Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

Emergency SO
Emergency SOS (Nødopkald SOS) på iPhone-serien via satellit (Foto: Apple)

En af de store nyheder i iPhone 14-serien var, at den kom med Nødopkald SOS (Emergency SOS) via Satellit. Funktionen er nu klar til USA og Canada, men der er også gode nyheder til europæiske brugere.

Funktionen bliver nemlig også rullet ud til de første europæiske lande til december. Det oplyser Apple i en pressemeddelelse.

Det betyder, at brugere i Frankrig, Tyskland, Irland og England kan glæde sig til, at funktionen er klar til dem i løbet af december.

Nødopkald SOS (Emergency SOS) gør det muligt, at man kan komme i kontakt med alarmcentralen, selvom der ikke er dækning på mobilnetværket eller Wi-Fi.

Det er ikke et problem, der er særligt udbredt i Danmark, meni lande som USA er der mange steder udenfor de større byer, hvor mobildækningen er dårligere end man drømmer om.

Funktionen virker ved, at man besvarer nogle spørgsmål med vigtig information. Det er blandt andet hvilken nødsituation der er tale om, samt hvor mange personer som har brug for hjælp og lignende. Dette sendes så videre til alarmcentraler, der kan modtage tekst, ellers ringer et af Apples centre til alarmcentralen for dig.

Nødfunktionen i billeder

Apple har udviklet en komprimering af data, som formindsker teksten med 300 procent. Dette er gjort, da satellitdata overføres på lav båndbredde. Det tager omkring 15 sekunder at sende en besked, hvis man er ude under åben himmel, hvis ikke så længere tid.

Foruden svarerne på de spørgsmål, som du stilles, så kan iPhonen også sende dit ”medicin-ID” videre, hvis du har udfyldt sådan et. Her kan nævnes forskellige diagnoser eller sygdomme. Det kan også være overfølsomhed overfor noget medicin.

Du kan se i videoen herunder, hvordan du kobler dig op mod en satellit.

Du kan også dele din placering i ”Find My” via satellitforbindelsen, så den er tilgængelig for dine venner og familie.

Det kræver en af de nye fire iPhone 14-modeller, samt de er opdateret til iOS 16.1 eller nyere for at benytte Nødopkald SOS (Emergency SOS).

The Rescue – Emergency SOS via satellite

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Du kan læse vores anmeldelse af iPhone 14 Pro, hvor vi ser nærmere på om telefonen er en opgradering værdig.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram