Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

Kina iPhone Apple
Produktionen af Apple-produkter skal også ske andre steder end i Kina (Foto: Qi sun / MereMobil.dk)

En stor del af Apples produktion foregår på Foxconns fabrikker i Kina, men efter at Foxconn har investeret stort i Indien, ser det ud til, at Apple så småt flytter hjemmefra.

Ifølge en analytiker hos JP Morgan vil 5 procent af iPhone 14-produktionen hen mod slutningen af året, være flyttet til Indien.

Det forventes, at en fjerdedel af iPhone-produktionen i 2025 vil ske i Indien. Men det stopper ikke her.

Ifølge MacRumors forventer analytikerne at 25 procent af Apples generelle lineup med AirPods, Mac-computere, Apple Watch og iPad flytter til Indien over de kommende år.

Jeg mener: En Kina-modreaktion er på vej

Der er ingen tvivl om, at der i disse år er en bevægelse i gang, hvor Kina er i fokus på godt og ondt.

Handelskrigen mellem USA og Kina gør det stadig vanskeligere for nogle producenter at navigere og i Danmark har vi set, at teleselskaberne har travlt med at fjerne kinesisk teknologi fra netværkene.

Tankerne om potentiel overvågning gennem teknologien spøger stadig. Jeg tror den almindelige forbruger over tid til at tænke mere over, hvor meget kinesisk-teknologi de vil have inden for dørene.

Og vi har så ikke engang tænkt over, hvor meget vi (kan) overvåges gennem smarthøjttalere og kameraer – af vores allierede. Nå ja! Husk lige Google-sagen fra Helsingør. Den sag er slet ikke slut endnu.

Måske har Rusland/Ukraine krigen og energikrisen mindet alle om, at det nok ikke er så smart at lægge alle æg i én kurv – og satse på at kineserne alene skal sidde på produktionen af teknologi til vesten, er som at satse på russerne som energileverandør.

Hvad tænker du? Kommentarfeltet er åbent.

Mere til historien

En producent som Samsung har produktionen af mobiler og tablets primært placeret i Vietnam, fortæller Samsung til MereMobil.dk.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram