OnePlus 10 Pro test | rammer rigtigt på kameraet

TEST: Min OnePlus 10 Pro test konkluderer, at kameraet og den vanvittig hurtige opladning, er de største plusser. Prisen er sådan lidt… Tjoooo.

OnePlus 10 Pro test
OnePlus 10 Pro skal primært sælges på kameraet, men to af de tre sensorer er genbrugt fra sidste års topmodel (Foto: MereMobil.dk)

Så kom OnePlus med deres topmodel for denne sæson, OnePlus 10 Pro, der kan købes fra 7.299 kroner.

Der er tale om en ægte topmodel med det seneste og hurtigste chipset fra Qualcomm, som har kraftigere processor- og grafikydelse end forgængeren. Du får en fed stor skærm, lang batteritid og et rigtigt godt kamera.

Så er vi i gang med min OnePlus 10 Pro test. Jeg har testet med modellen med 12 GB RAM og 256 GB intern hukommelse.

Specifikationer på OnePlus 10 Pro

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen1
  • Skærm: 6,7 tommer, AMOLED, 120 Hz, Gorilla Glass Victus
  • Opløsning: 1440 x 3216 pixels, 20.1:9 format, HDR
  • Frontkamera: 32 megapixels, f/2.74
  • Kamera 1: Hovedsensor – 48 megapixels, f/1.8, 23 mm, OIS/EUS
  • Kamera 2: Ultravidvinkel – 50 megapixels, 150 grader
  • Kamera 3: Telefoto 8 megapixels, f/2.4, .3 optisk zoom
  • RAM: 8 GB / 12 GB (LPDDR5)
  • Lagerplads: 128 / 256 GB
  • Tilslutninger og sensorer: Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, NFC, VoLTE, VoWiFi, GPS, A-GPS, Glonass, BDS, Galileo, USB-C, fingeraftrykssensor undrer skærmen
  • Batteri: 5.000 mAh
  • Mål: 163 x 73.9 x 8.55 mm
  • Vægt: 201 gram
  • Opladning: 80 watt kabel – op til 50 watt trådløs opladning via OnePlus’ egen standard
  • Styresystem: Android 12, OxygenOS 12

    (Kilde: OnePlus, marts 2022)

Ligner sig selv forfra

OnePlus 10 Pro ligner alle andre topmodeller i serien, når du ser den forfra.

Når den tændes vil du lægge mærke til et flot skærmpanel, hvor grafik og farver står flot og så snart du bruger den, oplever du de 120 Hz opdateringshastighed, der gør brugeroplevelsen ret lækker.

Fronten er belagt med glasset Gorilla Glass Victus, der er mere holdbar end foregående generationer. For dig betyder det, at glasset har mindre risiko for at gå i stykker, hvis du taber telefonen.

Du får desværre ikke IP68-beskyttelsen mod vand og støv. I anmeldermaterialet nævnes intet om beskyttelse i den retning, hvorfor du må passe ekstra godt på telefonen ude i hverdagens hårde liv.

Bagsiden har det nye og fremtrædende kamera. Det ser lidt voldsomt ud, men jeg synes nu egentlig det er meget fedt.

Stereohøjttalerne lyder fornuftigt, størrelsen taget i betragtning og samtalelyden kan jeg ikke klage over, men jeg er nok ikke ene om at savne 3,5 mm. jackstik. Desuden har OnePlus 10 Pro aptX-teknologi, som stammer fra Qualcomms chipset.

HVAD ER APTX? Lydteknologien aptX findes i nogle chipsets fra Qualcomm. AptX forsøger at genskabe nogle af de lyddata, der går tabt, når der streames og lyden overføres via Bluetooth. Det kræver et headset eller anden lydenhed med aptX, men har du det, er forskellen tydelig hørbar. Et headset som B&O Beoplay HX har aptX, men det findes også i mange andre produkter.

Kamera med nye muligheder

OnePlus 10 Pro
OnePlus har løst designudfordringen omkring de udstående kameralinser ret lækkert (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus samarbejder stadig med Hasselblad om optimeringen af kameramodulet og softwaren. Det giver uden tvivl OnePlus en masse know-how, men vigtigst af alt er, at i købssituationen kan sælgerne fortælle om at ”denne mobil har Hasselblad-kamera”. Det er altid godt med sådanne ting, når en telefon skal sælges. Hvem husker ikke Zeiss-optik, der i mange år var en blåstempling af Nokias-telefoner.

Jeg bliver altid lidt fjern i blikket, når jeg hører marketingssætninger som ”OnePlus Billion Color Solution, der gør det muligt at anvende Hasselblad Natural Color Calibration på mere end en milliard farver”.

Mit fokus er: Tager telefonen nogle gode billeder? Ja! Det gør den, er svaret her! Om den tager markant bedre billeder end så mange andre telefoner, er svært at sige, men du vil ikke blive skuffet.

Telefonen er hurtig til at starte kameraet, fokusere og så tages billedet øjeblikkeligt, når du sætter fingeren på udløseren. Alt i alt et rigtigt godt mobilkamera – også til videooptagelser.

Standardsensoren er den samme Sony Exmor IMX789, som vi finder i OnePlus 9 Pro, dog uden laserbaseret autofokus. Også telefotolinsen er hentet fra OnePlus 9 Pro. Ultra vidvinkelsensoren (Samsung Isocell JN1) er til gengæld helt ny, men den har fast fokus, hvilket betyder, at makrofunktionen ikke er tilgængelig i årets OnePlus topmodel.

Vi er tilbage ved min hovedpointe; hvor mange af nyhederne er egentlig blot softwarebaseret – og kunne de fleste af kamerafunktionerne fra OnePlus 10 Pro i virkeligheden køre på OnePlus 9 Pro via en softwareopdatering.

Med andre ord: Forvent ikke at kameraet byder på mirakler i forhold til sidste års udmærkede model.

NYE FILTRE – MASTER STYLES

OnePlus har fået tre professionelle fotografer, der er ambassadører for Hasselblad, til at udvikle nogle særlige filtre kaldet ”Master Styles”. De tre filtre hedder ”Serenity”, ”Radiance” og ”Emerald”. De er håbløst oversat til ”Udstråling”, ”Sjælefred” og ”Smaragd”.

I fotosituationen synes jeg det er svært at se, hvilken effekt der er bedst. Dette burde nok have været en mulighed i en fotoapp som efterbehandling eller også burde telefonen gemme både det originale og det filtrede billede.

Uheldigvis husker telefonen det filter, som du senest har brugt. Derfor har jeg taget et masse billeder med filtre uden det var meningen og uden jeg har de originale billeder. Det synes jeg er irriterede.

De nye filtre er en del af marketings-snakken omkring telefonen. Det er ikke disse som gør, at kameraet er godt eller dårligt. Du kan se nogle fotoeksempler herunder.

Fotograferne der har udført arbejdet for OnePlus er Yin Chao, Ben Thomas og David Peskens. De to sidstnævnte har vundet en Hasselblad Masters Award I henholdsvis 2018 og 2015.

Billeder taget med OnePlus 10 Pro

Billede med ‘Master Style’-filter

Ultra vidvinkel-billede

Zoom-funktion

Sådan yder OnePlus 10 Pro

Alt efter hvilke briller man kigger med, er OnePlus 10 Pro enten på linje med konkurrenterne eller under, når det kommer til ydelse. Det viser mine benchmark-målinger.

Antutu Benchmark giver et betragteligt mindre resultat end på Motorola Edge 30 Pro, der benytter den samme processor- og chipsetteknologi. OnePlus scorer også (lidt) under i GeekBench.

Tag det roligt! Det betyder absolut ingenting i dagligt brug, Jeg har udelukkende oplevet en telefon, der flyver derudad.

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
OnePlus 10 Pro764.4219.468977/3.0666.008
Motorola Edge 30 Pro946.8378.3871.189/3.6196.237
Samsung Galaxy S22 Ultra858.6827.885842/3.6219.143
iPhone 13 Pro803,7849.7291.730 / 4.71014.388

SÅDAN OPDATERES ONEPLUS 10 PRO: Telefonen får opdateringer af styresystemet i tre år. Sikkerhedsplatformen i Android opdateret i fire år, oplyser OnePlus.

Jeg glemmer at oplade

OnePlus 10 Pro bruger ikke ret meget strøm. Jeg kan snildt få den til at holde hen mod to dage uden opladning, hvis ikke den presses alt for hårdt.

Hvad vildere er, at jeg glemmer at lade den op, så godt holder den strøm.

Selve opladningen er et kæmpe plus. Opladeren i salgspakken er på 80 watt. Med denne kan du lave en fuld opladning på en halv time – 32 minutter helt præcist (under optimale forhold). Det vilde er, at telefonen ikke bliver som en kogeplade under denne proces.

Hvis ikke dette er nok, så kan du oplade trådløst med Qi-standarden på 15 watt. Mobilen understøtter også 50 watt trådløs opladning, hvis du køber en særlig trådløs oplader. Det vil jeg ikke anbefale. Jeg er generelt imod ustandardiserede teknologier, da du ikke kan være sikker på, at sådanne holdes i live, men det viser, hvor vi er på vej henad.

Du kan læse mere om opladeteknologierne her. Disse er udviklet i regi af Oppo, som er et søstervaremærke, der deler udviklingsafdeling med OnePlus i koncernen BBK Electronics.

Skærmbilleder fra OnePlus 10 Pro

Konklusion: En god telefon !

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro er god, men du skal ikke smide din OnePlus 9 Pro ud. Faktisk er OnePlus 9 Pro værd at overveje, da den lige nu kun koster 5.500 kroner

OnePlus leverer en fornuftig telefon, hvor det allerbedste er, at du er sikret et godt kamera – som sidste år. Kameraet er ikke nødvendigvis bedre end hvad vi så sidste år, da hoved- og telefotosensorerne er identiske.

Opladning og batteritid er de to næste features, som giver fantastisk god mening i hverdagen, hvor du under tiden af et kort toiletbesøg kan toppe telefonens batteri op til lang tids brug.

Jeg er ret glad for, at OnePlus har beholdt deres efterhånden ikoniske fysiske lydløs/lyd-knap på siden. Denne giver bare så god mening. Desuden er jeg vild med, at OnePlus er tydelige omkring planerne for fremtidige opdateringer og så fungerer fingeraftrykssesnoren virkelig godt.

Du skal vide, at dette er en stor telefon, som kræver en velvoksen hånd for at være behagelig at være i selskab med.

Som nævnt rammer OnePlus markedet skævt, hvor Motorola med deres topmodel Motorola Edge 30 Pro allerede har givet os meget af det, som OnePlus 10 Pro tilbyder. Dertil kommer, at prisen siden OnePlus 9 Pro er sat noget højere.

Her er priserne og konfigurationerne:

  • OnePlus 10 Pro, 12 GB RAM / 256 GB lagerplads: 7.999 kroner
  • OnePlus 10 Pro, 8 GB RAM / 128 GB lagerplads: 7.299 kroner
  • Motorola Edge 30 Pro, 12 GB RAM / 256 GB lagerplads: 5.999 kroner

Jeg kan ikke finde et rigtigt godt argument for at give enten 1.300 eller 2.000 kroner mere for OnePlus 10 Pro. Jo! Så skulle det være kameraet, der er bedre og har flere muligheder end på Edge 30 Pro.

Hvad nu hvis Motorola Edge 30 Pro pludselig kommer i en 128 GB-variant, så taber OnePlus helt pusten.

Dette er i sidste ende dit valg. OnePlus 10 Pro er, hvis du vil betale, hvad den koster, en rigtig god telefon – men også sidste års OnePlus 9 Pro er stadig værd at overveje.

5 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Godt kamera med mange funktioner
  • Lang batteritid
  • Lynhurtig opladning – oplader og kabel medfølger
  • Trådløs opladning
  • Langt opdateringsvindue og tydelig udmelding
  • Kraftig ydelse
  • God fingeraftrykssensor
  • Lækker skærm med flydende grafik

Lidt at tænke over

  • Er prisen rigtig? Får du nok ekstra ift. mulighederne på markedet
  • Skal du bruge 3,5 mm. jackstik?
  • Stor og tung telefon
  • To af kamerasensorerne er de samme som i OnePlus 9 Pro

Mere til historien

Konkurrencen mellem telefoner der er baseret på Qualcomm Snapdragon 8-chipset er mega hård. I april kommer Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro, baseret på det samme chipset. Det bliver rigtigt spændende, hvordan den danske prissætning bliver.

OnePlus 10 Pro
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
Har du tabt overblikket? Her er OnePlus-nyhederne

OnePlus har startet året med adskillige nye produkter. Her er overblikket.

(mere…)
OnePlus 13 Mini – kompakt topmodel på vej?

Rygter peger på, at OnePlus arbejder på en mindre udgave af OnePlus 13, muligvis kaldet OnePlus 13 Mini. 

(mere…)
Den nye prisvenlige toptelefon OnePlus 13R er nu tilgængelig i Danmark

En prisvenlig variant af OnePlus 13 er nu landet. I en kort periode får du et gratis smartwatch med i købet.

(mere…)
OnePlus 13 vil understøtte Gemini Nano

Den nyligt lancerede OnePlus 13 får understøttelse af Gemini Nano og vil understøtte flere AI-funktioner.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram