske myndigheder isolere 600.000 personer i Zhengzhou på grund af 64 nye coronatilfælde i området.

Det var ikke første gang, at kineserne trak kortet med en yderst striks corona-strategi. Strategien har gentagne gange de seneste år udmøntet sig i nedlukninger af større byer, hvilket har ført til faldende produktion.

Nedlukningerne har betydet, at millioner af kinesere er blevet tvunget i isolation og indespærring i eget hjem.

Nedlukningerne har desuden betydet personalemangel på fabrikken i Zhengzhou, hvilket fik den kinesiske regering til at forsøge at rekruttere nye medarbejdere, skriver den amerikanske avis The New York Times ifølge Ritzau.

Foxconns fabrik i Zhengzhou er den største iPhone-fabrik i verden. Der er ifølge AFP flere end 200.000 beskæftiget i og omkring det enorme fabrikskompleks.

Mere til historien

Foxconn er en multinational virksomhed med hovedsæde i Taiwan og er ifølge AFP Apples vigtigste underleverandør. Virksomheden anses som verdens største fabrikant af elektroniske komponenter, og har flere end en million ansatte fordelt på omkring 30 fabrikker og udviklingsafdelinger i Kina. Fabrikken i Zhengzhou betegnes som Foxconns kronjuvel.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram