Farvel til benzin- og dieselbiler

Volvos biler bliver i endnu højere grad en computer på hjul. Benzin- og dieselbilerne fjernes fra kataloget. Fremtiden er eldrift, mener Volvo.

Volvo C40
Volco C40 er en af Volvo Cars rene elbiler (Foto: Volvo)

Der kommer ikke flere bliver fra Volvo, som udelukkende kører på benzin eller diesel. Forhandlerne blev orienteret den 1. september 2022 og senere gik Volvo ud med en bred orientering.

Kunder, som allerede har bestilt en diesel- eller benzinbil, vil stadig få denne leveret, fortæller Rikke Aagaad Petersen, kommunikationschef i Volvo, til Ekstra Bladet.

Fremover skal der satses på rene elbiler og plug-in-hybridbiler, lyder det fra Volvo.

Senere på året kommer Volvo Cars med en SUV som elbil, oplyses det i en pressemeddelelse.

Plugin bliver til plugout

Det er nok et spørgsmål om tid inden plugin-bilerne også får sparket.

I et debatindlæg i Information fra januar 2022 betegner FDM, Bilbranchen i Dansk Industri og De Danske Bilimportører, plugin-hybriderne som en overgangsteknologi.

I august gentog Mads Aarup, ingeniørforeningen IDAs ekspert i elbiler budskabet om, at plugin nok ikke er vejen frem. Mads Aarup er også talsmand for Forenede Danske Elbilister (FDEL).

Volvo Cars har tidligere meldt ud, at salget af de fossildrevne biler stopper i Norge. Således er Danmark det andet markedsområde, hvor Volvo tager fat på en udfasning af diesel- og benzinbiler.

Renault vil fra 2030 udelukkende sælge elbiler på det europæiske marked. Peugeot, Ford og Fiat har tidligere meldt noget tilsvarende ud.

Mere til historien

Volvo har primært produktudvikling, marketing og administration i Göteborg, Sverige, men virksomheden har siden 2010 været ejet af kinesiske Zhejiang Geely Holding.

Teknologierne bag selvkørende biler - så vilde er de

BAGGRUND: Hvornår får vi ægte selvkørende biler som KITT fra Knight Rider? Vi graver os ned i de selvkørende teknologier.

(mere…)
Alle nye Volvo-modeller opdateres

En ny softwareopdatering der når over 190.000 kunder gør det blive muligt at modtage opdateringer af bilernes komplette operativsystem.

(mere…)
3 bilgadgets du ikke vil undvære

BIL-TECH: Strøm til mobilen, god lyd når telefonen ringer og en fed holder. Her er 3 bilgadgets, som du skal se nærmere på.

(mere…)
Apple-leverandør satser stort på elbiler

Den taiwanesiske elektronik-kæmpe Foxconn vil udvikle elbiler og sætter fart på produktionen med dedikeret fabrik.

(mere…)
Skal Toyota producere Apple Car?

RYGTE : Repræsentanter fra Apple skulle angiveligt være i Asien og snakke med Toyota om produktionen af den måske kommende Apple Car. 

(mere…)
Apple starter produktion af Apple Car i 2024

KORT NYT: Skal man tro de seneste rygter, går Apple efter en masseproduktion af deres Apple Car om få år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram