Sådan skriver du dit testamente online

Du kan selv skrive dit testamente, online. Senere kan du let rette eller tilføje oplysninger, når livet ændrer sig.

Testamente-arv
Du kan oprette et testamente online uden at bruge en advokat

Annoncørbetalt indhold

Et testamente er et dokument, der indeholder din vilje til, hvordan dine efterladte skal forholde sig til dine ejendele.

Du kan blandt andet bestemme, hvem der skal arve dine ejendele, og du kan også vælge at udelukke personer fra at arve noget som helst.

Du kan også have særlige ønsker for nogle af dine ejendele. Eksempelvis at de skal gives til en bestemt person eller institution. Alt dette bør du overveje og notere i dit testamente.

Fordele ved at skrive testamente online

Der er flere og flere, som vælger at skrive deres testamente online. Dette kan have mange fordele, da det typisk er en hurtigere måde at få sit testamente på plads.

Derudover kan det også være en stor fordel, hvis man ikke har mulighed for at gå til en advokat eller en notar, men alligevel gerne vil have sit testamente på plads.

Når man skriver sit testamente online, er det ofte nemmere at finde ud af, hvordan man vil have tingene fordelt – især hvis man ikke har et klart billede af, hvordan ens arv skal fordeles.

Derudover kan det også være en stor fordel at skrive sit testamente online, da man typisk får et bedre overblik over sin egen økonomi. På den måde kan man sørge for at have styr på sin økonomi, inden man giver arven videre til andre.

Hvordan skriver man et testamente online?

At skrive et testamente behøver ikke at være en kompliceret proces. Du kan sagtens skrive dit eget testamente, og det behøver ikke at koste dig noget.

Der findes mange hjemmesider, der tilbyder at hjælpe dig med at skrive dit testamente. De fleste af disse hjemmesider er gratis, og du behøver ikke at have særlige forudsætninger for at bruge dem. Du skal blot have adgang til internettet, og så kan du begynde at udfylde de forskellige felter på hjemmesiden.

Når du har udfyldt alle felterne, så vil du få et færdigt dokument, som du kan printe ud og gemme et sikkert sted. Husk dog på, at et testamente ikke er gyldigt, før det er underskrevet af to voksne personer, der ikke er i familie med hinanden.

Testamente med eller uden advokat?

Det er ikke et krav at have et testamente, men det anbefales – især hvis man har mindreårige børn eller ønsker at bestemme præcis, hvem der skal arve ens ejendele.

Testamentet kan oprettes af enhver myndig person over 18 år.

Man behøver ikke at have en advokat for at oprette et testamente, men alligevel anbefales det at få lavet testamentet hos en advokat eller notar, da der er en række juridiske aspekter, som kan være vanskelige at overskue selv.

En advokat kan netop være med til at sikre, at alt er i orden med dokumentet. Dette er især vigtigt, hvis man har et mere kompliceret familieforhold eller ønsker at bestemme noget specifikt i sit testamente.

Du bør desuden opdatere dit testamente, når der sker store livsbegivenheder, for eksempel børn, ægteskab, arving eller lignende forhold, som påvirker din økonomi på lang sigt.

Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram