Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

Samsung The Freestyle Projector
Du behøver ikke placere Samsungs mobilprojektor lige for, hvor billedet skal ramme. Selv fra skæve vinkler kan billedet automatisk rettes op. Dette billede er taget om dagen, hvor gardinerne er trukket for (Foto: MereMobil.dk)

I gamle dage var projektorer store strømslugende kasser med begrænset lysstyrke og med garanti for, at blæserstøjen overdøvede de fleste. Sådan er det ikke i dag. Og da slet ikke med The Freestyle Smart Projector fra Samsung.

En vægt på 800 gram og en størrelse der gør, at du let kan holde den i én hånd, gør The Freestyle Smart Projector særdeles mobil. Trods den kompakte størrelse kan projektoren skyde billedet op i 100 tommer fra 2,7 meters afstand. Den tætteste afstand på væggen er 80 centimeter, der giver et billede på 30 tommer.

The Freestyle er oplagt, når der skal være filmaften i sommerhuset eller du er på en lang rejse, hvor du vil se film på hotelværelset om aftenen. Den kan også være et supplement steder, hvor et almindeligt TV ikke egner sig eller ved kundemøder.

Teknologien imponerer: Indstiller sig selv

Samsung The Freestyle Projector
Den grafiske fremstilling, som ses herover, er langt fra retvisende i forhold til den reelle oplevelse af produktet (Foto: Samsung)

Det mest overbevisende ved projektoren er dens evne til selv at indstille billedet. Selvom The Freestyle står ret skævt for væggen, så rettes billedet op.

Så snart du justerer på vinklen eller positionen, rettes billedet på få sekunder. Når man har set hvor meget bøvl mange mødearrangører har ved at få et projektorbillede til at stå bare nogenlunde rimeligt, så er det fedt med teknologi, der tilpasser alt fra fokus til keystone – i begge retninger.

Er der mørkt i lokalet, kan du se en mørk ”lysramme” omkring billedet. Det formoder jeg er projektorens ”lysområde”. Inden for dette område rettes billedet ind. ”Prisen” for den automatiske justering er altså, at du kan se en underlig mørk lysform omkring billedet.

Nogle professionelle projektorer har automatisk justering af i forhold til, hvor højt projektoren er placeret, men at kunne sætte den temmelig skævt for væggen er ret unikt – særligt når vi tager størrelsen i betragtning.

Lysstyrken er en stor udfordring

Den maksimale lysstyrke er 550 LED Lumens i peak – reelt er det vel i praksis noget lavere.

Ser vi på langt billigere, ikke mobile, projektorer, så kan du let finde noget som leverer op mod fem gange så meget lys – eller mere. Selv omkring 2.000 kroner.

Der skal være forholdsvist mørkt i lokalet, hvis du skal have den optimale oplevelse fra Samsungs mobile projektor. En fodboldkamp, Tour de France eller en sødsuppe Netflix-film på en solskinsdag er ikke en særlig god oplevelse.

Når mørket falder på, er billedet egentlig okay. Jeg er ikke imponeret, men jeg kan godt se, hvor produktet kan passe ind, men det kan ikke erstatte dit TV.

Samsung The Freestyle Projector
Samsung The Freestyle Projektor i dagslys med gardinerne trukket fra (Foto: MereMobil.dk)
Samsung The Freestyle Projector
Samsung The Freestyle Projektor i dagslys med gardinerne trukket for (Foto: MereMobil.dk)

Tilslut en computer og højttalere

Opløsningen er Full HD (1080p) og Samsung oplyser, at LED-lyset har 20.000 timers livstid.

The Freestyle kommer med en forholdsvis okay indbygget højttaler, men du må tilslutte en Bluetooth-baseret højttaler, hvis du for alvor skal have lyd på filmen.

Der er et Micro-HDMI stik, som giver adgang til at tilslutte en computer eller anden ekstern enhed, hvis du har det rigtige kabel.

Indbygget smart-tv

The Freestyle projektor har Samsungs smart-tv-platform Tizen indbygget. Præcis som 2022-modellerne af tv-skærmene.

De kendte streamingapps som Netflix, DR TV, Disney+, Prime Video, TV 2 Play, ViaPlay og mange andre er tilgængelige.

YouSee’s streamingapp kan også downloades, men kan ikke afspille indhold. Ifølge Samsung skulle der være en fejlrettet version på vej. Jeg ved ikke, om YouSee-fejlen også gør sig gældende på Samsungs skærme generelt.

Der er ingen Chromecast-mulighed, da Samsung har sin egen platform (TIzen) uden om Google.

Apple inside

Jeg har tidligere noteret, at Apples streamingplatform Apple TV+ rulles ud til flere ”ikke-Apple”-platforme. Det gælder også Samsungs skærme og Freestyle Projektor.

Jeg blev dog noget overrasket, da jeg fandt ud af, at Samsung også tilbyder Apple AirPlay på deres platform. Dermed kan iPhone-ejere streame direkte fra telefonen.

Ejere af Android-telefoner kan streame til projektoren via SmartThings-appen, hvor The Freestyle er integreret.

Konklusion: På rette vej men lysstyrken skal op

Samsung The Freestyle Projector
Samsung The Freestyle Projektor kan tilsluttes the powerbank. Denne skal have 50 watt / 20 volt output. Strømforbruget er op til 50 watt (Foto: Samsung)

The Freestyle Smart Projector er genial i forhold til dens mobilitet, hvor den er let at have med til møder, vennerne eller på rejsen. Den shiner med dens automatiske indstilling, men 100 tommer i dagslys, hvor du skal se sport og film, er ikke muligt. Derfor den heller ikke interessant i et mødelokale.

Lavpraktisk har mine børn synes det er fedt at se Netflix i køkkenalrummet, hvor vi ikke har et TV. Her er projektoren let at placere ved en stikkontakt, uden man skal tænke så meget over vinklen.

The Freestyle kan køre via strømforsyning (medfølger) eller en powerbank med et minimumoutput på 50 watt / 20 volt.

Meget af teknologien imponerer, men der skal skrues op til lysstyrken inden The Freestyle projektor for alvor bliver interessant. Den vejledende pris er 7.500 kroner, hvilket er i overkanten. Tjek om den kan findes på tilbud.

4,5 ud af 6 stjerner.

Er du på udgik efter en mobil projektor, så tag også et kig på Vivitek Qumi Q8, der lover 120 tommer billede. Det vigtige er, at lysstyrken er væsentligt højere end på Samsungs bud. Prisen er nogenlunde ens. Jeg har ikke prøvet Qumi Q8.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Ultra mobil
  • Mulighed for ekstern input
  • Stort billede på kort afstand
  • Automatisk justering af billedet (keystone)
  • Integration med smarthome-platformen SmartThings
  • Indbygget smart-tv platform og streamingapps

Lidt at tænke over

  • Er lysstyrken høj nok i forhold til hvor du vil bruge projektoren?
  • Intern højttaler lyder okay, men egner sig ikke til f.eks. film
  • Til den dyre side
  • Kræver ”hvidt” underlag – kan ikke kompensere for en farvet væg

Mere til historien

De billeder du ser på Samsungs produktside er på ingen måde retvisende i forhold til lysforholdene.

Samsung The Freestyle Projector
Galaxy AI er ikke bare for telefoner men hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram