Ny funktion på Snapchat skal gøre det mere sikkert for unge

Snapchat har netop lanceret en ny funktion, som hedder Family Center. Denne funktion skal gøre brugen af Snapchat mere sikker for unge under 18 år.

Snapchat er klar med ny Family Center funktion (Kilde: Snapchat)
Snapchat er klar med ny Family Center funktion (Kilde: Snapchat)

Snapchat har i dag (red. tirsdag den 9. august 2022) lanceret en ny funktion, som skal gøre det mere sikkert for unge mellem 13 og 18 år at benytte tjenesten. Funktionen hedder Family Center. Det oplyser Snapchat i en officiel blogpost.

Family Center er et værktøj, så forældrene kan få indsigt i, hvem teenagerne i huset har som venner, men uden at kunne se hvad de skriver om. Dermed kan forældrene altså ligesom i ”det virkelige liv” have en føling med, hvem vennerne er – uden de ved hvad de taler om.

Børnene skal ikke frygte overvågning – og det afslører som sagt ikke indholdet af samtalerne. Og det kræver også accept af funktionaliteten af både forældre og teenageren.

Snapchat oplyser også, at der i de kommende uger vil komme en ny funktion, som gør det nemt for forældre at se nye venner, der er tilføjet.

SnapChat arbejder på betalingsløsning

Family Center giver også forældrene muligheden for nemt og hurtigt (og fortroligt) at rapportere konti, som kan være mistænkelige. Dette sker direkte til Snapchats sikkerhedsteam.

Den nye funktion udrulles. Det betyder derfor også, at den kommer fra 9. august 2022 i USA, Storbritannien, Australien, New Zealand og Canada, mens den vil komme til flere andre markeder i løbet af efteråret. Det er endnu uvist, hvornår funktionen bliver tilgængelig i Danmark.

– “Vores mål er at hjælpe med at styrke forældre og teenagere på en måde, der stadig beskytter en teenagers selvstændighed og privatliv. Vi ser frem til at fortsætte med at arbejde tæt sammen med familier og online sikkerhedseksperter for at blive ved med at forbedre Family Center over tid,” stod der i Snapchats blogindlæg.

Galleri: Sådan er den nye Family Center funktion

VIDEO: Parents, Keep Your Teens Safe on Snapchat — Without Sacrificing Their Privacy

VIDEO: Parents, Keep Your Teens Safe on Snapchat — Without Sacrificing Their Privacy

Mere til historien

Der er i forvejen en række funktioner i Snapchat-appen, som giver sikkerhed til de unge brugere. Er man under 18 år så skal man være ”fælles venner” for at kunne kommunikere med hinanden. Ligesom vennelister er private og offentlige profiler er ikke accepteret, hvis man er under 18 år. Ligesom det er sværere at søge efter brugere under 18 år. For at benytte Snapchat-appen skal man være 13 år.

Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Se dette års mest populære Snapchat-linser

Mange elsker de forskellige linser på Snapchat. Du kan her se hvilke, der har været de mest benyttede i år.

(mere…)
Skræmmende mange børn skriver personligt med AI-robotten i Snapchat

Snapchats My AI er en “ven” for rigtigt mange børn. 1 ud af 10 børn skriver med My AI eller en lignende robot et par gange om ugen.

(mere…)
Snapchat har nu mere end 400 millioner brugere

AI-funktioner og chatrobot er noget af det, som Snapchat mener er vejen til flere brugere.

(mere…)
Dette kan du også bruge Snapchat til

Snapchat er mere end beskeder, som forsvinder, når de er læst eller sjove filtre. Se her, hvad du også kan bruge Snapchat til.

(mere…)
Så mange danskere bruger Snapchat

OVERBLIK: For første gang har Snapchat offentliggjort lokale brugertal for Danmark. Brugerne er ældre end du tror.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram