Humac-kæden er nu dansk-ejet

Tidligere ejede en russisk investor de 22 Humac-butikker, som findes i Danmark. Fra i dag er Humac-kæden 100 procent danskejet.

Humac på Vesterbrogade i København (Foto: MereMobil.dk)
Humac på Vesterbrogade i København (Foto: MereMobil.dk)

Siden Ruslands invasion i Ukraine i februar måned har både den danske ledelse i Humac og den nu tidligere ejer vidst, at der skulle ske nogle ændringer.

Humac A/S, som er Danmarks største Apple-forhandler, er nu 100 procent dansk ejet.

Der er 22 butikker rundt i det danske land, som i dag er overgået til det danske ejerskab. Det er Jacob Andersen Holding ApS, der nu ejer Humac.

-”Humac, har de seneste 13 år været ejet af en russisk investor, men efter den 24. februar 2022 stod det hurtigt klart, for både den russiske ejer og den danske ledelse i Humac, at dette ejerskab ikke kunne fortsætte. Vi har derfor arbejdet intensivt på at sikre et nyt ejerskab af Humac de seneste uger. Jeg er derfor glad for, at vi nu har sikret den forsatte drift af Humac under dansk ejerskab af Jacob Andersen Holding” udtaler Michael Bech, adm. direktør i Humac.

LÆS OGSÅ: Trækker anbefaling af russisk antivirus-program tilbage

Medarbejderne var udsat

Michael Bech, CEO i Humac, som netop er blevet danskejet i ultimo april (Foto: Humac)
Michael Bech, CEO i Humac, som netop er blevet danskejet i ultimo april (Foto: Humac)

Ligesom flere andre virksomheder høster kritik af, at de enten er til stede i Rusland eller har russiske interesser, så har medarbejderne i Humac også måtte modtage daglig kritik af det tidligere ejerskab.

Selvom hverken den almene russiske befolkning eller medarbejderne i Humac har noget med invasionen at gøre, så er det altså dem der oplever kritikken.

-”De seneste godt to måneder har været en hård periode for alle medarbejderne i Humac og særligt at skulle modtage daglig kritik af vores daværende ejerskab. En kritik vi har haft fuld forståelse for. Den hårde periode er nu afløst af stolthed hos alle medarbejdere. Stolthed over at være en del af en nu danskejet og danskledet arbejdsplads med mere end 250 gode og entusiastiske kollegaer. Fokus kan hermed igen rettes mod salg og service af Apple produkter fra vores 22 butikker og erhvervsafdelingen i Glostrup,” fortæller Michael Bech.

Michael Bech, som er adm. direktør i Humac, er også glad for nyheden om ejerskabet nu er dansk.

-”Hverken den danske ledelse i Humac eller den tidligere ejer havde forudset den russiske invasion i Ukraine. Jeg er derfor også glad for, at vi med Jacob Andersen Holdings overtagelse af Humac, nu er fri af enhver relation til Rusland og at vi nu er et 100% ejet dansk selskab,” slutter Michael Bech.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Jacob Andersen, der er ejer af Jacob Andersen Holdning, har flere danske virksomheder i porteføljen, som blandt andet inkluderer Copenhagen Design ApS, Vendsyssel FF ApS, Nordic Houseware Group A/S (Plast Team og Room Copenhagen) og Han Kjøbenhavn A/S.

Dansk Apple-forhandler skærer ned for at minimere gigaunderskud

Over 18 millioner kroner i underskud tvinger Humac til ændringer i butiksnettet.

(mere…)
Humac starter genåbning men kritiserer støtteordninger

Hjælpepakkerne til erhvervslivet kritiseres mens Humac vender skiltet til ’åben’ i de første fire butikker.

(mere…)
Humac har lukket alle butikkerne

Kunderne mødes af en lukket dør hos Humac, der har sendt 180 medarbejdere hjem.

(mere…)
Nye tider i Humac – indfører fragtændring

Apple-forhandleren Humac omstiller sig til de nye tider, som følge af coronakrisen.

(mere…)
Så vanvittigt dyrt er et skærmskift på iPhone X

Som om iPhone X ikke er dyr nok. Skærmskift på iPhone X er også ufatteligt dyrt. Her er priserne.

(mere…)
Humac: Vi er klar til at modtage Apple Pay

Humac bliver et af de allerførste steder, hvor Apple Pay kan benyttes. Terminalerne står klar, lyder det fra direktøren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram