Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

3's butik på Strøget, København
Teleselskabet 3 har nu 1,506 millioner mobilkunder (Foto: MereMobil.dk)

Det går godt hos teleselskabet 3 og søstervaremærket Oister. Ifølge det seneste kvartalsregnskab har selskabet nu 1,506 millioner mobilkunder i folden. 16.000 nye kunder er kommet til alene i første kvartal af 2022.

Det seneste regnskab fra konkurrenten Telia viser, at de kan mønstre 1,366 millioner kunder.

Næste offer i køen er Telenor, der i 2021 havde 1,646 millioner mobilkunder. Det er cirka 140.000 mobilkunder, at 3 skal hente – eller de Telenor skal tabe - inden 3 er andenstørst i Danmark.

Analytiker: Det kan lade sig gøre

Teleanalytiker John Strand, Strand Consult, mener, at 3 har en reel mulighed for at komme foran Telenor, skriver ITWatch.

- ”Man vinder kunder uden at købe op, og selskabet har potentiale til at overhale Telenor og blive andenstørst i Danmark,” siger John Strand til ITWatch.

3 står stærkt, ifølge analytikeren, fordi de udelukkende har mobilfokus. Med 5G-netværkene som bygges i stor stil, kan 3 hente kunder ind, som vil købe både mobiltelefoni og bredbånd til hjemmet – leveret via luften vel at mærke.

Konkurrenterne har stadig fokus på kablede bredbåndsprodukter og her kan et selskab som 3 appellere til de kunder, som er parate til at klippe kablerne.

- ”I halvdelen af alle danske husstande bor en single, og der er ikke tvivl om, at ’fixed wireless access’ kan blive et seriøst alternativ for mange,” lyder det fra John Strand.

LÆS OGSÅ: 3 er klar med 5G-internet til hjemmet

Mere til historien

Omsætningen hos 3 er steget i kvartalet ligesom også driftsresultatet er gået frem.

Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget

2022 var et år hvor smartphone-salget gik dårligt, men skal man tro Canalys Research kommer der fremgang i år.

(mere…)
Salget af foldbare vil næsten fordobles i år

Forventningerne til foldbare smartphones er stor i 2023. Der kom interessante modeller i 2022 der solgte godt. Analysefirma forventer tæt på en fordobling.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram