Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)
Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)

Brændstofpriserne har i år været rekordhøje. Og selvom de lige knap er så høje pt, som de har været. Så har det helt sikkert gjort, at flere er opmærksomme på deres brændstofforbrug.

I en ny undersøgelse fra Voxmeter svarer to ud af tre danskere også, at de er villige til at køre en omvej for at spare på brændstoffet og køre mere bæredygtigt. Det hjælper Google Maps nu til med, da en ny funktion viser den mest brændstofbesparende rute.

Google Maps på vej med større opdatering

Det betyder dermed, at uanset om man benytter benzin, diesel eller el, så får man en rute, der er mere ”grøn” end den hurtigste rute. Og besparende på brændstof og dermed mere økonomisk at bruge.

Google har et eksempel på en tur i myldretidstrafikken fra Silkeborg til Randers, hvor det har været muligt at reducere benzinforbruget med cirka 25 procent ved at køre en vej, som er fire minutter længere. De har også et eksempel, hvor de reducerer energiforbruget i en elbil med 10 procent på en tur fra København til Gilleleje – og den tager blot ét minut længere.

-“Det er meget opløftende at se danskernes parathed til at ændre hverdagens vaner, så det potentielt kan gavne både miljøet og egen pengepung - også selvom det koster lidt bekvemmelighed. Det er den slags små valg, som virkelig batter, når man ganger det op på bilister i hele Danmark. Eller for den sags skyld én milliard brugere over hele verden. Selvfølgelig er et endnu grønnere alternativ cyklen, men nogle har brug for at køre, og så kan de lige så godt gøre det så brændstofbesparende som muligt,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Find vandreruter i Danmark på Google Maps

Den brændstofbesparende rute er markeret med et lille grønt og hvidt blad, og der medfølger et overslag på, hvor meget brændstof du kan spare ved at følge netop den rute. Ofte er den hurtigst rute dog også den grønneste.

Google Maps er klar med brændstofreducerende forslag til ruter (Foto: Google)
Google Maps er klar med brændstofreducerende forslag til ruter (Foto: Google)

Det kan tit være mere brændstofbesparende at køre ”udenom” byen fremfor at køre igennem og risikere en masse stop, da konstant fart er mere besparende.

Den nye funktion vil gradvist blive udrullet i løbet af de kommende uger.

Mere til historien

I Voxmeter undersøgelsen er det tydeligt, at danskerne er klar på at køre omveje, hvis det betyder de kan reducere brændstofforbruget.

Bard er Googles ChatGPT-konkurrent

OFFICIELT: Bard er Googles forsøg på at konkurrere mod ChatGPT. Bard åbner snart for offentligheden.

(mere…)
Google afholder ”Search og AI”-event

Google holder onsdag den 8. februar et event, hvor der vil komme flere oplysninger om ”Search, Maps og Beyind".

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Google arbejder på AirTag-konkurrent

RYGTE: En AirTag-konkurrent er på vej fra Google. Den præsenteres måske ved Google I/O i maj måned.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Pixel 7 eller Pixel 7 Pro - de vigtigste forskelle

VIDEO: Kom tæt på Google Pixel 7. I denne test ser jeg på de vigtigste forskelle mellem Pixel 7 og Pixel 7 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram