Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

Kina iPhone Apple
Produktionen af Apple-produkter skal også ske andre steder end i Kina (Foto: Qi sun / MereMobil.dk)

En stor del af Apples produktion foregår på Foxconns fabrikker i Kina, men efter at Foxconn har investeret stort i Indien, ser det ud til, at Apple så småt flytter hjemmefra.

Ifølge en analytiker hos JP Morgan vil 5 procent af iPhone 14-produktionen hen mod slutningen af året, være flyttet til Indien.

Det forventes, at en fjerdedel af iPhone-produktionen i 2025 vil ske i Indien. Men det stopper ikke her.

Ifølge MacRumors forventer analytikerne at 25 procent af Apples generelle lineup med AirPods, Mac-computere, Apple Watch og iPad flytter til Indien over de kommende år.

Jeg mener: En Kina-modreaktion er på vej

Der er ingen tvivl om, at der i disse år er en bevægelse i gang, hvor Kina er i fokus på godt og ondt.

Handelskrigen mellem USA og Kina gør det stadig vanskeligere for nogle producenter at navigere og i Danmark har vi set, at teleselskaberne har travlt med at fjerne kinesisk teknologi fra netværkene.

Tankerne om potentiel overvågning gennem teknologien spøger stadig. Jeg tror den almindelige forbruger over tid til at tænke mere over, hvor meget kinesisk-teknologi de vil have inden for dørene.

Og vi har så ikke engang tænkt over, hvor meget vi (kan) overvåges gennem smarthøjttalere og kameraer – af vores allierede. Nå ja! Husk lige Google-sagen fra Helsingør. Den sag er slet ikke slut endnu.

Måske har Rusland/Ukraine krigen og energikrisen mindet alle om, at det nok ikke er så smart at lægge alle æg i én kurv – og satse på at kineserne alene skal sidde på produktionen af teknologi til vesten, er som at satse på russerne som energileverandør.

Hvad tænker du? Kommentarfeltet er åbent.

Mere til historien

En producent som Samsung har produktionen af mobiler og tablets primært placeret i Vietnam, fortæller Samsung til MereMobil.dk.

Apple i modvind med nye iPhone-covers

Apple har i mange år solgt covers til iPhones i læder, men dette er slut nu. Men de covers, som erstatter lædercovers får høvl.

(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Har din iPhone dårlig batteritid efter opdatering? Her er (måske) svaret
(mere…)
iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram