Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro er i skrivende stund en af de dyreste iPhone-modeller på markedet, men iPhone 14-serien ventes at blive offentliggjort onsdag den 7. september 2022 (Foto: MereMobil.dk)

Apple har sat ny rekord i, hvor stor en andel af det amerikanske smartphonemarked, som de sidder på. Og på verdensplan sidder de på markedet for 1.000 dollars-mobiler.

Ifølge nye tal fra analysefirmaet Counterpoint Research, så dominerer Apple det globale smartphonemarked og kan notere sig for 78 procent af markedet, når det kommer til telefoner på 1.000 dollars og mere. Det skriver 9to5mac.

Men det er ikke nok med rekorderne. Apple har nemlig også sat en ”all-time high” rekord i sidste kvartal, hvor de har mere end 50 procent af det samlede smartphonemarked i USA. Dette er første gang nogensinde, at Apple har så stor markedsandel i USA.

Counterpoint Research har ikke kun kigget på salget i deres opgørelse, men også antallet af aktive smartphone-brugere. De går derfor med tallet, der hedder ”active installed base”.

Ifølge Financial Times kan salget af telefoner svinge meget fra kvartal til kvartal, da det er meget afhængigt af de forskellige produktlanceringer. Derfor er det ret interessant at kigge på, hvilke aktive enheder, som benyttes af befolkningen.

Derfor tæller det altså også med, at nogle benytter gamle iPhones. I øvrigt har Apple netop sendt en opdatering ud til de iPhones og iPads, som stadigvæk kører iOS 12.

Dermed har Apple overtaget ”tronen” fra Android og det er Apples højeste markedsandel siden den første iPhone blev lanceret tilbage i 2007.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

Mere til historien

Premium-segmentet er defineret ud fra en salgspris på 400 dollars eller mere. Her sidder Apple på 57 procent af markedet på verdensplan. Mens de, som tidligere nævnt i artiklen, sidder på 78 procent af markedet, når det kommer til telefoner over 1.000 dollars - også kaldet ultra-high-end.

Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram