Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)
Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)

Brændstofpriserne har i år været rekordhøje. Og selvom de lige knap er så høje pt, som de har været. Så har det helt sikkert gjort, at flere er opmærksomme på deres brændstofforbrug.

I en ny undersøgelse fra Voxmeter svarer to ud af tre danskere også, at de er villige til at køre en omvej for at spare på brændstoffet og køre mere bæredygtigt. Det hjælper Google Maps nu til med, da en ny funktion viser den mest brændstofbesparende rute.

Google Maps på vej med større opdatering

Det betyder dermed, at uanset om man benytter benzin, diesel eller el, så får man en rute, der er mere ”grøn” end den hurtigste rute. Og besparende på brændstof og dermed mere økonomisk at bruge.

Google har et eksempel på en tur i myldretidstrafikken fra Silkeborg til Randers, hvor det har været muligt at reducere benzinforbruget med cirka 25 procent ved at køre en vej, som er fire minutter længere. De har også et eksempel, hvor de reducerer energiforbruget i en elbil med 10 procent på en tur fra København til Gilleleje – og den tager blot ét minut længere.

-“Det er meget opløftende at se danskernes parathed til at ændre hverdagens vaner, så det potentielt kan gavne både miljøet og egen pengepung – også selvom det koster lidt bekvemmelighed. Det er den slags små valg, som virkelig batter, når man ganger det op på bilister i hele Danmark. Eller for den sags skyld én milliard brugere over hele verden. Selvfølgelig er et endnu grønnere alternativ cyklen, men nogle har brug for at køre, og så kan de lige så godt gøre det så brændstofbesparende som muligt,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Find vandreruter i Danmark på Google Maps

Den brændstofbesparende rute er markeret med et lille grønt og hvidt blad, og der medfølger et overslag på, hvor meget brændstof du kan spare ved at følge netop den rute. Ofte er den hurtigst rute dog også den grønneste.

Google Maps er klar med brændstofreducerende forslag til ruter (Foto: Google)
Google Maps er klar med brændstofreducerende forslag til ruter (Foto: Google)

Det kan tit være mere brændstofbesparende at køre ”udenom” byen fremfor at køre igennem og risikere en masse stop, da konstant fart er mere besparende.

Den nye funktion vil gradvist blive udrullet i løbet af de kommende uger.

Mere til historien

I Voxmeter undersøgelsen er det tydeligt, at danskerne er klar på at køre omveje, hvis det betyder de kan reducere brændstofforbruget.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Troede du at inkognito i Google Chrome var privat?

Google vildledte brugere om inkognitotilstand. Data blev indsamlet trods "privat" browsing.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram