Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro er i skrivende stund en af de dyreste iPhone-modeller på markedet, men iPhone 14-serien ventes at blive offentliggjort onsdag den 7. september 2022 (Foto: MereMobil.dk)

Apple har sat ny rekord i, hvor stor en andel af det amerikanske smartphonemarked, som de sidder på. Og på verdensplan sidder de på markedet for 1.000 dollars-mobiler.

Ifølge nye tal fra analysefirmaet Counterpoint Research, så dominerer Apple det globale smartphonemarked og kan notere sig for 78 procent af markedet, når det kommer til telefoner på 1.000 dollars og mere. Det skriver 9to5mac.

Men det er ikke nok med rekorderne. Apple har nemlig også sat en ”all-time high” rekord i sidste kvartal, hvor de har mere end 50 procent af det samlede smartphonemarked i USA. Dette er første gang nogensinde, at Apple har så stor markedsandel i USA.

Counterpoint Research har ikke kun kigget på salget i deres opgørelse, men også antallet af aktive smartphone-brugere. De går derfor med tallet, der hedder ”active installed base”.

Ifølge Financial Times kan salget af telefoner svinge meget fra kvartal til kvartal, da det er meget afhængigt af de forskellige produktlanceringer. Derfor er det ret interessant at kigge på, hvilke aktive enheder, som benyttes af befolkningen.

Derfor tæller det altså også med, at nogle benytter gamle iPhones. I øvrigt har Apple netop sendt en opdatering ud til de iPhones og iPads, som stadigvæk kører iOS 12.

Dermed har Apple overtaget ”tronen” fra Android og det er Apples højeste markedsandel siden den første iPhone blev lanceret tilbage i 2007.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Premium-segmentet er defineret ud fra en salgspris på 400 dollars eller mere. Her sidder Apple på 57 procent af markedet på verdensplan. Mens de, som tidligere nævnt i artiklen, sidder på 78 procent af markedet, når det kommer til telefoner over 1.000 dollars - også kaldet ultra-high-end.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram