Denne Xiaomi-robotstøvsuger imponerer

TEST: Xiaomi leverer en robotstøvsuger med moppefunktion i et attraktivt prisniveau, der tilmed støvsuger godt og har mange smart-funktioner.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
Mi Robot Vacuum-Mop 2 har smartteknologi, der får robotten til at køre uden om ledninger og legetøj Ultra (Foto: Xiaomi)

Gennem tiden har jeg været temmelig irriteret på robotstøvsugere, der ofte sælges som smarte, men hvor en test ude i virkeligheden viser, at det langt fra altid er tilfældet.

I maj udråbte jeg iRobot Roomba J7+ som den bedste, men måske var jeg lige hurtig nok. Xiaomi sendte mig efterfølgende robotstøvsugeren Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra, som skulle vise sig at overraske positivt.

Xiaomi Mop 2 Ultra koster omkring 3.200 kroner i en standaloneversion og hvis du ønsker en tømningsstation, kan denne tilkøbes for 1.499 kroner – det giver 4.699 kroner for hele sættet.

Det skal sammenlignes med iRobot, der for et sæt koster cirka 6.300 kroner – uden moppefunktion.

En smule mere smart

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
I appen til Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra kan du oprette virtuelle vægge, zoner og områder, hvor robotten ikke må køre (Foto: Xiaomi)

Xiaomi-robotten har kortlægning af hjemmet, så du kan bede maskinen køre i de rum, du har brug for. Du kan også oprette no-go-zoner, hvor robotten ikke må køre.

Jeg er temmelig imponeret over, at den ikke hænger fast i vores køkkenstole og deres tværgående stænger langs gulvet. Det er ellers et problem for andre maskiner. Med iRobot måtte jeg oprette en no-go-zone omkring stolene, men det har ikke været nødvendigt med Mi Robot.

Derudover ligner smartteknologierne i appen ret meget det, som kendes fra andre robotstøvsugere. Du kan f.eks. oprette virtuelle vægge, rengøringszoner og navngive dine rum, så det er lettere at overskue det virtuelle kort.

Robotten har en ”laserradar” på toppen, som scanner omgivelserne. Legetøj og ledninger der måtte ligge på gulvet, kører den fint udenom.

Larmer ikke ret meget

Selve maskinen og motorerne larmer ikke ret meget og der er fire niveauer af sugestyrke, hvor selv ”silent” fanger ret meget. Både i Silent- og Standardtilstand er robotten til at holde ud at høre på, når den kører.

Tømningsstationen støjer en del, men det er set værre hos konkurrenterne.

Se testen af Xiaomi-robotten

Suger rigtigt meget op

Jeg var på forhånd lidt skeptisk omkring rengøringskvaliteten, da rullen under robotten kun er én enkelt og med børster. Her har Roomba J7+ to ruller.

Min skepsis blev lagt på hylden, da robotten begyndte at køre. Den suger rigtigt meget skidt op – i nogle situationer bedre end dens dyrere konkurrent.

I lighed med robotstøvsugere generelt så har Xiaomi problemer i hjørnerne og den kan heller ikke flytte møbler. Derfor er robotten et fint supplement men ikke en erstatning for en håndbetjent støvsuger.

Xiaomis tømningssystem sender luft hele vejen igennem støvbeholderen, hvilket er utroligt effektivt. Jeg er meget imponeret over, at der stort set ikke er rester tilbage i beholderen, efter den automatiske tømningen.

Du skal dog alligevel jævnligt huske at rense børsterne. Har du hund eller kat, skal dette nok ske relativt jævnligt, hvis robottens rengøringsevne skal opretholdes.

Xiaomi-robot-kort
Robotten støvsuger i baner og ikke tilfældigt (Foto: MereMobil.dk)

Vasker ikke gulvet

Du skal ikke købe Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra, hvis du drømmer om en god gulvvask. Den vasker ikke gulvet. Allerhøjest bliver det ”tørret over”.

Moppen virker ved, at du sætter en vandtank på robotten, hvor der på undersiden er en klud. Det kræver således en aktiv handling, når du vil bruge moppen.

Jeg er ikke imponeret over denne del og jeg har ikke brugt den ret meget. Dette er den mindst spændende del af denne robotstøvsuger.

Konklusion: Rigtig god til prisen og mere til

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra (Foto: Xiaomi)

Jeg har kørt et stykke tid med Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra og den tilhørende tømningsstation. Det har været en rigtig god oplevelse.

Robotten er let at sætte op og når de første par kørsler i hele huset blevet overstået, var det virtuelle kort klar i appen. Der gik lidt tid med at definere den opdeling af rummene, som jeg ønskede, men derefter kører det bare.

Det er skønt at kunne sende robotten i bryggerset og støvsuge – eller køkkenområdet efter madlavningen – og vide at det fungerer. Det er også vigtigt for mig, at robotten ikke hænger fast – og det er ikke sket i testperioden.

Jeg er tilfreds med rengøringskvaliteten, men særligt “støjen” er positiv; at man ikke behøver forlade hjemme for at kunne holde larmen ud.

Prisen er også en væsentlig faktor og har du ikke behov for tømningsstationen, kan du undlade at købe den. Køber du den alligevel, skal du vide, at poserne koster 229 kroner (5-pak).

Xiaomi leverer en støvsugerrobot, som er rigtig god til prisen – og nok også mere end det.

5 ud af 6 stjerner og en ”anbefaling” herfra.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra

Aktuelle priser på Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra

Herunder kan du se dagspriserne på Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Støvsuger godt – får meget med
 • Larmer ikke ret meget – fire niveauer af sugestyrke
 • Let opsætning af virtuelt kort via app
 • Finder sikkert rundt i hjemmet
 • Mulighed for opsætning af no-go-zoner
 • Nye børster og andre reservedele kan købes nogenlunde billigt
 • Skarp prissætning

Lidt at tænke over

 • Kan tørre gulvet med moppen, men ikke vaske gulvet
 • Har du brug for tømningsstationen?
 • Støvsugerposer til tømningsstationen er forholdsvis dyre
 • Kører bedst i hjem uden dørtrin
 • Kort i app kan gå i stykker og skal reindexeres

Mere til historien

Du kan integrere denne robotstøvsuger med Google Assistant og Amazon Alexa, så du kan tale til den. F.eks. starte og stoppe den.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

TESTEN ER I GANG: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 og Xiaomi 15 Pro er lækket

KORT NYT: Der er flere måneder til lanceringen, men allerede nu er specifikationerne på Xiaomi 15 og 15 Pro ude.

(mere…)
Xiaomis næste foldbare kommer måske globalt

RYGTE: Den kommende Xiaomi Mix Fold 4 rammer globalt, og vil være verdens tyndeste foldbare telefon.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram