Forskning: Apple Watch kunne tjekke for hjerteanfald

Apple Watch reddede techskribents liv. Forskning tyder på, at avancerede sundhedsfunktioner kan nå til Apple Watch.

Apple Watch Series 6 og Series 7 a
Forskere har kigget nærmere på elektrokardiogramfunktionen (EKG) på Apple Watch Serie 4, 5, 6 og 7. Her er det Watch Series 6 (til venstre) og Series 7. (Foto: MereMobil.dk)

"Apple Watch kan ikke registrere hjerteanfald. Hvis du oplever brystsmerter, trykken for brystet, åndenød eller andet, du tror kan være et hjerteanfald, skal du ringe efter en ambulance med det samme".

Så klart tager Apple afstand til om Apple Watch kan anvendes til at tjekke for symptomer på et hjerteanfald.

Men nu tyder forskning, som er offentliggjort i Texas Heart Institute Journal, på, at Apple Watch rent faktisk kan gøre jobbet.

Forskerne har kigget nærmere på netop elektrokardiogramfunktionen (EKG) på Apple Watch Serie 4, 5, 6 og 7 modeller. De mener, at Apple Watch kan give en pålidelig analyse af risikoen for et hjerteanfald.

Således konstaterer forskerne, at de ovennævnte Apple Watch-modeller vil kunne give sende et klart signal til brugeren om, at søge akut lægehjælp og dermed reducere forsinkelsen for at få behandling.

Fakta om EKG

Ifølge Wikipedia er et elektrokardiogram en kortlægning af hjertets spændingsforskelle.

Kortlægningen foregår ved, at der sættes en række elektroder forskellige steder på patientens krop, afhængig af hvilken vinkel hjertet skal måles fra. Normalt vil man enten tage en standardafledning eller 12-punkt afledning.

Prøvede det på egen krop

Skribenten og diabetes-patienten Justin Eastzer fra Cnet fortæller, at han har oplevet, at hans Apple Watch advarede ham.

Som diabetes 1-patient kan han med lavt blodsukkerniveau besvime eller gå i diabetisk koma.

- "Heldigvis er min glukosemonitor forbundet til mit Apple Watch og sender meddelelser, før det er for sent," fortæller Justin Eastzer.

Hans liv blev reddet af hans Apple Watch for et par måneder siden, da han vågnede op til en advarsel om farligt lavt blodsukker.

- "Jeg løb hen til køleskabet, snuppede noget appelsinjuice, drak det og besvimede," fortæller han om den dramatiske situation.

Han vågnede et par minutter senere, da hans sukkerniveau nåede normalen.

- "Det var et af de mest skræmmende øjeblikke i mit liv, og takket være mine Apple Watch-advarsler var jeg i stand til at håndtere det lave blodsukker, før det var for sent," konstaterer han.

En officiel Apple Watch-funktion?

Med ovenstående fakta om kortlægning af hjertets spændingsforskelle in mente konstaterer forskerne fra Texas Heart Institute da også, at Apple Watch ikke kan erstatte medicinsk udstyr af hospitalskvalitet, men være et nyt screeningsværktøj.

Forskerne noterer samtidig, at yderligere data er påkrævet, men at den igangværende forskning viser, at ​​de nye overvågningsfunktioner formentlig en dag kunne blive en officiel Apple Watch-funktion.

Mere til historien

På rygtebørsen forlyder det, at det kommende Apple Watch Series 8 vil få et indbygget termometer. Læs om det her

iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro.

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Dårligere batteritid efter iPhone-opdatering

Har du netop opdateret din iPhone til iOS 17 en af de seneste dage og oplever nu dårligere batteritid?

(mere…)
Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram