Tyskerne kan få din mobil til at hyle

Motorola Moto G82 5G (Foto: Motorola)
(Foto: Motorola)

I Tyskland testes der i øjeblikket et nyt mobilbaseret varslingssystem. Systemet kan sende advarsler ud til alle mobiltelefoner, der er koblet op til en tysk sendemast.

Det betyder, at kobler din mobiltelefon op til en tysk sendemast, så risikerer du, at du får et “hyl”, som en del af testfasen. Det skriver TV Syd.

Hylet vil samtidig være et forvarsel om et fremtidigt dansk scenarie.

Danmark er nemlig i gang med at udvikle et lignende systemet. Og det hele er igangsat af EU, hvor det er besluttet, at der skal indføres mobilvarsling i samtlige EU-lande.

Ifølge TV Syd er det planen, at det danske system skal testes i slutningen af året, som også skriver at systemet gør det muligt at sende en varsling til udvalgte mobilmaster i et afgrænset geografisk område.

Hylet – eller nærmere varslingen – transmitteres til mobiltelefonen, uden at modtagerne er tilmeldt en tjeneste eller har installeret en app til formålet.

Mere til historien

Varsling gennem mobiltelefon er tænkt som et supplement til de kendte sirener og varsling gennem medier og politi.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram