Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

Googles CEO Sundar Pichai teasede for et par AR-briller (Foto: Google)
Googles CEO Sundar Pichai teasede ved slutningen af Google I/O 2022 for et par AR-briller (Foto: Google)

Google afholdt deres store keynote ved konferencen Google I/O i går. Der blev afsløret en række produkter, men desværre er mange af disse ikke nogle, som vi får i Danmark.

Google talte om AI, Android, Pixel hardware og meget andet. Det skriver Android Central.

Vi giver her en kort gennemgang af de forskellige produkter.

Google Pixel 6A

Google har afsløret PIxel 6a (Foto: Google)
Google har afsløret PIxel 6a (Foto: Google)

Google præsenterede deres nyeste smartphone, Pixel 6A, der kommer til salg den 28. juli 2022. Den kan dog forudbestilles fra den 21. juli.

Der er tale om en mellemklassetelefon, hvor prisen er på 449 dollars.

Tidligere A-modeller har haft et kamera, som kunne sammenlignes med ”flagskibs” Pixel-modellerne, men en dårligere processor.

På denne er det lige omvendt. Pixel 6A kommer med Googles egen Tensor-chip, som også er i Pixel 6-modellerne, men har i stedet et 12 megapixels kamera, hvor Pixel 6-modellerne har et 50 megapixels kamera.

Skærmen er en AMOLED-skærm, som ”kun” understøtter 60 Hz opdateringshastighed, hvilket selvfølgelig er for at være med til at holde prisen nede.

Pixel 6A kommer uden jackstik, selvom Google påpegede vigtigheden af et sådan jackstik til præsentationen af Pixel 5A sidste år.

Google lovede, at Pixel 6A vil få sikkerhedsopdateringer i fem år.

Google Pixel 6a vil blive tilgængelig på følgende markeder: Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Japan, Puerto Rico, Singapore, Spanien, Taiwan, Storbritannien og USA.

Så skal du købe den i Danmark, vil det formegentlig være via butikker, som har parallelimporteret telefonen.

VIDEO: Mød den nye Google Pixel 6a

Google Pixel Watch

Google Pixel Watch (Foto: Google)
Google Pixel Watch (Foto: Google)

Der har været utallige rygter og lækkede oplysninger. Men nu – endelig – bekræftede Google deres kommende smartwatch Pixel Watch.

Pixel Watch kommer på markedet i efteråret og har en nærmest kantløs rund urkasse og en tactile crown. Uret kommer med Wear OS 3 og har en dyb integration med Fitbit softwaren – som vi også har skrevet i tidligere lækkede oplysninger.

Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Derudover var det begrænset med oplysningerne om Pixel Watch, som først kommer på markedet i efteråret. Derfor bliver vi helt sikkert også klogere på det kommende smartwatch jo nærmere vi kommer lanceringen.

Sneak-peak på Pixel 7

Google har givet et smugkig på Pixel 7 og Pixel 7 Pro (Foto: Google)
Google har givet et smugkig på Pixel 7 og Pixel 7 Pro (Foto: Google)

Google gav også et lille smugkig på de kommende flagskibs-modeller i deres Pixel-serie, som får navnet Pixel 7 og Pixel 7 Pro. Nærmere detaljer kommer på et senere tidspunkt, hvilket ventes at være i efteråret.

Begge enheder har designmæssigt meget tilfælles med Pixel 6-serien, men den har et meget anderledes kameradesign, som har et ”kameravisir”, der er udført i genanvendt aluminium.

Og så kommer de med næste generation af Tensor-processoren, hvilket muliggør endnu mere kraftfulde AI-egenskaber.

Google på vej med en tablet

Google afslørede også til Google I/O 2022, at de arbejder på en tablet, som ventes at komme på markedet i 2023 (Foto: Google)
Google afslørede også til Google I/O 2022, at de arbejder på en tablet, som ventes at komme på markedet i 2023 (Foto: Google)

Google oplyste også til keynoten på Google I/O, at de er på vej med en Pixel tablet. Men her skal man lige væbne sig lidt med tålmodighed, da lanceringen ikke bliver i 2022. Derimod arbejder de på, at den vil komme på markedet i 2023.

Android 13

Der blev også talt lidt om Android 13, som netop er ude i anden betaversion (Foto: Google)
Der blev også talt lidt om Android 13, som netop er ude i anden betaversion (Foto: Google)

Vanen tro skal der også ses nærmere på den kommende store Android-opdatering, som denne gang lyder navnet Android 13.

På nuværende tidspunkt er den ude i anden betaversion. En version af Google, som også er optimeret mere til store skærme, hvilket trækker snore ud til lanceringen af Pixel tablet.

Google fortalte, at de er i gang med at opdatere mere end 20 af deres egne apps til store skærme – ligesom også partnere er i gang med at opdatere apps som Facebook, TikTok m.m.

Google Wallet gør comeback

Der blev også talt om Google Wallet gør comeback med diverse personlige ID-kort (Foto: Google)
Der blev også talt om Google Wallet gør comeback med diverse personlige ID-kort (Foto: Google)

Google Wallet er tilbage og denne gang måske for at blive.

Google skifter fokus fra person til person og i stedet mere fokus på at betalingsappen bliver en digital tegnebog. Google Wallet vil fremadrettet ikke kun være betalingskort, men også andre digitale ID-kort, som bilnøgler, flybilletter, hotelnøgler, koncertbilletter, vaccinationskort og kørekort.

Google Wallet erstatter den ældre Google Pay-app, der stadig er i brug i de fleste lande, der understøtter den.

I USA og Singapore vil Google Wallet og Google Pay dog supplere hinanden. Det er uvist, hvad vi præcis skal forholde os til i Danmark. Formegentlig vil vi i hvert fald ikke kunne få glæde af alt ved Google Wallet, hvis det bliver tilgængeligt herhjemme.

Pixel Buds Pro

Google kommer til sommer med nogle farverige Pixel Buds Pro (Foto: Google)
Google kommer til sommer med nogle farverige Pixel Buds Pro (Foto: Google)

Google er også klar med et par ANC (aktiv støjreduktion, red.) trådløse earbuds, så de bedre kan konkurrere mod konkurrenterne.

Pixel Buds Pro kommer i et lækkert design i flere forskellige farver. Det ventes, at der er batteri til 31 timers lytning eller 11 timers samtale pr. opladning. Modsat Pixel Buds A-serien, så understøtter disse trådløsopladning.

De nye Pixel Buds Pro kommer på markedet samtidig med Pixel 6a, hvilket vil sige 28. juli 2022, til en pris på 199 dollars.

Video: Pixel Buds Pro

Dansk lancering

Generelt kommer de fleste af Googles hardware-produkter ikke kommer til salg officielt herhjemme. Vi skal derfor heller ikke gøre os de store forhåbninger om, at de nye produkter vil blive det.

Du kan se hele keynoten på Googles YouTube-kanal.

Mere til historien

Google’s CEO, Sundar Pichai, sluttede keynoten med en teaser for et par nye AR-briller. Om det er et forbruger-produkt, der skal tage over for Google Glasses er uvist.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram